بازی پارادوکسیکال انگلیسیها بر سر برگزیت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ منابع خبری در غرب، با سردرگمی مفرطی اخبار مربوط به «برگزیت» و اجرایی شدن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (وفق همهپرسی سال 2016) را پوشش میدهند. رفتار خاص مقامات انگلیسی و اروپایی در قبال برگزیت، از یکسو نشاندهنده تقابل این دو بر سر شروط خروج لندن از اتحادیه اروپا و از سوی دیگر، بیانگر توافقات پشت پردهای است که میان مقامات انگلیسی و اروپایی بر سر این موضوع به وجود آمده و نمود پیداکرده است.
اسپوتنیک در تازهترین گزارش خود در خصوص برگزیت و به نقل از «لیام فاکس»، وزیر بازرگانی انگلیس نوشته است که امکان دارد میان انگلیس و اروپا توافقی نهایی در خصوص چگونگی خروج این کشور از اروپای واحد صورت نگیرد. این در حالی است که چندی پیش «جرمی هانت» وزیر خارجه بریتانیا گفته است که مذاکرات تا پایان ماه میلادی برای دستیابی به توافقی مشترک میان انگلیس و اتحادیه اروپا ادامه پیدا خواهد کرد. وزیر بازرگانی انگلیس در این خصوص میگوید: «همچنان مسائل چالشبرانگیزی میان طرفین بر سر این توافق وجود دارد. به دلیل وجود همین مسائل، انگلیس بهسختی میتواند با اروپا بر سر خروج از این مجموعه به توافق برسد. ما در این خصوص شاهد پایانی سخت هستیم...»
بااینحال به نظر میرسد پایان سختی که وزیر بازرگانی انگلیس و دیگر مقامات این کشور از آن سخن میگویند، چندان سنخیتی با رفتار پشت پرده مقامات دولت ترزا می نداشته باشد! در این خصوص، رویکرد مشترکی میان سران انگلیسی و اروپایی حاکم است. مقامات انگلیسی از یکسو، در ظاهر اصرار میورزند که مذاکرات برگزیت باید پیگیری شود و از سوی دیگر، مقامات اروپایی ابراز امیدواری میکنند که تصمیم شهروندان انگلیسی مبنی بر خروج از اروپا به عینیت نرسد! اصرار مقامات انگلیسی و انکار مقامات اروپایی، دوتکه بزرگ از پازلی هستند که تصویر نهایی آن، عدم خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است. بااینحال، هنوز در خصوص عملی شدن این مسئله (عدم خروج انگلیس از اروپا) تردیدهایی نیز وجود دارد! ممکن است ترزا می و همراهان انگلیسی و اروپایی وی در این مسیر نتوانند اهداف خود را درنهایت عملی کنند و با مخالفت گسترده حامیان برگزیت مواجه شوند. بهراستی درصورتیکه خروج انگلیس از اروپا و مذاکرات برگزیت به نتیجهای ختم نشود، تکلیف همهپرسی رسمی و عمومی سال گذشته در انگلیس چه میشود؟ در این میان، مقامات انگلیسی و اروپایی در حال آمادهسازی افکار عمومی برای انصراف از تصمیم خود برای خروج از اروپای واحد هستند. مخالفت بنیادین دو حزب محافظهکار و کارگر (بهعنوان حزب رقیب ترزا می) با برگزیت مسئلهای نیست که بتوان بهسادگی از کنار آن گذشت.
صورتبندی منازعه مخالفان و موافقان برگزیت در آینده جدیتر خواهد شد. ترزا می، نخستوزیر فعلی انگلیس نیز در دوران برگزاری همهپرسی خروج از اروپا (که در مسند وزارت کشور دولت دیوید کامرون حضور داشت) نهایت تلاش خود را جهت جلوگیری از تحقق برگزیت به کار گرفت. در این میان، تنها بوریس جانسون وزیر امور خارجه سابق انگلیس از ابتدا موافق خروج از اتحادیه اروپا بود. بااینحال، هماکنون جانسون، دیگر در مسند قبلی خود حضور ندارد و باید در انتظار کشمکشهای تازهای در خصوص پرونده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ماند. این کشمکشها، از سوی افکار عمومی انگلیس و خصوصاً موافقان خروج از اروپا، در آینده، شکل جدیتری به خود خواهد گرفت.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/