تاثیر کاهش وزن بر کنترل آریتمی قلبی
دکتر بابک حیدری در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره تاثیر کاهش وزن بر کنترل آریتمی قلبی گفت: آریتمی قلبی به معنی غیرطبیعی بودن ریتم قلب است به گونهای که بیماران با علائمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، خستگی، درد سینه و ضعف به پزشک مراجعه میکنند.چاقی یکی از فاکتورهای مهم در بروز آریتمی قلبی شناخته است.
وی افزود: چاقی موجب افزایش فشار به عروق ریه و فشار دیاستولیک قلب میشود که در نهایت این عوارض موجب بروز آریتمیهای قلبی از جمله AF(فیبریلاسیون) و PVC میشود.
به گفته حیدری؛ کمترین میزان فشار خون، «فشار دیاستولیک» است که فشار بین ضربانهای قلب محسوب میشود و مربوط به زمانی است که قلب در حالت استراحت است.
وی درباره آریتمی AF گفت: فیبریلاسیون دهلیزی (AF) یک آریتمی دهلیزی بسیار شایع با فراوانی تقریبی 1 درصد در کل جمعیت است.
این متخصص قلب و عروق، آپنه خواب را یکی دیگر از عوارض چاقی دانست و گفت: آپنه خواب(وقفه تنفسی در خواب) نیز موجب آریتمی قلبی میشود.
حیدری در ادامه افزود: پزشک با بررسی شاخص توده بدن(BMI) بیماران، توصیه به لاغری میکند. این شاخص باید به صورت میانگین بین اعداد 22 تا 27 باشد تا افراد در معرض خطر آریتمی قلبی قرار نگیرند بنابراین به افرادی که شاخص توده بدنی آنها 27 باشد تاکید میشود برای کاهش وزن اقدام کند.
وی افزود: شاخص توده بدنی از تقسیم وزن فرد به کیلوگرم بر قد بر اساس متر مربع حاصل میشود.
انتهای پیام/