بازسازی ۸۰ هزار واحد مسکن روستایی در دولت یازدهم/ تخریب مسکن مهر در شهرهای کوچک منتفی است
علیرضا تابش در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در محل بنیاد مسکن در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی آنا درباره اظهارات اخیر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی برای تخریب تعدادی از واحدهای مسکن مهر در کشور افزود: اظهارات وزیر تعاون درباره تخریب واحدهای مسکن مهر به علت به کار بردن مصالح نامرغوب است که این امر شامل واحدهای مسکن مهر شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نمیشود و ما نیز تاکنون بخشنامه و ابلاغیهای در این باره دریافت نکردهایم.
وی با تاکید بر اینکه نخستین و مهمترین بخش فعالیتهای بنیاد مسکن مربوط به مسکن روستایی است، تصریح کرد: در ده سال گذشته بهسازی و نوسازی اماکن مسکونی روستاها با دقت و سرعت پیگیری و از سال ۸۴ تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی بهسازی و نوسازی شدهاند.
اختصاص یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بهسازی مسکن روستایی در دولت یازدهم
تابش اضافه کرد: ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در روستاها برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شدها ند که از این تعداد ساخت ۱۱۰ هزار واحد به اتمام رسیده است.
به گفته رئیس بنیاد مسکن، بحث احداث و بهسازی و نوسازی مسکن روستایی متوقف نشده است و در حال حاضر نیز سهمیههای مسکن روستایی به همه بانکها ابلاغ و تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی امسال با نرخ ۴ درصد اعطا می شود.
وی گفت:خوشبختانه در بخش بازسازی اماکن آسیب دیده حادثه دارای خسارت زیاد نداشتیم. البته از ابتدای سال ۹۴ تاکنون ۴۴ زلزله به بزرگی ۴ ریشتر و بیشتر در کشور ثبت شده است که به علت مقاوم بودن واحدهای مسکن روستایی خسارات زیادی ندیدهاند.
تابش عنوان کرد: از ۳۳ هزار روستای دارای طرح هادی در کشور یعنی نقشه تعیین محدوده روستا، تهیه طرح حدود ۳ هزار و ۸۰۰ روستا مربوط به دولت یازدهم است. همچنین طرح هادی ۸۰۰ روستا نیز بازنگری و مجددا به تصویب رسیده است.
وی بیان کرد: در ۱۴ هزار و ۸۰۰ روستای کشور طرح هادی اجرا شده که از این میزان تهیه طرح ۳ هزار و ۲۰۰ روستا در دولت یازدهم اتفاق افتاده است.
۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکن روستایی سند دارند
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه صدور اسناد مالکیت برای روستاییان از دیگر اقدامات بنیاد مسکن است، ادامه داد: تاکنون برای دو میلیون و ۹۰۰ هزار واحد روستایی سند صادر شده است که صدور سند ۳۰۰ هزار واحد مسکونی از زمان آغاز دولت یازدهم تاکنون است.
تابش افزود: در حال حاضر ۹۰ درصد روستاهای کشور طرح هادی مصوب دارند و سعی داریم تا باقی روستاها نیز تا اواسط سال ۹۵ دارای طرح شوند.
وی با بیان اینکه اعتبارات طرحهای هادی روستایی از دو سرفصل اعتبارات ملی و استانی تامین میشود، تصریح کرد: پیشبینی ما برای اعتبار امسال دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است اما در حال حاضر میزان تخصیص آن تا پایان سال مشخص نیست.
به گفته تابش، ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوب طرح هادی برای تامین قیر و آسفالت محیطهای روستایی است.
پرونده مسکن مهر در شهرهای کوچک تا پایان سال ۹۵ بسته میشود
رئیس بنیاد مسکن با تاکید بر اینکه احداث مسکن مهر شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شده است، اظهار کرد: تا کنون ۳۷۰ هزار واحد مسکن مهر در شهرهای کوچک احداث شده است که از این میزان ۸۵ درصد به مرحله نازککاری رسیده و در ۸۰ درصد واحدها نیز مردم ساکن شدهاند.
تابش تاکید کرد: بر اساس پیشبینی ما پرونده مسکن مهر شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر تا اواخر سال آینده بسته خواهد شد که البته امسال نیز سعی داریم تا ۹۰ درصد واحدهای مسکن مهر را به اتمام برسانیم.
وی درباره طرح مسکن اجتماعی و واگذاری آن به بنیاد مسکن گفت: وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه مطالعات طرح است اما با این وجود اعتباری در اختیار بنیاد مسکن قرار نگرفته و ما صرفا از طریق حساب ۱۰۰ امامخمینی (ره) تفاهمنامهای با بنیاد مستضعفان و بهزیستی برای ساخت هر ساله تعدادی واحد مسکن برای معلولان داریم.
تابش با بیان اینکه تا کنون ۶ هزارو ۸۰۰ واحد مسکن برای افراد تحت پوشش بهزیستی در کل کشور ساخته شده است، بیان کرد: همچنین بنیاد مسکن تفاهمنامهای را با بنیاد برکت و مناطق آزاد برای احداث ۸ هزار واحد مسکونی به عنوان مسکن حمایتی به امضا رسانده است.
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه خیرین مسکنساز نیز تاکنون ۲۸ هزار واحد مسکونی را در دست احداث داشتهاند، افزود: در حال حاضر ساخت حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده و تا پایان امسال نیز حدود ۶ هزار واحد دیگر به بهرهبرداری میرسد.
وی درباره اقدامات صورت گرفته برای حوادث سیل و بارندگیهای اخیر از سوی بنیاد مسکن نیز تاکید کرد: در پی سیل اخیر باید یک هزار و ۲۰۰ واحد احداث و دو هزار و ۷۰۰ واحد دیگر نیز در ۹ استان مازندران، البرز، تهران، سمنان، کردستان، قزوین، اصفهان، لرستان و گیلان تعمیر شوند.
تابش درباره باغشهرها خاطر نشان کرد: ما با تفکیک و ساختوساز در اراضی و باغات فعلی مخالفیم اما باید آبادی اصولی در اراضی لمیزرع با سرمایهگذاری مردم را بپذیریم و به نظر ما وزارت جهاد کشاورزی در این امر مسیر درستی را در پیش گرفته است.
انتهای پیام/