حرفهای شنیدنی ناصر ابراهیمی درباره پرسپولیس
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ناصر ابراهیمی در آستانه ۷۷ سالگی هنوز هم پر از شور و حرارت است. او که در دوران بازیکنی در تیمهای شاهین، پرسپولیس و استقلال بازی کرده و سابقه مربیگری در بسیاری تیمها از جمله تیمهای ملی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و پرسپولیس را در کارنامه دارد. او مهمان ما بود و در خصوص مسائل مختلفی از جمله نایبقهرمانی پرسپولیس در آسیا، تیم ملی فوتبال و نتایج دیگر تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا به صحبت پرداخت. بخش دوم صحبتهای ابراهیمی را در ادامه خواهید خواند و بخش اول را میتوانید اینجا بخوانید.
علی پروین یکی از افرادی بوده که نقشی کلیدی در موفقیتهای تاریخ باشگاه پرسپولیس دارد اما در سالهای اخیر مسئولیتی در باشگاه پرسپولیس نداشته است. بازگشت او میتواند به این باشگاه کمک کند؟
علی پروین بعد از انقلاب با چنگ و دندان پرسپولیس را در زمین خاکی میدان آرژانتین که الان شده فروشگاه شهروند حفظ کرد. در آنجا یک زمین فوتبال بهاضافه پارک داودیه بود. علی پروین اوایل انقلاب پرسپولیس را زیاد قهرمان کرد. افتخارات علی پروین و کاپهایی که آورده بیشتر از هر کسی است که در این کشور است. باشگاه پرسپولیس را نگه داشت تا جنگ تمام شد. بعد امیر عابدینی آمد رئیس باشگاه پرسپولیس شد. من در جریان همکاری عابدینی با علی پروین بودم، بسیار عالی بود و ما چندین بار قهرمان شدیم. پرسپولیس چند سال بود که قهرمان نشده بود. اگر همانموقع دولت عابدینی و علی پروین را حمایت میکرد، 100 درصد قهرمانیهایش ادامه پیدا میکرد. الان هم که تیم روی نوار قهرمانی است حضور علی پروین این قهرمانیها را تداوم میبخشد.
علت جدایی علی پروین از پرسپولیس چه بود؟
وقتی میخواستند علی پروین را بردارند، اول پول دادن به پرسپولیس را قطع کردند. چرا مدیرعاملان تندتند از پرسپولیس و استقلال کنار میروند؟ آنها را میآورند و یکمقدار پول در اختیارشان میگذارند. این پول را تقسیم که میکنند، بدهیها را که میدهند، بعد این مدیرعامل را برمیدارند و مدیرعامل دیگری میآورند. مثل همین اتفاقی که در پرسپولیس افتاد و علیاکبر طاهری رفت و حمیدرضا گرشاسبی الان مدیرعامل است. هر دو آدمهای زحمتکشی هستند ولی سؤال این است اگر طاهری خوب بود چرا او را عوض کردید. حالا هم اگر گرشاسبی خوب است نگهاش دارید. اگر علی فتحاللهزاده خوب بود چرا او را در استقلال حفظ نکردند؟
آقای ابراهیمی در خصوص جدایی علی پروین توضیح کاملی ندادید؟
زمان حجتالله خطیب خدابیامرز، آخرین سال حضور علی پروین در پرسپولیس بود. تیم قهرمان اولین دوره لیگ برتر شد اما به بازیکنان پول نمیدادند و پروین هم باوجود آنکه مدیرعامل باشگاه بود ترجیح داد در پرسپولیس نماند. آن هم در شرایطی که در پنج سال آخر حضورش در پرسپولیس پنج جام قهرمانی لیگ و جام حذفی را کسب کرد. رتبه سوم در آسیا را هم بهدست آورد. بعد از جدایی علی پروین پرسپولیس سالها با قهرمانی بیگانه بود تا افشین قطبی سرمربی پرسپولیس شد و با حمایت مالی درستی که از تیم شد جام قهرمانی بهدست آمد اما قطبی در سال دوم حضورش در پرسپولیس بد عمل کرد و هنوز به میانه فصل نرسیده بودیم که جدا شد. علی دایی و دیگر مربیان خارجی و داخلی نظیر آری هان و حمیدرضا استیلی و حمید درخشان هم موفق نشدند پرسپولیس را قهرمان کنند تا اینکه برانکو ایوانکوویچ آمد و با حضور او پرسپولیس قهرمانیهای لیگ و نایبقهرمانی آسیا را کسب کرده است.
