هنوز مشکل ارزی انتشار مقالههای بینالمللی حل نشده است
حمیدرضا علومی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره فعالیتهای علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: مقالههای داخلی دانشگاه علامه طباطبایی قابل توجه است، ولی انگار تعامل بینالمللی در رشتههای علوم انسانی کمی دشوار است و مقالههای کمتری چاپ میشود. با این حال در برخی از رشتهها مانند آمار، روانشناسی و مدیریت فعالیتهای خوبی داریم و پراستناد هستیم. مثلا یکی از استادان دانشکده مدیریت دانشگاه علامه جزء 100 استاد پراستناد است.
وی افزود: برخی از استادان دانشگاه علامه ضریب Hindex بالایی دارند اما اگر بخواهیم در مجموع بسنجیم اینگونه نیست. در رشتههایی مانند الهیات، فلسفه، ادبیات و زبانهای خارجی فضای مناسبی برای چاپ مقاله وجود ندارند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در حال برنامهریزی هستیم تا اکتشافات استادان علوم انسانی دانشگاه قابلیت انتشار در مراجع بینالمللی را داشته باشد.
علومی ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی و تقویت ارتباطات بینالمللی با نشریات در قالب همکاریهای بینالمللی از جمله اقداماتی است تا زمینه چاپ مقالات استادان در نشریات بینالمللی فراهم شود.
وی درباره آمار مقالهها گفت: آمار مقاله هر ساله کمی با تأخیر منتشر میشود، اما متوسط مقاله اعضای هیأت علمی دانشگاه علامه نزدیک به 3 مقاله در سال است. 530 عضو هیأت علمی در دانشگاه داریم که حدود ۱۸۰۰ مقاله داخی و خارجی دارند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: بیش از نیمی از دانشجویان ما تحصیلات تکمیلی هستند. برنامهریزی لازم کردهایم تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی بتوانند در فضای آموزشی مناسبتری مقاله چاپ کنند.
علومی گفت: بهزودی واحدهای خدمات پژوهشی در دانشکدهها مستقر خواهند شد تا به تولیدات علمی استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی کمک کنند. همچنین استادانی که آشنایی بیشتری با مقالههای خارجی دارند میتوانند به دانشجویان در این زمینه یاری برسانند.
وی در پاسخ به اینکه به نظر میرسد در حوزه ایرانشناسی و ادبیات فارسی باید فضا محیاتر باشد؟ بیان کرد: متأسفانه حلقههای نشریات بینالمللی خیلی بیطرف نیستند و از فضای سیاسی متأثر هستند. در مواردی هم که برای ثبت مقاله به پرداخت ارز نیاز داریم، دشوار شده است چراکه بسیاری از نشریات و سایتهای بینالمللی حقالزحمه بررسی مقاله دریافت میکنند. البته مبلغ کم است ولی نبود سیستم بانکی مطمئن و تأمین نشدن ارز کار را دشوار کرده است. متأسفانه وزارت علوم و دولت هنوز راهکاری در این زمینه ارائه ندادهاند.
انتهای پیام/۴۰۴۰
انتهای پیام/