دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1397 - 10:13
معاون بهداشت خبر داد:

کاهش بروز بیماری مالاریا در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: موارد مالاریا در کشور از 120 هزار مورد در سال 2000 به 57 مورد در سال 2017 رسيده است.
کد خبر : 327703

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، علیرضا رئیسی با بیان این مطلب گفت: این توفیق بزرگی است که حاصل شده و همین موارد اندک مالاریا هم ناشی از هم مرز بودن با کشورهای پاکستان و افغانستان است.


وی افزود: در بین سازمان‌های مهم بین المللی، یونیسف به دور از حواشی سیاسی تنها با نگاه برابری انسان‌ها و توجه به حقوق اولیه آنها تاکنون همکاری‌های بسیاری خوبی با ایران داشته است که این همکاری نمونه بارزی از انجام مسئولیت‌های انسان دوستانه و بر اساس حقوق بشر فارغ از مسائل و حواشی سیاسی بوده است.


 معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و همسایگی با افغانستان و پاکستان، بار سنگینی بر دوش ما قرار دارد و علاوه بر مراقبت از گسترش مالاریا باید مراقب بیماری‌هایی نظیر سل و اچ آی وی نیز باشیم.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران استانداردهای بسیار سختگیرانه‌ای درباره نوع واکسن‌های مورد استفاده  دارد، تجربه همکاری خوبی در این زمینه برای تهیه واکسن با یونیسف داشته است.


رئیسی افزود: اگرچه ایران برای توسعه تولید داخلی واکسن تلاش می‌کند، اما برخی موارد مانند مسئله ریشه کنی فلج اطفال یک موضوع جهانی است. خوشبختانه این بیماری در ایران حذف شده ولی با نگاهی به وضعیت کشورهای همسایه باید گفت برای عمل به پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی نیاز به واکسن داریم.


وی تصریح کرد: ایران برای کنترل بیماری‌های منطقه و رسیدن به اهداف جهانی بارها در دیدار با مسئولان بین المللی اعلام آمادگی کرده است تا بتوانیم به اهداف جهانی برسیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ایران در بسیاری از شاخص‌ها زودتر از موعد مقرر به اهداف پیش بینی شده سازمان بهداشت جهانی رسیده است، هر چند هنوز راضی به این وضعیت نیستیم و برنامه‌های متعددی برای پیشرفت بیشتر در حال انجام است.


در ادامه احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نیز در مورد برنامه‌های مشترک یونیسف و ایران در حوزه سلامت روان کودکان اظهار کرد: براساس این همکاری‌ها برنامه مهارت‌های فرزندپروری برای والدین دارای کودکان 2 تا 12 سال و والدین دارای فرزندان 12 تا 17 سال، برنامه پیشگیری از کودک آزاری ادغام یافته در شبکه و برنامه سلامت روان مدارس با همکاری یونیسف در کشور در حال انجام است.


دکتر  برتراند مانیل، معاون مدیرکل منطقه‌ای یونیسف و  ویل پارکس، رییس دفتر یونیسف در ایران، نیز در این جلسه ضمن قدردانی از تلاش‌ها و پیشرفت‌های حوزه بهداشت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، بر گسترش همکاری‌ها در راستای تأمین واکسن‌های مورد نیاز کشورمان تاکید کردند.


انتهای پیام/4044/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب