دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1394 - 13:07

بازدید مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی از مرکز رشد واحد پرند

مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران و جمعی از مسئولان واحد پرند از مرکز رشد این دانشگاه بازدید کرد.
کد خبر : 32786

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر داوود ثمری در این بازدید با توجه به انعقاد تفاهمنامه دانشگاه آزاد با وزارت رفاه، تعاون و کار و امور اجتماعی در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان تعاونی گفت: هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه کمک در تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان تعاونی بود، بنابراین در این راستا در حوزه استان تهران، بازدید از مراکز رشد صورت می‌پذیرد.


وی با بیان اینکه دومین جشنواره فناوری استان تهران برگزار و چندین قرارداد در رابطه با بتن منعقد شد، افزود: مشکلی که وجود دارد، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان است که از میانگین آنچه در جامعه وجود دارد، بیشتر است و در کنار تربیت و آموزش‌ باید توسعه و فناوری هم باشد، سرمایه‌گذاری روی فناوری بهترین نوع سرمایه‌گذاری است که آن هم بسترش در دانشگاه فراهم است.









ثمری از تیم رباتیک واحد پرند هم به خاطر فعالیت‌ها و تلاش‌های بی وقفه‌‌شان تشکر کرد و گفت: تنها ساخت ربات مهم نیست، مهم ساخت و فروش است و باید شرکتی برای فروش ربات‌ها هم احداث شود



این مسئول عنوان کرد: برای ثبت شرکت‌ها 2 روش خصوصی و تعاونی وجود دارد. منتهی روش تعاونی الزاماتی از جمله حداقل حضور 7 نفر وجود دارد اما یک سری مزیت‌ها هم مثل موضوع بیمه و معافیت‌های مالیاتی وجود دارد. ما در دانشگاه آزاد به دنبال این هستیم که واحدها بتوانند تا 35 درصد با شرکت‌های دانش‌بنیان سهام‌‌دار باشند.


ثمری از تیم رباتیک واحد پرند هم به خاطر فعالیت‌ها و تلاش‌های بی وقفه‌‌شان تشکر کرد و گفت: تنها ساخت ربات مهم نیست، مهم ساخت و فروش است و باید شرکتی برای فروش ربات‌ها هم احداث شود.


مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران هم، فضای گرم و صمیمی واحد پرند و کثرت رشته‌های فنی و مهندسی را یکی از عوامل موفقیت این واحد دانست و اظهار کرد: در راستای تفاهم‌نامه اخیر دانشگاه آزاد با وزارت تعاون در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان تعاونی، ما دستگاه اجرایی هستیم.


بیش از 70درصد مراجعان به تعاونی‌ها، فارغ‌التحصیلان بیکار هستند


احمد لطفی‌نژاد گفت: دانشگاه‌ها به جای اینکه کارآفرین تولید کنند، کارجو تولید می‌کنند، کارجویانی هم که تخصص‌هایی به دست می‌آورند، معطوف بازار کار نیست. بیش از 70درصد از مراجعان به تعاونی‌ها، فارغ‌التحصیلان بیکار هستند. با این اوصاف فعالیت‌ها باید در مرکز رشد بتواند تبدیل به تجاری‌سازی شود. بنابراین اگر ما به ماهیت شرکت‌های دانش‌بنیان دقت کنیم، متوجه می‌شویم که به نوعی تعاونی‌ها جزو شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.


وی افزود: تعاون یک طرف توسعه اشتغال است، آن هم شغلی پایدار به این علت که در قالب یک مجموعه حقوقی به ثبت رسیده است.



معاون پژوهش و فناوری واحد پرند هم در این بازدید با توجه به پتانسیل‌های موجود در منطقه اعم از وجود فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، شهرک‌های صنعتی و شهر جدید پرند اظهار کرد: در سه دهه گذشته سیاست دانشگاه مبتنی بر توسعه کمی بود، ولی در دهه چهارم توسعه کیفی اولویت دانشگاه است. یکی از سیاست‌های اصلی دانشگاه، کم کردن وابستگی به شهریه است و در نتیجه پایان‌نامه‌های دانشجویی و فعالیت اعضای هیأت علمی که به عنوان شاخه‌های اصلی هستند به سمت محصولات و تولیدات در رشته‌های مختلف به عنوان یک فکر اصلی به ثمر می‌نشیند.








ذاکر: در مرکز رشد واحد پرند 6 واحد از جمله شرکت بتن‌های سبک، شرکت تولید کاتالوگ الکترونیک، واحد تولید بستنی پروبیوتیک، واحد ساخت بازی‌های یارانه‌ای و شرکت ارم پیشرو و غیره فعال هستند

دکتر سعید ذاکر بستان‌آباد با بیان اینکه حضور مرکز رشد دانشگاه می‌تواند به لحاظ سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تاثیرگذار و بستر مناسب برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، افزود: مرکز رشد واحد پرند از سال 1388 آغاز و در سال 1391 مجوز آن از سازمان مرکزی دانشگاه اخذ شد. شورای مرکز رشد جزو یکی از موفق‌ترین شوراها به لحاظ حضور اعضا از ارگان‌های مختلف مثل وزارت بهداشت، شورای اسلامی شهر تهران، فرمانداری رباط کریم و ... است.


وی گفت: در مرکز رشد واحد پرند 6 واحد از جمله شرکت بتن‌های سبک، شرکت تولید کاتالوگ الکترونیک، واحد تولید بستنی پروبیوتیک، واحد ساخت بازی‌های یارانه‌ای و شرکت ارم پیشرو و غیره فعال هستند.


ذاکر با توجه به قهرمانی تیم رباتیک فوتبالیست‌های انسان‌نما پیشنهاد کرد، برای اینکه تیم رباتیک واحد پرند بتواند به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان پیش رود، سازمان مرکزی باید در بخشنامه‌ای، حمایت بیشتری از استاد راهنمای تیم انجام دهد تا انگیزه دانشجویان و اعضای هیأت علمی را بالا ببرد.


وی ابراز امیدواری کرد که در پی این تفاهم اخیر دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت تعاون بتوان به اهداف بلندمدت که همان پیشبرد هر چه بیشتر پژوهش و توسعه کیفی است، گام برداریم.



دکتر کوروش سلمانی، معاون اداری و مالی واحد پرند و دکتر نادر محمدی، معاون آموزش نیز، واحد پرند را از واحدهای فعال و حمایت سازمان‌های دولتی را برای توسعه فعالیت‌های ارتباط با صنعت لازم دانستند.


علیرضا پوحسنی رئیس مرکز رشد واحد پرند هم در این بازدید گزارشی از این مرکز ارائه داد و گفت: قطعا اگر موفقیتی باشد نتیجه یک تیم خوب بوده است. در واحد پرند کل مجموعه اعم از رئیس واحد و هیأت رئیسه حامی بوده‌ و از بخش مرکز رشد، کارآفرینی و درآمدزایی حمایت کرده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب