حکایت تنور و داستانهای دیگر هوشنگ مرادی کرمانی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بعضی داستانها آنقدر لطیف و روحبخش است که با هر سن و سالی میتوان سوار بر بالهای قدرتمند خیال شد و همراه شخصیتهای آن داستانها به دوردستهای دلخواه سفر کرد. دوردستهایی که شاید هرگز پای جسم افراد به آنجا نرسیده است، اما آنگونه با شنونده و خواننده آشنا و صمیمی میشوند که گویی سالهاست با آنها معاصر و مأنوس هستند.
داستانهای هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده شهیر و نامآشنای ایرانی از لطیفترین داستانهایی است که در حوزه ادبیات فرهنگ مردم ایران زمین با زبانی ساده و خودمانی نوشته شده و نهتنها در کشور ما که در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد.
نوشتههای ساده و کلام شیرین مرادی کرمانی، شناسنامه ادبیات معاصر کودک و نوجوان ایران در جهان است. جایزه جهانی «هانس کریستین آندرسن» جایزه کتاب سال 1994 کودکان و نوجوانان اتریش، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه دوازدهمین جشنواره فیلم فجر جایزه مهرگان ادب، عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا و جایزه «خوزه مارتینی» در سال 1995 از جمله جوایزی است که آثار این نویسنده بزرگ کرمانی به خود اختصاص داده است.
«تنور و داستانهای دیگر» شامل 16 داستان کوتاه جذاب است که هریک دنیایی از عاطفه و احساس پیشروی خواننده میگشاید. پشیمانی از خواندن این کتاب خالق قصههای مجید، محال به نظر میرسد.
در داستانهای کوتاه این کتاب، از نزدیک با محرومیتها، گذشتها، قناعتها، مهربانیها، سخاوتها، سادهدلیها، قهرها و آشتیهای مردمانی صمیمی آشنا میشویم و البته زشتی، تنگنظری، چشم و همچشمی و تقلیدهای کور و اعتقادات خرافی را نیز به روشنی درک میکنیم. بسیاری از داستانهای کوتاه این مجموعه، دستمایه فیلمهای سینمایی و داستانی موفق قرار گرفته است.
در بخشی از داستان شیر این کتاب میخوانیم: تو کوچههای آبادی با همان کلاه میرفتم و مادرها از سر دیوار باغها و از پنجره خانه نگاهم میکردند. چشمشان به من و کلاه نارنجی بدبخت میافتاد. فوری سرشان را پشت دیوار قایم میکردند.خواهرها و برادرها هم نگاههای ناجوری به من و کلاهم میانداختند و هیچکس نبود که با من همدلی کند و بگوید مادر یا خواهر و برادر من است.
تنور و داستانهای دیگر نوشته هوشنگ مرادی کرمانی در 160 صفحه و به قیمت 12 هزار تومان توسط نشر معین منتشر شده است.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/