دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1397 - 23:25
الهیار مطرح کرد:

حضور متخصصان مهندسی سواحل از ۳۶ کشور جهان در ایران

معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی گفت: کنفرانس ICOPMAS به‌صورت دوسالانه با حضور متخصصان داخلی و خارجی برگزار می‌شود .
کد خبر : 327648
نشست-خبری-سیزدهمین-نمایشگاه-بین-المللی-سواحل-بنادر-و-سازه-های-دریایی-3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از سازمان بنادر و دریانوردی، محمدرضا الهیار با اعلام برگزاری سیزدهمین همایش بین‌المللی بنادر ، سواحل و سازه‌های دریایی در تاریخ ۵ تا ۷ آذرماه سال جاری در تهران ، گفت: ایجاد فضایی برای اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات و اطلاع از آخرین دستاوردهای علمی، فنی و اجرایی در عرصه مهندسی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی  ازجمله اهداف عام این نشست علمی و تحقیقاتی قلمداد می‌شود.


 عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با  جوان خواندن دانش مهندسی سواحل و بنادر و پیشرفت سریع این دانش طی چند دهه گذشته در ایران ، برگزاری همایش سواحل ، بنادر و سازه‌های دریایی را در ارتقا و تحکیم این دانش و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه مهندسی دریایی بسیار مؤثر ارزیابی کرد.


 معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی با تأکید بر اینکه در حال حاضر ایران در حوزه مدیریت مهندسی سواحل و ساخت‌وسازهای دریایی از موقعیت ممتازی در منطقه برخوردار است ، اظهار داشت: از دیگر فرصت‌های این همایش امکان گردهمایی و مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط  و اتصال هر بیشتر صنعت و دانشگاه جهت توسعه پایدار مناطق ساحلی کشور با بهره‌گیری از دانش روز است که می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی اقتصادی در این مناطق و درنهایت موتور محرکی برای اقتصاد کشور  در سال مزین به شعار حمایت از کالای ایرانی شود. 


الهیار با اعلام اینکه در دوره گذشته این همایش ۱۳۰۰ دانشجو ، استاد و صاحب‌نظر درزمینهٔ مهندسی دریا و بنادر از ۳۷ کشور جهان در حضور داشتند، گفت: در آستانه همایش سیزدهم ، حضور متخصصان در این دوره چشم‌گیر است و تاکنون نمایندگان ۳۶ کشور برای مشارکت و بهره‌گیری از محتوا و مقالات علمی و برای سفر به تهران، اعلام آمادگی کرده‌اند.


به گفته عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی،  سیزدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر سازه‌های دریایی با حمایت معنوی ۱۷ سازمان و انجمن ملی و بین‌المللی ازجمله انجمن بین‌المللی زیرساخت‌های حمل‌ونقل آبی(PIANC)، سازمان جهانی هواشناسی (WMO)، انجمن بین‌المللی بنادر و لنگرگاه‌ها(IAPH)، انجمن بین‌المللی چراغ‌های دریایی ( IALA ) و البته انجمن‌های داخلی برگزار می‌شود.


 قائم‌مقام ستاد همایش سواحل ، بنادر و سازه‌های دریایی بابیان اینکه « کاربردی بودن مقالات » از شاخص‌های همایش سیزدهم ICOPMAS خواهد بود، اضافه کرد: در این دوره برای اینکه بتوانیم از فنّاوری روز دنیا برای کاهش هزینه‌ها ، جلوگیری از آسیب‌رسانی به محیط‌زیست و همچنین کاهش استفاده از کاغذ و مستندات کاغذی استفاده کنیم ، برای اولین بار نسخه اپلیکیشن موبایلی ۲۰۱۸ ICOPMAS برای ارزیابی مقالات در دسترس شرکت‌کنندگان در این همایش قرار داده می‌شود.


