شهر گردشگر؛ شهری که خواب ندارد
احمد ترکاشوند در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد: شهر گردشگر، شهری است که تمام اتفاقاتی که در آن رخ میدهد بر اساس نیاز گردشگر ایجاد و حتی رشد و توسعه شهر بر اساس نیاز گردشگران است.
وی با تأکید بر اهمیت وجود زیرساختهای فرهنگی در شهر گردشگرپذیر بیان کرد: شهر گردشگرپذیر در نخستین قدم باید ظرفیت فرهنگی پذیرش گردشگر را داشته باشد و بتواند بین جامعه مهمان و میزبان، ارتباط فرهنگی برقرار کند و اگر در جذب گردشگر فقط پول او مد نظر باشد، گردشگری آن شهر در بلندمدت موفقیتی به دست نمیآورد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز افزود: وقتی میتوان در زمینه جذب گردشگر موفقیت کسب کرد که بین جامعه مهمان و میزبان تبادل فرهنگی رخ بدهد و تعامل فرهنگی و اجتماعی شکل بگیرد. به بیان ساده باید طوری با گردشگر ارتباط برقرار کرد که در زمان بازگشت، احساس دلتنگی کند؛ بهعنوان مثال، مردم بعضی از شهرهای ژاپن برای اینکه احساس نزدیکی فرهنگی برای گردشگران به وجود بیاورند، لباس گردشگرانی که به آن شهرها میآیند را میپوشند.
ترکاشوند افزود: در شهر گردشگر، همیشه بخشی از شهر آماده خدمترسانی به گردشگران است؛ اگر فرض کنیم پروازی ساعت سه صبح از اروپا وارد تهران میشود، شهر باید آماده خدمت به این گردشگران ماجراجو باشد؛ بهعنوان مثال آیا در شهر تهران، اکنون مکانی وجود دارد که بتوان از ساعت سه صبح تا زمان طلوع آفتاب به این نوع از گردشگران خدمات ارائه کرد؟ در پاسخ باید گفت وقتی تهران، شهر گردشگری نامیده میشود که بتواند به گردشگران این نوع از خدمات را ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: در شهر گردشگر باید حمل و نقل عمومی بتواند به مهمانان در تمام مدت شبانهروز خدمات ارائه دهد، تصور کنید یک گردشگر وارد تهران یا یکی از شهرهای ایران شود، آیا شهرهای ایران میتوانند خدمات حمل و نقل برای گردش شبانه به آن گردشگر ارائه دهند؟ شاید یک گردشگر خارجی خواسته باشد متروگردی کند یا در فلان ساعت از شب از جنوب تهران به شمال تهران با اتوبوس حرکت کند، بخشی از شهر برای ارائه خدمت به این نوع از گردشگران باید بیدار باشند.
به گفته معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز، مسئولان یک شهر گردشگر باید تمام استانداردهایی که برای شهروندانشان در روز فراهم میکنند برای گردشگران در 24 ساعت شبانهروز فراهم کنند و سطح خدمات در چارچوب نیازهای گردشگر باشد.
ترکاشوند افزود: در گردشگری و شهرهایی که میزبان گردشگر هستند، استاندارد وجود ندارد؛ بلکه بر اساس نیازهای گردشگر است که خواسته گردشگر تعریف میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری، استاندارد به معنای کف خواسته گردشگر است. اکنون شهرهای پذیرای گردشگر وارد رقابت در جذب گردشگر شدهاند و استانداردها در شهرهای گردشگری ثابت نیست؛ بلکه بر اساس خواستههای گردشگر استانداردها متغیر است.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز تأکید کرد: شهر گردشگر، شهری است که ساعت زندگی بر اساس ساعت زندگی گردشگر تنظیم میشود؛ ولی شهر گردشگرپذیر شهری است که امکانات پذیرایی از گردشگر را دارد؛ اما محور آن گردشگری نیست.
انتهای پیام/4062/خ
انتهای پیام/