نعیمیرز: بحث من تخلف خانواده یک نماینده نیست، باید با نهاد فروشنده زمینها برخورد شود
صفر نعیمیرز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره زمینخواری منطقه حیران، گفت: گردنه حیران متعلق به شهرستان آستارای استان گیلان و یکی از مناطقی است که از جاذبه گردشگری بسیار بالایی برخوردار است و پتانسیل طبیعی استان و شبکههای راهی بینالمللی دارد و دارای آب و هوای ویژهای است.
زمینخواریهای حیران در دولت قبل اتفاق افتاد و در این دولت کشف شد
وی ادامه داد: از سال 82 تا سال 86، نماینده این شهر بخشی از زمین را در حیران به عناوین مختلف که من نمیگویم با مدرک یا بدون مدرک این کار را انجام داد، اما به هر نوع در حیران زمینی را برای خودش در اختیار گرفت. این کار باعث شد که پای افراد دیگری به میان کشیده شود و در این آمدورفت هم آن نماینده ذینفع بود و هم افرادی که از گوشه و کنار به واسطه این نماینده ورود کرده بودند.
بحث من این نیست که خانواده یک نماینده تخلف کردند، چون آنها که به زور زمین را تصاحب نکردند، آنها زمین را خریدند و بنده میگویم با آن سازمان و نهادی که این زمینها را فروخته است باید برخورد بشود و اینها افرادی هستند که با نفوذ در بخشداریها، فرمانداری و استانداری زمینخواری میکنند |
عضو هیئت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت، با بیان اینکه «مسئولان وقت شهرستان در سال 86 در این قضیه دخیل هستند»، اظهار کرد: مسئولان شهرستان در زمینخواری با مسئولان استان مجاور همراهی و همکاری کردند. این افراد برای آنکه در آینده مشکلی برایشان ایجاد نشود و در انتخابات ردصلاحیت نشوند، سند املاک را به نام همسر، فرزندان و اقوام درجه یک خود خردیداری کردند.
نعیمی افزود: نمانیده وقت این شهر و مسئولان مربوطه به این زمینها چنگ انداختند و اولین کارشان این بود که یک کارخانهدار کرجی را وادار کردند که کارخانه خود را بفروشد و به بهانه احداث تلهکابین، زمین تصاحب کند. این فرد را آوردند و با هاهنگیهایی که صورت دادند به گفته آن شخص 7 هکتار زمین بدون مجوز در گردنه حیران صاحب شد؛ اما چند برابر هکتار را در اختیار دارند و در این زمینها تلهکابین، کارتینگ، پیست و هتلهای مختلف احداث کردند.
نماینده مردم آستارا در مجلس ادامه داد: من نمیگویم این زمینها مربوط به منابع طبیعی است. بیشتر این زمینها زراعی و کشاورزی بودند و افراد مختلف بهجای آنکه برای هر روستا طرح هادی ایحاد کنند، سه روستا را که فاصله زیادی با هم داشتند تجمیع کردند. اگر هر روستا به تنهایی 10 هکتار مساحت داشت، مجموعا سه روستا 30 هکتار میشد؛ اما با این کار طرح هادی این روستا را 160 هکتار تعیین کردند و برای این 160 هکتار طرح هادی اجرا شد و چه بلاهایی که سر این زمینها نیاوردند.
وی یادآور شد: زمانیکه قیمت زمین در این منطقه بالا رفت و زیرساختها فراهم شد، این افراد طمع کردند و خواستند یک 100 هکتار دیگر نیز به عنوان بازنگری طرح هادی در قالب همین 160 هکتار قرار گیرد و مجموع زمینها 260 هکتار شود.
این نماینده مجلس نهم تصریح کرد: این افراد در دوره قبل که 160 هکتار زمین را به عنوان طرح هادی گرفتند ابتدا ساخت و سازهای خودشان را انجام دادند و بعد سندها را گرفتند و برای این 100 هکتار هم همین برنامه را داشتند و همزمان با اینکه به دنبال اسناد بودند ساخت و ساز را هم انجام میدادند.
نعیمی اضافه کرد: در نهایت به بنبست رسیدند و تأیید نهایی را نتوانستند برای بازنگری طرح هادی برای 100 هکتار بگیرند. اکنون دیگر در محدوده خارج از طرح هادی قرار دارند و ویلاهای آنچنانی که در این محدوده ساختهاند، باید تخریب بشود.
نماینده مردم آستارا در پاسخ به این سؤال که «چرا پیش از این درباره زمینخواریهای گردنه حیران موضوع به این شکل مطرح نبود؟»، گفت: پیش از این هم درباره تخلفات در گردنه حیران حرفهایی زده میشد و زمانیکه صدای مردم بلند میشد، نمایندگان وقت برای حفظ حرمت خودشان که در این زمینخواریها دخیل بودند مردم را از طریق مراجع نظامی و انتظامی میگرفتند و تهدید میکردند که اگر سکوت نکنند و بعد از این بخواهند اعتراض کنند، با آنها برخورد میشود.
وی ادامه داد: زمینخواران در مواردی هم زمانی که زمین مرغوبی را در حیران پیدا میکردند، به مالک آن میگفتند که زمین شما متعلق به منابع طبیعی است و از مالک آن میخواستند که زمین خود را به قیمت پایین بفروشد؛ در غیر این صورت دولت این زمینها را از آنها خواهد گرفت.
نعیمی، خاطرنشان کرد: حیران دو هزار و 200 هکتار است که 1200 هکتار آن مستثنیات اشخاص است و هزار هکتار دیگر آن متعلق به منابع طبیعی است که فنسکشی و تفکیک شده است.
نماینده مردم آستارا در مجلس اضافه کرد: هزار هکتار منابع طبیعی هم تصاحب کردند و با زیرکی زمینهایی را خریداری کردند که در نزدیکی زمینهای منابع طبیعی باشد و شبانه فنسها را جابهجا میکردند و به حریم منابع طبیعی نیز تجاوز میکنند. اینکه میگویم هفت هکتار تلهکابین تبدیل به چندین هکتار شده است، همین موضوع است.
وی با بیان این موضوع، گفت: ناراحتی من از این است که اگر زمینهای زراعی مردم را در قالب طرح هادی میخواستند زیرساختسازی کنند، برای مردم بومی این کار را میکردند. زمینهای زراعی مردم را گرفتند و کشاورزی و دامداری مردم تحتالشعاع قرار گرفت.
نعیمی افزود: افرادی که در حیران ویلاسازی کرده بودند آبهای معدنی و چشمهها را ساماندهی کردند و با لولهکشی به ویلاهای خود منتقل کردند و استخرهایشان را پر کردند و با این وضع مردم بومی حتی از نعمت آب شرب هم بیبهره شدند.
عضو هیئت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت، با بیان اینکه «زمینخواریهای حیران در دولت قبل اتفاق افتاد و در این دولت کشف شد»، گفت: این پرونده اکنون در اختیار ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است؛ اما من نگرانم افرادی در این پرونده حضور دارند که شاید دولت از ادامه بررسی پرونده منصرف شود.
وی تصریح کرد: نمونه آن برادر آقای پیرمؤذن که در این منطقه ویلاسازی کرده است. آقای پیرمؤذن گفت که این موضوع صحت ندارد اما مدارک را به وی نشان دادم که بنیاد مسکن اعلام کرده است که برادر ایشان خارج از محدوده طرح هادی مسکنسازی کرده است و نمیتواند سند بگیرد.
نعیمی در پایان خاطرنشان کرد: بحث من این نیست که خانواده یک نماینده تخلف کردند، چون آنها که به زور زمین را تصاحب نکردند، آنها زمین را خریدند و بنده میگویم با آن سازمان و نهادی که این زمینها را فروخته است باید برخورد بشود؛ اینها افرادی هستند که با نفوذ در بخشداریها، فرمانداری و استانداری زمینخواری میکنند.
انتهای پیام/