الهیار بابیان اینکه مقالات در دو شکل شفاهی و پوستر ارائه می‌شود ، از تعبیه و تدارک ۴ سالن مجزا و مجهز و یک " ورک شاپ " در همایش آیکوپمس ۲۰۱۸ خبر داد.


عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام این خبر که جمهوری اسلامی ایران تنها عضو انجمن معتبر و قدیمی زیرساخت آبی یا پیانک در منطقه خاورمیانه است ، توضیح داد: انجمن پیانک ۱۳۳ سال قدمت دارد و سازمان بنادر و دریانوردی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان اولین و تنها عضو واجد شرایط در خاورمیانه به‌طور رسمی فعالیت خود را در  انجمن جهانی زیرساخت‌های حمل‌ونقل آبی آغاز کرده است.


به گفته الهیار ، کشورهای متعددی برای عضویت در این انجمن جهانی اقدام کرده‌اند که هنوز موفق نشده‌اند. این انجمن  غیرسیاسی و غیرانتفاعی باهدف ارتقای دانش علمی و فنی و با بهره‌گیری از دانش و تجربیات بهترین متخصصان بین‌المللی درزمینهٔ مای فنی، اقتصادی و زیست‌محیطی مربوط به زیرساخت‌های ترابری دریایی ، عهده‌دار تهیه آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های فنی هست.


وی افزود:  تقریباً همه بزرگان حمل‌ونقل دریایی جهان به نحوی با پیانک مرتبط هستند و عضویت در این انجمن یک فرصت ارزشمند برای بخش دریایی کشور است. برای این منظور باید یک برنامه عملیاتی جامع برای فعالیت در پیانک پیش‌بینی کنیم تا به‌طور شایسته‌ای توانمندی‌هایمان را عرضه کنیم.


معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی در تشریح  اهم دستاوردهای ۱۲ دوره برگزاری  همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی گفت: "فرایند مطالعه پروژه عمق فعال رسوبی با مشارکت اساتید مجرب و بنام بین‌المللی در بندر بوشهر به‌عنوان اولین تجربه در داخل کشور با رویکرد کاهش هزینه‌های رسوب‌گذاری در کانال دسترسی به بندر" ؛ "تشکیل کارگروه مشترک با سازمان برنامه‌وبودجه و جامعه فرهیختگان دریایی کشور با عنوان کارگروه  تخصص ضوابط و معیارهای فنی و اجرایی سازه‌های ساحلی و دریایی کشور" ؛ "ایجاد شبکه ملی جذر و مد نگاری بنادر جنوب کشور با  همکاری سازمان نقشه‌برداری" ؛ " ایجاد شبکه پایش و پیش‌بینی  مشخصه‌های دریایی کشور " ؛ " توسعه نرم‌افزار فارسی دینامیک دریا (PMO DYNAMIC) " و  "معرفی طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور (ICZM) و توجه ویژه به رویکرد توسعه دریا محور "،  مهم‌ترین دستاوردهای این همایش و حوزه‌های اثرگذاری آن دربنادر و سواحل ایران محسوب می‌شود.


 به گفته الهیار ، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی در نمایشگاه جانبی و همکاری و صدور خدمات مهندسی در حاشیه همایش ICOPMAS و ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه‌ها به‌منظور جهت‌گیری تحقیقات دانش‌پژوهان در راستای نیازهای صنعت کشور از دیگر دستاوردهای مهم و محوری همایش آیکوپمس به شمار می‌آید.


الهیار در پایان ابراز امیدواری کرد: با کمک رسانه‌های جمعی بتوانیم توجه مردم و مسئولان کشور را به اهمیت و ظرفیت‌های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی سواحل جلب کنیم و باهم افزایی شاهد رشد همه‌جانبه ،متوازن و پایدار سواحل ایران خصوصاً سواحل جنوب کشور باشیم.


سیزدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی (ICOPMAS ۲۰۱۸) از ۵ تا ۷ آذرماه در محل هتل المپیک تهران برگزار  می‌شود.


انتهای پیام/4094/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب