دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1394 - 09:32

صنعت برق در انتظار پول‌های بلوکه‌شده

عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق گفت: اگر قرار است پول‌های بلوکه‌شده وارد اقتصاد کشور شود، باید بخشی از آن به علت پایین بودن نقدینگی در صنعت مادر و استراتژیک برق به این بخش تزریق شود.
کد خبر : 33816

امیر نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه صنعت برق کشور در سال‌های گذشته مظلوم واقع شده است، افزود: متاسفانه در طول سالیان گذشته توجه لازم به نسبت رسالت و اهداف وزارت نیرو و حتی به میزان سایر وزارتخانه‌ها صورت نگرفته و فشار تحمیل‌شده بر پیمانکاران و افزایش مطالبات آنها، بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد در این صنعت را از گردونه تولید خارج کرده است.


وی میزان مطالبات پیمانکاران صنعت برق از دولت را 30 هزار میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: از طرفی در پاره‌ای از اوقات وزارت نیرو نیروگاه‌های کوچک را با اهمیت عنوان و بر حمایت از این بخش‌ها تاکید می‌کند، اما متاسفانه در برهه‌ای دیگر این درجه اهمیت برای وزارت نیرو رنگ می‌بازد و به همین دلیل سرمایه‌گذاران حوزه با این سیاست‌های متغیر دچار سردرگمی‌اند.


نجفی ادامه داد: وزارت نیرو، پیمانکاران و مجموعه صنعت برق نیز مانند سایر بخش‌ها به تاثیر مثبت برداشته شدن تحریم‌ها ذهنیت مثبت دارند و این امر باید با تزریق نقدینگی به صنعت نمایان شود.


عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق درباره صادرات برق نیز اظهار کرد: در گذشته برق ایران به ترکیه صادر می‌شد و اکنون نیز صادرات برق به عراق را دنبال می‌کنیم، اما این صادرات به سیاست دو کشور برای تمدید قرارداد خود بستگی دارد.


وی درباره دولتی بودن صنعت برق و غیر واقعی بودن نرخ آن برای مشترکان نیز گفت: با افزایش قیمت برق چه برای مصرف‌کننده پرمصرف و چه برای مصرف‌کننده کم‌مصرف موافقم، چرا که فاصله زیادی با استانداردهای جهانی و قیمت تمام شده تولید انرژی به ویژه برق در کشور با نرخ فروش آن وجود دارد.


نجفی تاکید کرد که باید این افزایش نرخ به صورت پله‌ای و نه یک‌باره باشد. وی بیان کرد: برای تعیین میزان افزایش نرخ برق باید کارگروهی فنی و تخصصی متشکل از توانیر، سندیکای برق، وزارت نیرو، مصرف‌کنندگان و مشتریان تشکیل و همه جوانب افزایش قیمت برق سنجید شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب