بهرهبرداری 23 میلیون تنی از معادن سنگ آهن سیرجان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سیرجان، کرسی نظریهپردازی نقش شرکت صنعتی و معدنی گل گهر در اقتصاد سیرجان «تهدید یا فرصت» عصر امروز بههمت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه، در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در این نشست گفت: مهمترین دغدغه جامعه امروزی، موضوع توسعه در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است؛ توسعهای که بتواند در دوره زمانی طولانی بدون اینکه خسارتی به محیطزیست وارد کند، تداوم یابد؛ بنابراین برای رسیدن به وضعیت پایدار واقعی، باید برنامهریزان و مدیران شهری با مدیریت صحیح، فضایی سالم برای شهروندان ایجاد کنند.
حسین فتحیزاده بیان کرد: شهرستان سیرجان دارای چندین معدن است که معدن سنگ آهن گلگهر از مهمترین این معادن است که دارای 6 معدن ذخیرهای بوده و بهعنوان منطقه گلگهر شناخته میشود و ذخیره معدنی آن در حدود 14 هزار میلیارد تن است و سالانه حدود 23 میلیون تن از آن بهرهبرداری میشود و دارای ظرفیتی بسیار قوی برای رشد و توسعه سیرجان و حتی منطقه است.
وی افزود: منطقه گلگهر دارای آلودگیهایی است که باید تلاش شود این آلودگیها به استاندارد جهانی برسد. در بحث امنیت که شامل سرقت، تصادفات و طلاق است و مقایسه با دیگر شهرهای استان میتوان دریافت گلگهر تأثیر چندانی بر میزان تصادفات نداشته و در بحث طلاق نیز سیرجان از نظر درصد بعد از بم و از نظر تعداد بعد از کرمان قرار دارد و این امر نشان میدهد گلگهر نه تنها عامل افزایش ناهنجاری اجتماعی نیست، بلکه موجب کاهش ناهنجاری نسبت به فقر است.
فتحیزاده فعالیتها و اقدامات شرکت صنعتی و معدنی گلگهر در سیرجان را برشمرد و عملکرد شرکت گلگهر را مناسب ارزیابی کرد.
عضو دیگری از هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان نیز در این جلسه گفت: براساس 39 شاخص انتخابی برای توسعه شهرستان، سیرجان در جایگاه سوم توسعهیافتگی در استان قرار دارد؛ اما در بحث آسیبهای اجتماعی در جایگاه دوم است و مهاجرت و جاذبههای اقتصادی سیرجان موجب شده رشد جمعیت این شهر 59/7 درصد باشد که این مهاجرت ضمن اینکه کارکرد اقتصادی برای شهر دارد، تبعات اجتماعی زیادی از جمله بالا رفتن نرخ هزینههای زندگی و ... را در پی دارد.
منصور آبیار آلودگی زیستمحیطی در مراکز صنعتی مانند گلگهر را اجتنابناپذیر بیان کرد و متذکر شد: اکوسیستم منطقه از آن اثر میگیرد و دفع مرتع از چراگاههای دام عشایر منطقه و خرید آب موتورهای کشاورزی با داشتن سطح زیرکشت باغات، از جمله مواردی است که در ویژگیهای زیستمحیطی منطقه ایجاد تغییر میکند که در مجتمع گلگهر در حال رخ دادن است.
علی یعقوبیپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان نیز در این جلسه گفت: کرسیهای نظریهپردازی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و طبق بخشنامههای سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در این واحد دانشگاهی برگزار میشود و امیدواریم بتوانیم برگزاری این کرسی را تداوم ببخشیم.
انتهای پیام/4101/4062/خ
انتهای پیام/