دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بررسی راه‌های گسترش همکاری‌های علمی و فناوری ایران و سوریه

نائب رئیس گروه دوستی پارلمان سوریه در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران درباره راه‌های گسترش همکاری‌‌های علمی و فناوری بین دو کشور رایزنی کرد.
کد خبر : 325892

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در دیدار محمدحسین راغب الحسین نائب رئیس گروه دوستی پارلمان سوریه با منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، راه‌های گسترش همکاری‌‌های علمی و فناوری بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.


غلامی در این دیدار با اشاره به ارتباطات و علایق مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، اظهار کرد: امیدواریم این ارتباطات بتواند توسعه خدمات و همکاری‌های متقابل را به‌خصوص در شرایطی که کشور سوریه پس از درگیری‌ها و مشکلاتی که گرفتار آن بود پیدا کرده، ایجاد کند.


وی با بیان این‌که دولت جمهوری اسلامی ایران و مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه همکاری‌ها و فعالیت‌های مشترک را همواره مدنظر دارد تصریح کرد: در گذشته تفام‌نامه‌هایی بین وزارت علوم دو کشور تنظیم و اجرایی شده است که امیداوریم در همان مسیر و ادامه همکاری‌ها، بتوانیم فعالیت‌های جدیدی را به ثمر برسانیم.


وزیر علوم افزود: تعداد قابل توجهی از دانشجویان سوری در دانشگاه‌های کشورمان در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا پذیرش شده‌اند و مشغول تحصیل هستند و آمادگی داریم دانشجویان جدیدی که از سوی کشور سوریه معرفی می‌شوند و شرایط علمی لازم را برای تحصیل داشته باشند را به صورت مستمر پذیرش کنیم.


وی با اشاره به اینکه دانشگاه تربیت مدرس که یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور ایران محسوب می‌شود مسئولیت ایجاد یک واحد دانشگاهی در کشور سوریه را برعهده دارد، گفت: انتظار داریم شرایط تأسیس این دانشگاه با پیگیری‌های مستمر فراهم شود. این امر کمک می‌کند تا دانشجویان سوری به‌خصوص در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری در کشور خودشان تحصیل کنند و همچنین این ارتباطات می‌تواند فعالیت‌های علمی مشترکی بین استادان ایرانی و سوری شکل دهد.


به گفته غلامی، وزارت علوم آمادگی دارد همکاری‌های علمی و تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف با کشور سوریه در قالب یک برنامه هماهنگ و موافقت‌نامه‌ای برای دوره زمانی مناسب برنامه‌ریزی و اجرا کند.


وزیر علوم خاطرنشان کرد: هم اکنون در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشورمان ظرفیت‌های خوبی برای مشارکت در حل مسائل و مشکلات پیش روی کشور سوریه وجود دارد.


وی ضمن اعلام آمادگی به اشتراک‌گذاری تجربیات کشور در زمینه ایجاد مراکز رشد، پارک‌های علمی و فناوری و مراکز تحقیقاتی کاربردی عنوان کرد: این تجربیات می‌تواند در راستای تربیت نیروی انسانی فعال در حوزه بازسازی و توسعه کشور سوریه مفید واقع شود.


غلامی در خاتمه ضمن آرزوی سلامتی و عزت برای مردم عزیز سوریه، اظهار امیدواری کرد فعالیت‌های خوبی در حوزه علم و فناوری در آینده بین دو کشور صورت گیرد. محمدحسن راغب الحسین نائب رئیس گروه دوستی پارلمان سوریه نیز در این دیدار با بیان این‌که مشترکات بسیاری بین ایران و سوریه، دو کشور برادر و دوست وجود دارد، خواستار فعال کردن گفتگو و دیدارهای فرهنگی بین دو کشور شد.


وی همچنین بر ضرورت ایجاد مرکز تحقیقات مشترک بین وزارت علوم دو کشور تأکید کرد. در این دیدار عدنان محمود سفیر جمهوری عربی سوریه در تهران، اعضای گروه دوستی پارلمان سوریه، حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی، حسین سیمایی صراف معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و عبدالحمید علیزاده مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان نیز حضور داشتند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب