دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک‌ مسئول وزارت صمت خبرداد؛

رصد مویرگی کالاها از حلقه ابتدایی تا انتهایی

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت گفت: با ابلاغ دستورالعمل رصد کالا، زنجیره تجاری کشور و سامانه تجارت داخلی ایران وارد فاز جدیدی شد.
کد خبر : 331453
Untitled-1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، محمد قبله، مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام این مطلب افزود: این دستورالعمل که در راستای اجرای مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت صادر شده است، موجبات شفافیت بازار و رصد مویرگی کالاها از حلقه ابتدایی تا حلقه انتهایی در شبکه توزیع را فراهم می‌آورد.


وی به اهمیت سامانه جامع تجارت اشاره کرد و گفت: سامانه جامع تجارت دو بخش سامانه تجارت فرامرزی و سامانه تجارت داخلی را در خود جای داده است.


او ادامه داد: سامانه تجارت فرامرزی، اطلاعات کالا تا ورود به مرزهای ایران را در خود جای می‌دهد و قرار است تمامی اطلاعات در حوزه داخلی در سامانه جامع تجارت جای گیرد که البته بخش‌های مهمی از این سامانه نظیر سامانه جامع انبارها، شناسه کالا و سامانه حمل و نقل راه اندازی شده و با ابلاغ این دستورالعمل اطلاعات توزیع‌کنندگان، خرده فروشان، شرکت‌های پخش و ... نیز باید در این سامانه ثبت شوند تا امکان رصد کالا برای سیاستگذار در تمامی کشور فراهم شود.


قبله با تاکید بر اینکه دستاورد چنین اقدامی شفافیت بازار و ممانعت از سوء استفاده در دوره‌های خاص خواهد بود، گفت: با اجرای این دستورالعمل، نقشه حرکت کالا از مبادی تولید یا واردات تا مبادی عرضه و مصرف روشن می شود و در نتیجه عرضه خارج از شبکه، احتکار و ... موضوعیت خود را از دست خواهد داد.


به گفته وی اهداف مهم این سامانه، ساماندهی اطلاعات و فرآیندهای ورود، توزیع و عرضه کالا در زنجیره تجاری، فراهم کردن امکان رصد و کنترل موجودی کالاهای اساسی و نظارت سیستمی جهت ممانعت از گران فروشی، احتکار و قاچاق کالاست.


وی در پاسخ به این سئوال که کدام کالاها در اولین گام مشمول این دستورالعمل خواهند بود؟ گفت: در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است کالاهای مشمول طرح رصد کالا در زنجیره تجاری و ضوابط مرتبط با آنها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین و به اطلاع فعالان تجاری برسد از این رو اولویت بندی لازم در این بخش صورت گرفته و مراتب اطلاع رسانی خواهد شد.


مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی ادامه داد: در این راستا فعالیت تجاری مشمول لازم است، نسبت به ثبت‌نام در سامانه جامع تجارت، ثبت شناسه کالا در سامانه شناسه کالا، ثبت اطلاعات مکان‌های نگهداری کالا در سامانه جامع انبارها و ثبت اطلاعات تولید، واردات و صادرات کالا اقدام کنند. در عین حال ثبت اطلاعات موجودی اولیه، ورود و خروج کالا و ثبت اطلاعات خرید و فروش کالا از سوی فعالین تجاری در این راستا الزامی خواهد شد.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب