دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس اقتصادی مطرح کرد:

تأثیر منفی افزایش نرخ ارز بر تولید و صادرات در بلندمدت

یک کارشناس اقتصادی گفت: مسئولان با وعده اینکه گرانی دلار سبب افزایش صادرات می‌شود، به اقتصاد کشور شوک وارد کردند اما گرانی دلار تأثیری در صادرات نداشت.
کد خبر : 326923
توکلی.jpg

محمدجواد توکلی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنعت گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تأکید بر اینکه مفهوم افزایش نرخ دلار در اقتصاد مونتاژی ایران یعنی بالا رفتن هزینه تولید ادامه داد: وقتی هزینه تولید را بالا ببریم تولیدکننده در کشور متضرر می‌شود، اما در مقابل کسانی که مواد خام را صادر می‌کنند، برایشان خیلی منفعت دارد.


کاهش قدرت خرید دلار توسط خام‌فروش‌ها در دوران تورم


وی با اشاره به صحبت‌های اسدالله عسگراولادی درباره بالا رفتن قیمت دلار و نرخ 12 هزارتومانی ارز تصریح کرد: اتفاقاً آقای عسگراولادی درست گفت، افزایش نرخ دلار در حال حاضر شیرین است ولی در بلندمدت حتی آن‌ها هم که الآن منفعت می‌برند متضرر می‌شوند؛ چون وقتی اثرات تورمی ظاهر شود، همان قدرت خرید آن دلاری که آن‌ها گرفتند و تبدیل به ریال کردند نیز کاهش پیدا می‌کند.


این استاد اقتصاد درباره اینکه بارها موضوع افزایش صادرات به بهانه افزایش دلار را تجربه کرده‌ایم، گفت: بارها مسئولان با وعده اینکه دلار وقتی گران باشد، صادرات ما بیشتر می‌شود، به اقتصاد کشور شوک وارد کردند اما هیچ اتفاقی برای صادرات کشور در بلندمدت نیفتاد و دیدیم که گرانی دلار تأثیری در صادرات ندارد.


توکلی افزود: روند گذشته را که نگاه کنیم، هیچ اتفاق مثبتی برای صادرات نیفتاده، ما همان خام‌فروشی که بودیم هستیم، حالا یا نفت می‌فروشیم یا کمی تغییرش می‌دهیم و تبدیل به مواد پتروشیمی می‌کنیم و می‌فروشیم، یا پسته را فله‌ای به‌عنوان صادرات می‌فروشیم.


انتهای پیام/4092/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب