ادای دین به شهدای مدافع حرم، عامل ساخت «نفر سوم» بود
محمدجواد معصومی در گفتگو با خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، گفت: از زمان جنگ سوریه همواره به شهدای مدافع حرم فکر میکردم و دغدغه ساخت مستندی از جنگ سوریه، شهدای مدافع حرم و خانوادههای آنان را داشتم تا با شهید عباس روشنگر آشنا شدم و شرایطی پدپد آمد که وارد زندگی شهید شدم.
کارگردان مستند «نفر سوم» بیان کرد: در سال 95 شهید دانشگر را شناختم؛ بعداز ارتباط با دوستان و همرزمان شهید مراحل پیش تولید و تحقیقات را آغاز کردیم. نخواستیم صرفاً به بیان صفات شهدا و مدافعان حرم بسنده کنیم؛ از همین رو دنبال یک طرح نو و کمتر دیده شده بودیم. در پروژه «نفر سوم»، مرکز مستند حقیقت همکاری تنگاتنگی با ما داشت که از همین جا از برادر شعبانی بینهایت تشکر و قدردانی میکنم.
وی گفت: بیشتر خواستیم عمق خرابیها و فاجعهای را که تروریستها بر سر مردم سوریه آوردهاند و بالاتر از آن شجاعت و ازخودگذشتگی مدافعان حرم و شهدای مدافع حرم را به تصویر بکشیم و به زوایای پیدا و نهان زندگی شهدا ورود پیدا کنیم و بگوییم مدافعان حرم همانند تمام جامعه دغدغه خانواده، عشق به فرزند و همسر، امید به زندگی و آینده را دارند و زمانی که احساس تکلیف کردند، در لحظه انتخاب، درست انتخاب کردند و البته انتخابی سخت و مردانه داشتهاند.
به گزارش خبرنگار آنا، این مستند ساختاری روان، بدون آلایش و جلوههای ویژه بصری دارد که کارگردان با استفاده از تصاویری مستند از جنگ سوریه بیننده را تا انتهای فیلم رها نمیکند.
یکی از ویژگیهای این مستند تعداد کم مصاحبهها در معرفی سوژه فیلم است که بیننده را خسته نمیکند. با توجه به نام مستند و دو مصاحبهشونده که از نفر سوم، شهید عباس روشنگر میگویند، انس و الفت و رفاقت بین این گروه سه نفره به بیننده منتقل میشود و در لحظاتی همزاد پنداری میکند.
یکی از نقاط قوت کار، شهر نُبُل است که به فاصله یک ایست - بازرسی، از یک منطقه جنگی با آتشباری سنگین و خاک و خون به شهری وارد میشویم که زندگی در آن جریان دارد. همه چیز سر جای خود است و امید در این شهر موج میزند. در این پلان بیننده به دنبال علت این تفاوت میگردد که با ورود به مزار شهدا و به تصویر کشیدن تعداد مزار شهدا و میانگین سن شهدای این شهر، علت این تفاوت را در هزینه دادن مردم نُبُل مییابد و نتیجه مقاومت و پایداری را به چشم میبیند.
پرداختن به نقطه طلایی کار که همان بحث شهادت شهید عباس روشنگر است، بسیار گذراست و در این مستند به چند جمله بسنده شده و بیننده را در نقطهای پر ابهام در نوع و نحوه شهادت شهید رها میکند که جا داشت پرداختی عمیقتر به زمان پس از شهادت شهید داشته باشد. همراهی گفتار متن و تصاویر، بیننده را در لحظاتی کلافه میکند چرا که بیننده هر آنچه که میبیند، باید بشنود در صورتی که کارگردان باید به درک بیننده اعتماد و برداشت از تصاویر را به بیننده واگذار میکرد؛ البته با ظرافتی خاص در پلان آخر این مشکل جبران میشود. به هر صورت کار مستندسازی در موضوع جنگی که در جریان است و یا مدت زمان کمی از آن گذشته، ملاحظات خاص خود را دارد که کارگردان را در پرداختن به آنچه باید و شاید، محدود میکند. در انتهای فیلم، نفر سوم، اول میشود و این است هنر مردان خدا.
دیدن مستند «نفر سوم» به کارگردانی محمدجواد معصومی، تهیهکنندگی علی شفیعی و همکاری صمیمانه مرکز مستند حقیقت با موضوع شهید گرانقدر شهید عباس دانشگر را به تمام دوستداران شهدا و شهادت توصیه میکنیم.
انتهای پیام/4072/4100/خ
انتهای پیام/