دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1397 - 13:05
مدیرکل میراث فرهنگی فارس:

آباده شهر جهانی منبت شد/ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای گردشگران

مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی استان فارس گفت: انتخاب شهر آباده به عنوان شهر منبت، افتخار بزرگی برای این شهر به‌حساب می‌آید.
کد خبر : 329346
1396060110085672011728514.jpg

مصیب امیری در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی و صنایع‌دستی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: انتخاب شهر آباده به عنوان شهر منبت، افتخار بزرگی برای این شهر به‌حساب می‌آید زیرا شورای جهانی صنایع دستی پس از ماه‌ها بررسی و بازبینی این شهر را به‌عنوان شهر جهانی منبت ثبت کرده است.


مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی استان فارس در ادامه افزود: اگر نگاهی به تاریخ چند هزارساله ایران داشته باشیم‌ می‌بینیم که استان فارس دارای پیشینه تاریخی درخشانی است و از روزگار کهن مهد هنرمندان به نامی بوده است.


وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ گواهی ثبت نشان جغرافیایی ملی و بین‌المللی منبت آباده و گواهی ثبت فنون اجرای منبت آباده در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی کشور کسب شد، ادامه داد: ثبت این گواهی‌ها سبب شد که پرونده این شهر هنرپرور به‌عنوان شهر ملی و جهانی منبت به شورای راهبردی صنایع‌دستی کشور ارسال شود و پس از بررسی‌های صورت‌گرفته از سوی سازمان جهانی صنایع‌دستی این شهر به‌عنوان شهر جهانی و ملی منبت انتخاب شد.


امیری در ادامه افزود: در شهر آباده بیش از ۱۵۰ کارگاه منبت وجود دارد که در حدود ۵ هزار نفر در این کارگاه‌ها مشغول به کارند.


مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه ثبت جهانی شهر آباده می‌تواند در جذب گردشگر به این شهر تأثیر داشته باشد، ادامه داد:‌ باید زیرساخت‌های گردشگری این شهر مهیا شود و به همین دلیل چند اقامتگاه بوم‌گردی نیز که می‌تواند نشان‌دهنده سنت و فرهنگ و آیین مردم شهر باشد را ایجاد و مورد بهره‌برداری قراردادیم.


بنا به این گزارش هنر منبت یکی از هنرهای دستی ایرانی است که بیش یک هزار و ۵۰۰ سال در ایران قدمت دارد اما بر اساس آثار به‌جامانده تاریخی شهر آباده خاستگاه این هنر به شمار می‌آید.


انتهای پیام/4087


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب