لزوم تبیین مؤلفههای فرهنگی برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا, مقاله "تبیین مؤلفههای فرهنگی برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی" که توسط آذر تاجور, ملیحه تاجور و مجید نظیری نگارش شده, مورد بررسی قرار گرفت.
باید گفت، شکل اصلی تمام فعالیتهای نظام یک کشور از ماهیت فرهنگی آن، هویت و رنگ میگیرد. به عبارتی حفظ یک نظام گرچه به ظاهر، بستگی به پویایی و استقلال فعالیتهای سیاسی و اقتصادی دارد، ولی نحوه فعالیت در اقتصاد و یا سیاستگذاری در بخشهای دیگر متأثر از فرهنگ آن نظام اجتماعی است.
فرهنگ، ارزشها و باورهای آن، علت محدثه و ایجادی اقتصاد، سیاست و فعالیتهای دیگر اجتماعی است؛ از این رو استقلال، موجودیت و تداوم آنها، بستگی به نوع فرهنگ یا ارزشها و باورهایی است که این حرکت بر پایه آن شکل گرفته است.
اکنون این تفکر وجود دارد که مبنای هر نوع توسعه، توسعه فرهنگی است و از آنجا که دغدغه و شعار اصلی کشور اسلامی ما در حال حاضر اقتصاد مقاومتی است و از آنجایی که مبنای این مقاومت، انسان (موجودی فرهنگی) است؛ زیربنای توسعه حقیقی و پایدار نیز جهاد فرهنگی خواهد بود.
اقتصاد مقاومتی یک نظام اقتصادی بسته نیست.منظور از اقتصاد مقاومتی واقعی یک اقتصاد مقاومتی فعال و پویاست نه یک اقتصاد منفعل و بسته؛ چنانکه مقاومت، دفع موانع پیشرفت و کوشش در مسیر حرکت و پیشرفت تعریف میشود.
در نظام اسلامی نباید بین سه حوزه تفکیک قائل شویم و این سه حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ هستند.
هدف از اقتصاد مقاومتی چیزی نیست جز آنکه این اقتصاد مقوم نظام سیاسی باشد؛ چنانکه نظام اقتصاد مقاومتی که هماهنگی خود را با نظام حکومتی اسلامی از دست بدهد، نمیتواند مراد ما باشد؛ اقتصاد مقاومتی که ملهم از نظام فرهنگی اسلامی و مبتنی بر فرهنگ دینی نباشد، هدف ما نیست.
انتهای پیام/4102/4083/خ
انتهای پیام/