دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1397 - 03:12

مالاریا ریشه‌کن می‌شود

 دانشمندان معتقدند اصلاح ژنتیکی پشه‌ها می‌تواند پایانی برای بیماری مالاریا باشد.
کد خبر : 309445

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از فیوچریزم، قرار است به‌زودی پشه‌های اصلاح ژنتیکی شده‌ای در آفریقا به پرواز دربیایند که قادر به از بین بردن بیماری مالاریا هستند. یک کشور کوچک در آفریقا آماده است که این بیوتکنولوژی را امتحان کند.


دانشمندان روز چهارشنبه اعلام کردند که دولت بورکینافاسو با آزادسازی پشه‌های اصلاح ژنتیکی شده در حیات وحش خود موافقت کرده است.


این امر بخشی از پروژه بلند مدت برای از بین بردن پشه ناقل بیماری مالاریاست. پیش از این پشه‌های اصلاح ژنتیکی شده در نقطه دیگری از جهان در حیات وحش رها شده بودند؛ اما این اولین باری است حیوانات مهندسی ژنتیکی شده در حیات وحش آفریقا آزاد می‌شوند.


انگل مالاریا پشه را آلوده می‌کند و این بیماری از طریق نیش پشه آلوده به انسان منتقل می‌شود. بر اساس آمار مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، بیماری مالاریا 445 هزار نفر را در سال 2016 کشته است و بیشتر این قربانیان کودکان آفریقایی بوده‌اند.


به گفته محققان، اگر بتوانیم این گونه خاص پشه را از بین ببریم یا تعداد آنها را کم کنیم، می‌‌توان تعداد تلفات انسانی را نیز کاهش داد.


پشه‌هایی که در ماه جاری در روستای بانا در بورکینافاسو آزاد خواهند شد نر هستند و از نظر ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا استریل بمانند. این پشه‌ها مالاریا را از بین نمی‌برند؛ بلکه قرار است اعتماد مردم محلی را نسبت به جامعه علمی جلب کنند.


اگر این مرحله با موفقیت انجام شود، دانشمندان می‌توانند پشه‌هایی را در حیات وحش بورکینافاسو، مالی و اوگاندا آزاد کنند که قادر به کاهش جمعیت پشه‌های ناقل مالاریا هستند.


انتهای پیام/4056/4021/






انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب