دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1397 - 07:13

برگزیت در خط پایان

طرح خروج انگلستان از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت در جلسه سران کشورهای اروپایی مورد تصویب قرار گرفت تا برای رسیدن به نقطه پایانی آخرین مراحل خود را طی کند.
کد خبر : 329452

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- محسن احدی؛ سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز یکشنبه درحالی‌که پیش از آن اعلام کرده بودند در نشست بررسی طرح خروج انگلستان از اتحادیه اروپا شرکت نخواهند کرد، یکی‌ پس از دیگری روی فرش قرمز مقابل ساختمان مقر اتحادیه اروپا در بروکسل حاضر شدند تا در مورد پیش‌نویس این طرح که طی هفته گذشته مورد تصویب قرار گرفته بود بحث و بررسی کنند.


«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا در آغاز این نشست اعلام کرد: «نمی‌توان رسیدن به این توافق را به جشن نشست؛ اما این طرح بهترین پلتفرمی بود که می‌توانستیم به آن دست پیدا کنیم.»


یک سال و نیم مذاکره میان اتحادیه اروپا و انگلستان درنهایت به طلاق‌نامه‌ای 600 صفحه‌ای منجر شد و دو طرف مذاکره درنهایت به یک حرف مشترک رسیدند که تنها و بهترین توافق همین طرح موجود است.


اما این طرح راه سختی برای تکمیل شدن دارد، چراکه باید ابتدا در پارلمان اروپا و انگلستان موردبررسی قرار گیرد و بعد از تصویب وارد فرایند اجرایی خود شود تا درنهایت در 29 مارس سال آینده میلادی (9 فروردین 1397) به ایستگاه پایانی خود برسد؛ راهی که از هم‌اکنون مسیر دشوار آن خود را نشان می‌دهد.


هرچند طرف اروپایی می‌گوید که توافقی بهتر با انگلستان به دست نخواهد آمد ولی از همین حالا صدای مخالفان از لندن به گوش می‌رسد. مهم‌ترین نکته درباره طرح ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا این است که هر دو گروه موافقان و مخالفان برگزیت با آن مخالف هستند.


حزب کارگر که حزب اپوزیسیون در مجلس عوام در مقابل حزب حاکم محافظه‌کار محسوب می‌شود رسماً اعلام کرده که به این طرح رأی موافق نخواهد داد و به دنبال رفراندوم دومی برای برگزیت خواهد بود. برخی از اعضای حزب محافظه‌کار هم اعلام کردند که مخالفت خود را در پارلمان ابراز خواهند کرد.


اگر طرح نخست‌وزیر انگلستان در پارلمان این کشور تصویب نشود یا باید منتظر نشست تا بازی به نقطه صفر خود یعنی مذاکره از نقطه آغازین خود برگردد یا انگلستان بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود که از آن به سقوط از پرتگاه یاد می‌شود. ازاین‌رو بود که ترزا می که از سیاستمداران انگلستان ناامید شده به‌صورت مستقیم از مردم این کشور در نامه‌ای سرگشاده خواست تا از طرح او حمایت کنند.


آینده اتحادیه اروپا و انگلستان حالا در بوته آزمایش قرارگرفته و بسیاری معتقدند که این طلاق سیاسی، بیشترین ضربه را به انگلستان وارد خواهد آورد؛ اما موجب نگرانی‌هایی برای رهبران اروپایی نیز شده است.


مقامات اتحادیه اروپا می‌دانند که اگر موضوع برگزیت را مدیریت نکنند باید شاهد فرگزیت (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا)، نگزیت (خروج هلند از اتحادیه اروپا) و چکزیت (خروج چک از اتحادیه اروپا) نیز باشند. به همین خاطر بود که مارک روته نخست‌وزیر هلند، تصویب طرح خروج انگلستان را از اتحادیه اروپا به یک باخت بزرگ برای هر دو طرف یاد کرد و گفت: «امروز کسی برنده از بروکسل به خانه نمی‌رود.»


انتهای پیام/4106/4093/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب