توسعه آموزش عالی در حوزه سلامت براساس نیاز کشور
حمید اکبری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پژوهش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درخصوص سند آمایش سرزمینی، آموزش عالی سلامت و دستاوردهای آن اظهار کرد: این سند موجب شد مناطقمان تشکیل و هدفمند شوند. توسعه آموزش عالی در حوزه سلامت را براساس نیاز کشور متوازن کنیم.
وی افزود: به دانشگاهها در مناطق آمایشی این مأموریت دادهشده است که هماندیشی و تربیت نیروی انسانی پیش بروند و براساس نیاز کشور نیروی انسانی تربیت کنند و براساس نیاز علمی کشور اقدام کنند. در ادامه این مسیر دانشگاهها از موازیکاری دور میشوند و اهدافی که وزارت بهداشت به دانشگاهها براساس نیاز کشور ابلاغ کرده است را میتوانند اجرایی کنند و این موضوع به نفع کشور است.
قائممقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش درخصوص داوطلبان علوم پزشکی دانشگاه آزاد نیز تصریح کرد: براساس گزارش مسئولین دانشگاه آزاد 90 درصد داوطلبین براساس حدنصاب علمی به دست آورده بودند، جایابی شدهاند و تعداد اندکی باقیماندهاند، موضوع مطرح برای وزارت بهداشت و علوم پزشکی این است که کسی که واجد شرایط نیست و حدنصاب علمی را نیاورده است بههیچعنوان حق ورود به دانشگاههای علوم پزشکی را ندارد ولو این دانشگاه اشتباه کرده باشد این اشتباه باید برطرف شود.
اکبری ادامه داد: اشتباه دانشگاه برای کسی حقی ایجاد نمیکند؛ ملاک تراز علمی و رتبه علمی فرد است. با تکمیل ظرفیت و کمکی که وزارت بهداشت کرد 90 درصد مشکلات حل شد و 10 درصد مابقی تحت هیچ شرایطی واجد شرایط تحصیل در رشته علوم پزشکی نبودند. در بعضی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اشتباه صورت گرفت؛ اما ورود افرادی که واجد شرایط نبودند در دانشگاه ناعدالتی بود.
وی گفت: در جامعه کنونی داوطلبین برای موقعیت شغلی تضمینشدهتر رشته علوم پزشکی را انتخاب میکند؛ اما باید آینده کشور را نیز مدنظر داشته باشد و بدانند که کشور به این میزان پزشک، دندانپزشک و داروساز در آینده نزدیک نیاز ندارد.
اکبری با تأکید بر اینکه ما اعلام میکنیم این تضمین شغلی در آینده بسیار نزدیک تضمینی برای آن نخواهد بود، گفت: بنابراین داوطلبین و خانوادههای آنها با فکر و آمار و ارقام و اطلاعات و واقعیتها و با دید به اینکه دانشجو هفت سال بعد فارغالتحصیل میشود، تصمیم بگیرند.
وی درخصوص انتقال دانشجویان نیز بیان کرد: انتقال افرادی که از ۱۰ دیماه سال جاری (اول ژانویه ۲۰۱۹) برای تحصیل در رشتههای گروه پزشکی به دانشگاههای خارج از کشور اقدام میکنند، ممنوع بوده و باید تا انتهای دوره در دانشگاه خارج از کشور تحصیل کنند و امکان انتقال به دانشگاههای داخل کشور و دانشجوی میهمان شدن را نخواهد داشت.
قائممقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش در ادامه توضیح داد: همچنین فارغالتحصیلان دانشگاههای خارج از کشور باید شرایط ارزشیابی برای مدارکی را که در خارج از کشور اخذ میکنند را داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه همه دانشگاههای خارج از کشور مورد تائید نیستند، خاطرنشان کرد: برای دانشجویی که در دانشگاهی که مورد تائید وزارت بهداشت نیست، هیچ کاری صورت نمیگیرد حتی پس از اتمام تحصیل.
انتهای پیام/4084/4071/خ
انتهای پیام/