بازگشت علی پروین میتواند قهرمانی در آسیا را با سرمربیگری برانکو ایوانکوویچ برای پرسپولیس به ارمغان آورد؟
علی پروین اعلام کرده که باشگاه پرسپولیس را به او بدهند و قول میدهد که خودش درآمدزایی کند و پولی از دولت نگیرد اما این کار انجام نمیشود. پروین میتواند تمامی بازیکنان پیشکسوت پرسپولیس را در این باشگاه مشغول کند. الان تمامی بازیکنانی که در تمرینات تیم پیشکسوتان حضور دارند ماهیانه حقوق میگیرند. بهطورِقطع او میتواند در سطح باشگاه پرسپولیس هم موفق باشد و به همراه برانکو قهرمانی آسیا را تحقق بخشد.
بهنظر شما مشکل مدیریت در فوتبال ایران چگونه توسط مدیرعاملان باشگاهها حل میشود؟
یک مدیرعامل باید برنامه درازمدت داشته باشد اما چون زمان کافی در سمت خود نمیماند، نمیتواند برنامههای درازمدت داشته باشد. او فرصت نمیکند به تیمهای نوجوانان، جوانان و امید برسد. میداند که اگر در تیم بزرگسالان نتیجه نگیرد، تماشاگران در سکوها شروع به شعار دادن میکنند و از مدیرعامل تا مربی علیه همه شعار میدهند. مقصر کیست؟ ضعف مدیریت در فوتبال، ضعفی که هر چه جلوتر میرویم بیشتر میشود و تمامی ندارد. اگر تلفیقی از پیشکسوتان شایسته باشگاهها و مدیران لایقِ نه سفارش شده جمع شوند و موانع درآمدزایی باشگاهها برداشته شود بدون تردید مشکل مدیریت در فوتبال ایران حل میشود.
علت موفقیت باشگاههای خارجی چیست؟
چون کار را به کاردان سپردهاند. مگر در کشور اسپانیا بیکار نیست؟ این کشور پنج میلیون بیکار دارد. حتی اگر در خیابان هم بیایند و تظاهرات بکنند، نمیگویند که چرا باشگاه رئال مادرید به گرت بیل اینقدر پول داده است. یک فرد حقیقی آمده مدیریت باشگاه رئال را در اختیار گرفته است. ادکلن میفروشد، شالگردن میفروشد، دستکش میفروشد، پیراهن میفروشد، حمایتکننده دارد، اسپانسر دارند، تابهحال شنیدهاید که رئال مادرید و بارسلونا ورشکست شده باشند؟! و سال به سال دارند بازیکنهای سطح بالا با قیمتهای بالا میخرند. نیمار چرا از باشگاه بارسلونا بلند میشود به پاریسنژرمن میرود؟ چون این باشگاه فرانسوی پول بیشتری به او میدهد. پس فرانسویها باید بگویند شما اگر پول ندارید چرا به نیمار اینقدر میدهید؟! کار به هیچی ندارند. ورزش، ورزش است.
ولی در حال حاضر به فوتبالیستها که پول خوبی میدهند؟
فوتبالیستی که یک میلیارد میگیرد باید 250 میلیون مالیات بدهد. من خودم جزء کانون مربیان بودم که 300 میلیون باید مالیات میدادند از یک میلیارد که ما آن را 250 میلیون کردیم. 200 میلیون مالِ خود باشگاه است. یعنی اگر بازیکنی یک میلیارد قرارداد میبندد 200 میلیون آن را باشگاه به او نمیدهد و اگر سال بعد ماند آن 200 میلیون را به او میدهد. حالا این بازیکن بالاخره مدیربرنامه دارد، باید 100 میلیون به او بدهد، 50 میلیون به سازمان لیگ و غیره بدهد. برای بازیکن یک میلیاردی 400 میلیون میماند. حالا این 400 میلیون را آیا به او میدهند. من که 5 سال در پرسپولیس بودم و الان 45 میلیون از باشگاه پرسپولیس طلب دارم یک قران به من ندادند و میگویند برو از آن مدیری که با شما قرارداد بسته بگیر، او هم مرحوم حجتالله خطیب است.
پولی که به فوتبالیستها میدهند حق آنها است؟
بله، حقشان است! از خیلی وقت پیش باید به فوتبالیستها پول میدادند. دوران ما هم باید میدادند. گفتند آقا جنگ است، آقا فلان است. به دیگر ورزشها هم باید پول بدهند. چرا کشتی یکدفعه دچار مشکل میشود؟ آیا رسول خادم مقصر بوده است؟ برای او هیچکاری انجام ندادهاند. یعنی قهرمانی که زحمت میکشد یا وزنهبرداری که خودش تنهایی داخل سالن میرود، پیوسته این وزنه را ببرد بالا، بیاورد پایین! آخر سر بیایند مثلاً به او 100 میلیون بدهند. این حقش این است؟! مدال میآورد، پرچم ایران را بالا میبرد، کدام یک از این دولتمردان میتواند پرچم ایران را بالا ببرد؟! ایران را اگر میبینی از آن شطرنجباز گرفته تا آن ورزشهای انفرادی، میروند جام میآورند، مدال میآورند، اینها افتخارآفرین هستند.
برخی از فوتبالیستها پول زیادی گرفتند و به تیمشان ضربه زدند. الان مهدی طارمی نزد هواداران پرسپولیس مغضوب است چون عامل بسته شدن دو پنجره نقل و انتقالاتی شد؟
طارمی هم بازیکن من بوده، پدرش هم کمکمربی من در بوشهر بوده است. 6 سال پیش میدانستم که او فوتبالیست میشود. از یک خانواده بسیار ضعیف و معتقد بود. وقتی که میبیند باشگاه پرسپولیس با او قرارداد میبندد یک میلیارد و خردهای، دویست سیصد میلیون بیشتر دستش را در طول سال نمیگیرد، فلان باشگاه میآید در عرض دو سال در قطر 8 میلیارد به او میدهد، شما باشید نمیروید؟! در موضوع قرارداد طارمی با باشگاه ریزهاسپور ترکیه هم فشار مسئولان وقت باشگاه پرسپولیس منجر به حضور دوباره او در تیم شد. نباید طارمی را عامل ناکامی پرسپولیس بدانیم.
پرسپولیس با هدایت برانکو اگر از فصل نقل و انتقالات محروم نمیشد میتوانست قهرمان آسیا شود و بالاخره مدیران باشگاه یا طارمی در این محرومیت نقش دارند؟
برانکو موفق شده صلابت را به پرسپولیس برگرداند و باید حمایت از او مستدام باشد اما حضور برانکو در پرسپولیس یعنی مدیران باشگاه پولی داشتهاند که او را به ایران آوردند چون هیچ مربی و بازیکن خارجی بدون پول در ایران کار نمیکند و هرکس که پولش را نگرفته به فیفا شکایت کرده است. برانکو تیم شانزدهم را نایبقهرمان لیگ برتر کرد. بعد در آسیا جزء هشت تا اوت شد. سال بعد تیم را قهرمان کرد آمد جزء چهار تای آسیا اوت شد. فصل گذشته بار دیگر در لیگ برتر قهرمان شد و برای اولین بار پرسپولیس را به فینال آسیا رساند.
قبول دارید که طارمی و مدیران وقت پرسپولیس در محرومیت پرسپولیس نقش دارند؟
این موضوع غیر قابل انکار است که مدیران ما از اطلاعات روز دنیا عقب هستند و تصور میکنند فیفا و AFC نسبت به قوانین و راههای دور زدن آن مسلط نیستند. پرسپولیس از این راه ضربه خورد و حالا که با وجود همه این اتفاقات باز هم نتایج درخشانی کسب شده باید از این تیم حمایت کرد و موجبات بازگشت علی پروین را هم فراهم کرد.
عدهای معتقدند رمز موفقیت برانکو ایوانکوویچ صبوریاش بوده و اینکه بدون حاشیه کار کرد. نظر شما چیست؟
برانکو سربهزیر، نجیب، محترم و باادب است. واقعاً مدیریت بالایی دارد و همه هم دوستش دارند. الان پرسپولیس مقام چهارم جدول را دارد و البته دو سهتا بازی عقبافتاده هم دارند. 100 درصد با مدیریتی که دارد باز امسال هم میتواند خودش را بالا بکشد و دومرتبه قهرمانی بیاورد. بدون حاشیه است، کسی از او نقطه ضعفی ندارد، بازیکنان همه دوستش دارند. چرا علی پروین را همه دوست داشتند، بازیکنان هم دوستش داشتند، الان هم مرید او هستند، برانکو هم الان همان فرم است. یعنی از بازیکنان الان سؤال کنی میبینی همه از او راضی هستند. چون هم با آنها خوب است، هم پدرانه با آنها در بیرون رفتار میکند، هم با آنها دوست است ولی در داخل زمین از بازیکن تلاش میخواهد و با کسی شوخی ندارد.
چه کنیم باشگاههای ایرانی مانند پرسپولیس و استقلال قهرمان آسیا شوند؟
حرفهایی که من درباره پرسپولیس زدم برای استقلال هم همان است. شما ببینید مدیرعاملان زیادی را پیدرپی برای استقلال میآورند. رضا افتخاری را با سلام و صلوات میآورند آنجا یکمقدار پول هم به او میدهند، بعد پول قطع میشود. با خنده میآید با گریه میرود. افتخاری وقتی داشت از باشگاه استقلال میرفت با گریه رفت یعنی همهجانبه او را کوبیدند. حالا نوبت این دوست جدیدمان امیرحسین فتحی است. خدا کند نوبت او نشود. یکی از مدیران بسیار خوب و دلسوز است.
از اینکه چگونه قهرمان آسیا شویم نگفتید؟
ما باید پرسپولیس و استقلال را در بهترین فرم داشته باشیم، باید سپاهان و ذوبآهن سرحال بسازیم، باید تراکتورسازی، فولاد و استقلال خوزستان داشته باشیم، باید سیاهجامگان و پدیده داشته باشیم. چرا یکموقع قلعه عقابها مال نساجی قائمشهر بود؟ چرا 26 سال طول کشید که دو مرتبه به سطح اول فوتبال ایران بیاید. اقلاً 50 مدیرعامل در این 26 سال عوض کرد. شما تحقیق کن ببین من راست میگویم یا نه. مازندران یکی از قطبهای فوتبال ایران است. در هر تیمی که نگاه کنی بازیکن مازندرانی و بازیکن خوزستانی و حتی کرمانشاهی است، تهرانی نیست. چون دیگر به فوتبال تهران نمیرسند. سابق کشتی از تهران بود الان کشتی از مازندران است. اگر مازندرانیها، کرمانشاهیها، خوزستانیها و تکوتوک گاهی اوقات از بعضی استانها مثل آذربایجان و خراسان نباشند همین فوتبال دست و پا شکسته را هم نداریم. کشتی هم همین دردسر را دارد. قهرمانهای بزرگ ما بیشتر مال خارج از تهران بودند و هنوز هم هستند.
تراکتورسازی در همین بازی اخیرش با ذوبآهن 70 هزار نفر تماشاگر آمدند حمایت کردند. از پرسپولیس و نساجی و چند تیم دیگر هم چنین حمایتی را میبینیم؟
ما تماشاچی داریم اما نباید تماشاچی را خسته کنیم، نباید ناامید کنیم. نباید تماشاچی یکدفعه قهر کند. تا دو سال پیش 10 هزار نفر هم نمیرفتند بازی تراکتورسازی را تماشا کنند ولی وقتی دوتا بازی را میبرند، 70 هزارتا میآیند استادیوم پر میشود، خیلیها هم بیرون مینشینند. پس وقتی که وزیر آموزش و پرورش میآید میگوید مدرسهها تعطیل نمیشود ولی تلویزیون بگذارید بچهها تماشا بکنند. پس متوجه میشویم که از بچه هفتساله فوتبال را میشناسد تا آدم70 ساله. این یک نعمتی است. شما ببینید اصلاً اسمی از بهمن صالحنیا است؟ مربی بزرگ ملوان بندرانزلی. بیوک صباغ اسمش هست؟ اهالی فوتبال را از دست دادیم. ما روی هیچ اصولی نیستیم، روی هیچ برنامهای نیستیم. فقط فکر میکنیم که تا تیم استقلال امسال اگر چهارم پنجم بشود، مدیرعامل عوض بشود، مربی را عوض میکنیم.
انتهای پیام/4051/4048/پ
انتهای پیام/