ساخت 25 هزار واحد روستایی امسال به اتمام میرسد
عليرضا تابش در پاسخ به سئوال خبرنگار حوزه مسکن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه یکسال است که از زمان زلزله کرمانشاه میگذرد، در خصوص آخرین اقداماتی که در بازسازی مناطق تخریبشده این زلزله بفرمایید، تا چه حد پیشرفت داشتهاند؟ گفت: ما در برآورد اولیهمان صد هزار واحد خسارتدیده را برآورد کردیم که از این صد هزار واحد ترکیبش اینگونه است که 60 هزار واحد از انواع مختلف آن تعمیری است؛ 40 هزار واحدش هم احداثی در شهر و روستاست.
رئیس بنياد مسكن انقلاب اسلامی ادامه داد: در مورد مسکنهای نیازمند تعمیرات، حدود 55 تا 56 هزار واحدش بهاتمام رسیده و الان در آنها مردم ساکن هستند و مشکلی در مورد تعمیریها نداریم؛ یک عده هم خودشان تعمیر کردند، با اقدام گستردهای که انجام دادیم و اولویتی که برای تعمیر در نظر گرفتیم، این کار به اتمام رسید.
وی با بیان اینکه واحدهای احداثی هم شامل واحدهای احداثی شهری و روستایی میشود، افزود: 25 هزار واحد روستایی داشتیم که 12 هزار و 500 واحدش در مرکز ثقل زلزله بوده است و 100 درصد ویران شده و نیاز به آواربرداری و احداث داشت که این کار را انجام دادهایم؛ مواردی هم که دورتر از کانون زلزله قرار داشتند، مقاومسازی را برایشان انجام دادیم؛ از 25 هزار واحد روستایی، حدود 18 هزار و 500 واحد بهاتمام رسیده و بقیه هم پیشرفتهای بالای 70 تا 85 درصد داشته است.
تابش با اشاره به این موضوع که مجموعاً تا پایان امسال انشاءالله تمام 25 هزار واحد روستایی را بهبهرهبرداری میرسانیم، تصریح کرد: خود مردم هستند که کارها را انجام میدهند. بیشتر بار بهدوش خود مردم است. ما پشتیبانیهای لازم را انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه هرجا که لازم باشد ما میسازیم ولی در عمل نقش محوری برای مردم قائل هستیم، گفت: در مورد شهرها هم پیشرفتمان مخصوصاً در شهر سرپلذهاب 55 تا 56 درصد بهاتمام رسیده است و بقیه در مراحل ساخت هستند؛ یعنی متوسط 55 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی داریم.
رئیس بنياد مسكن انقلاب اسلامی با بیان اینکه هر کسی که یک واحد مسکونی داشته است، الان حداقل مشغول ساخت سه واحد است، یعنی دو واحد مسکونی و یک پیلوت و در سه طبقه میسازد، توضیح داد: از 450 هزار متر مربعی که قبلاً داشتند و آسیب دیده بود، الان پروانهای بابت 850 هزار متر مربع صادر شده و درحال ساختمان سازی هستند.
تابش با بیان اینکه مسئله ساخت و ساز سازوکارهای خودش را دارد و خود مردم دستاندرکار هستند و ما پشتیبانیهای لازم را میکنیم، تأکید کرد: ما به عنوان پشتیبان کننده مصالح ساختمانی، سیمان و آهنآلات به آنها میدهیم؛ نظارت میکنیم؛ نقشه میدهیم؛ پیسازی میکنیم؛ پیکنی میکنیم و این درحالی است که در بعضیجاها باید یک تا چهار متر پی را مقاوم کنیم تا بتوانند روی آن ساختمان بسازند.
وی با بیان اینکه پیسازی، حمل مصالح و آزمایشگاهها بهعهده ما است، تأکید کرد: بتن مرغوب به مردم تحویل میدهیم، یعنی ایستگاههای بتن خودمان را تجهیز کردیم و خودمان نظارت میکنیم تا به مردم بتن خوب تحویل بدهند.
تابش اضافه کرد: انواع و اقسام نظارتها را ما بهصورت رایگان برای زلزلهزدگان انجام میدهیم؛ بهعبارت دیگر هزینههای نظارتها و پشتیبانیها را ما میدهیم و این خدمات برای مردم رایگان است.
وی افزود: در واقع آنچه که مردم انجام میدهند و پولش را میپردازند، منهای این هزینههایی است که همه مردم در سایر نقاط برای ساختن ساختمان متحمل میشوند.
تابش در پاسخ به این سؤال که تا به امروز چقدر تسهیلات برای بازسازی پرداخت شده است؟ گفت: تا به امروز یک هزار و 900 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم و 320 میلیارد تومان همن بلاعوض پرداخت کردهایم.
رئیس بنياد مسكن انقلاب اسلامی درباره این موضوع که این کمکها در چه بازه زمانی پرداخت شده است؟ تصریح کرد: در طول همین یک سال گذشته پرداخت شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که پیشبینیتان از مقدار تسهیلاتی که باید پرداخت شود تا کل پروژه به نتیجه نهایی برسد، چقدر است؟ گفت: طبیعی است که بعضاً یک قسط، دو قسط، از بلاعوض یا وامشان باقی مانده و نزد ما هست؛ بهنسبت پیشرفت فیزیکیشان قسطهایشان را آزاد میکنیم؛ البته تأمین اعتبار کافی کردهایم.
وی در مورد جزئیات تسهیلات و اینکه این تسهیلات را بهچهصورت به زلزلهزدهها پرداخت میکنید؟ توضیح داد: تسهیلات شامل 50 میلیون تومان وام است؛ 11 میلیون تومان بلاعوض است؛ 10 میلیون تومان وام معیشتی است؛ دو میلیون تومان بلاعوض معیشتی است و مجموعاً برای هر واحدشان 72 تا 73 میلیون تومان تعلق میگیرد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: طبیعی است آنهایی که سه طبقه بسازند، سهتا از این 70 میلیون تومان میگیرند. حالا بهغلط میگویند مگر با 40 یا 50 میلیون میتوان خانه ساخت؟؛ میخواهم بگویم بهطور متوسط هر فرد حدود 210 میلیون تومان پول دریافت میکند.
انتهای پیام/4092/4083/خ
انتهای پیام/