اختصاص 115 درصدی اعتبار اشتغال روستایی در صندوق کارآفرینی امید
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با تصویب قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، صندوق کارآفرینی امید به عنوان یک صندوق اجتماعی- اقتصادی و تنها نهاد تخصصی اشتغال دو سو توان در بخش تأمین مالی و توانمندسازی متقاضیان راهاندازی کسب و کارهای خرد و کوچک، به عنوان یکی از موسسات عامل مجری این طرح انتخاب شد تا با استفاده از تجارب موفق و استراتژیهای اثربخش خود در حمایت از اقتصاد و معیشت روستائیان که از جمله عوامل جلوگیری از پدیدههای حاشیهنشینی و مهاجرت روستائیان به شهرها است، همکاری کند.
بر اساس این قانون در مرحله اول و دوم مبلغ پنج هزار میلیارد ریال از محل سپردهگذاری صندوق توسعه ملی و پنج هزار میلیارد ریال نیز از منابع داخلی صندوق کارآفرینی امید در مجموع 10هزار میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافت.
سپردهگذاری صندوق توسعه ملی در صندوق کارآفرینی امید با سه ماه تاخیر نسبت به سایر بانکها در تاریخ 21/12/97 صورت گرفت و در این مرحله صندوق تمامی امکانات خود را برای حرکت پرشتاب در حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها بسیج کرد؛ که خوشبختانه توانست با اجرای هدفمند و استفاده از طرحهای موفق خود مانند حمایت از راهاندازی صندوقهای خرد محلی، اجرای طرح روستای بدون بیکار، اجرای طرح هر روستا-یک محصول، حمایت از تکمیل زنجیره ارزش محصولات بخش کشاورزی، حمایت از طرحهای بوم گردی، صنایع دستی، فرش دستباف و... عملکرد مطلوبی در این بخش داشته باشد.
صندوق کارآفرینی امید از ابتدای سال 97 تاکنون در کشور حدود 39 هزار طرح را مورد بررسی قرار داده است که از این تعداد 20 هزار و 320 مورد در حوزه روستایی با اعتبار 11 هزار و 531 میلیارد ریال به تصویب رسیده است که این رقم معادل با 115 درصد اعتبار تعیین شده در طرح اشتغال روستائیان است.
بر اساس این گزارش 8هزار و 980 طرح از تسهیلات پرداختی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، 5هزار و 677 طرح در بخش صنایع دستی و فعالیتهای فرش دستباف، یکهزار و 205 طرح در بخش صنایع و معادن کوچک، یکهزار و 213 طرح در بخش فعالیتهای خدماتی و فناوری اطلاعات و 435 طرح در بخش گردشگری و بومگردی پرداخت شده است.
همچنین 18 هزار و 286 طرح به مبلغ 8906 میلیارد ریال -معادل 89% اعتبار مشترک اختصاص یافته- قرارداد منعقد شده و آماده پرداخت میباشد و 17 هزار و 510 طرح به مبلغ 7870 میلیارد ریال -معادل 79% اعتبار مشترک تخصیص یافته- نیز تسهیلات پرداخت شده است و باقی پرداخت ها به منظور جلوگیری از انحراف نا مساعد تسهیلات مطابق دستورالعمل های صندوق بر اساس پیشرفت فیزیکی طرحها پرداخت خواهد شد.
از این تعداد 556 طرح در حمایت از صندوقهای خرد محلی، 248 طرح در ایجاد روستاهای بدون بیکار و 124 طرح در بخش هر روستا یک محصول پرداخت شده است.
گفتنی است بهمنظور تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال روستائیان و عشایر اقداماتی از قبیل تسهیل فرآیند تشکیل پرونده تسهیلاتی، حذف یا مکانیزه نمودن برخی استعلامات وقتگیر، استفاده از توان کارشناسی بیرون سازمانی همسو با اهداف پروژه، تفویض اختیارات وسیع و مناسب جهت تسریع و تسهیل فرآیند، تسهیل ترهین وثایق و تدوین 25 شیوه برای اخذ ضمانت در بخشهای روستایی و ابلاغ دستوالعملهای اجرایی آن به استانها، کاهش آورده نقدی به میزان 10 درصد و همراهی حداکثری برای پذیرش طرحهای متقاضیان در مناطق مرزی و زلزله زده، صورت گرفته است.
لازم به ذکر است بر اساس قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، موسسات عامل ملزم به پرداخت تسهیلات با تلفیق منابع داخلی و منابع از محل این قانون هستند.
از آنجایی که صندوق کارآفرینی امید فاقد سیستم خزانهداری مشابه سایر بانکها است و دسترسی مستقیم به شبکههای تعاملی بانک مرکزی ندارد، با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریقBIN2 بانک توسعه تعاون به شبکه شتاب متصل است و بانک توسعه تعاون نقش خزانهداری صندوق را در توزیع پول نقد به شعب نقدی صندوق و همچنین تسویه تراکنشهای مالی با شبکه شتاب را از طریق حساب سپرده متصل به سوئیچ صندوق بر عهده دارد.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/