هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در کاشان افتتاح میشود
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز در سرای اهل قلم برگزار شد. در این نشست علاوه بر دبیر بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، علیرضا بهرامی دبیر جشنواره کتاب و رسانه، هادی حیدری دبیر مسابقه ملی کارتون، کاریکاتور و کتاب جمعی از مدیران مؤسسه خانه کتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای شورای سیاستگذاری و ستاد اجرایی بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز حضور داشتند.
در ابتدای نشست نیکنام حسینیپور با اعلام این که تقارن هفته کتاب و هفته وحدت را به فال نیک میگیریم، گفت: امیدواریم بتوانیم با تلفیق این دو مناسبت، کتاب را به عنوان عنصر وحدتبخش بین همه اقوام، ادیان مذاهب در گستره جغرافیای ایران معرفی کنیم. از سوی دیگر آیین هفته کتاب را در شرایطی برگزار میکنیم که شاهد جشنهای چهلمین سال انقلاب اسلامی هستیم. به نظر من نباید امسال جشن پیروزی انقلاب اسلامی را به دهه فجر محدود کنیم، چرا که امسال به نوعی بعثت انقلاب اسلامی است و باید چهلمین سال انقلاب را به عنوان یک فرصت در همه برنامهها ببینیم. در همین راستا مؤسسه خانه کتاب هم برنامههایی را تدارک دیده است.
دبیر بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امسال شهر کاشان، پایتخت کتاب ایران خواهد بود؛ با برنامههایی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر کاشان در نظر گرفتهاند، افتتاحیه هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه 23 آبان در این شهر انجام خواهد شد. سال گذشته، بوشهر این عنوان را داشت که تجربه خوبی بود.
حسینیپور گفت: در همین روز طبق سنت هر ساله، شاهد تجدید میثاق اعضای ستاد اجرایی و شورای سیاستگذاری هفته کتاب، کتابداران و ناشران با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و شهدای عزیز خواهیم بود که این برنامه با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار خواهد شد.
وی همچنین گفت: امسال سیاست مشارکت سازمانها و نهادهایی فعال در حوزه کتاب را در پیش گرفتیم و از تعداد زیادی از این سازمانها دعوت به عمل آوردیم. بیش از 60 سازمان و نهاد هم در ستاد اجرایی حضور پیدا کردند که از این میان 40 سازمان برنامههای خود را ارائه کردند. در واقع ستاد اجرایی هفته کتاب که در مؤسسه خانه کتاب مستقر شده است، نقش هماهنگکننده بین نهادها و سازمان های مرتبط را داشت.
حسینی پور در توضیح طرح پاییزه خرید کتاب هم گفت: در این طرح شاهد حمایت یارانهای از کتابهای تألیفی با اختصاص 25 درصد تخفیف و حمایت از کتابهای ترجمهای با 15 درصد تخفیف برای مصرفکنندگان هستیم. البته ما در بررسی طرح تابستانه کتاب، شاهد تغییر محسوسی در آمار فروش نبودیم، امّا میتوانیم نتایج این طرحها را در پایان سال و سال آینده ببینیم. برنامه ششم توسعه و اسناد بالادستی، ما را موظف کرده است که یارانه را به مصرف کننده واقعی برسانیم. ما این فرایند را از کانالهای مختلف دنبال میکنیم؛ گاهی از کانال ناشران، گاهی در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب و یا در قالب طرحهای حمایتی فصلی با همکاری کتابفروشیها این یارانه در اختیار مصرفکنندگان واقعی قرار میگیرد. هر فردی با ارائه کارت ملی میتواند از این تخفیفها برخوردار شود.
دبیر بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران افزود: یکی از دغدغهای کتابفروشیها تسویه حساب طرح تابستانه بود. پیگیر هستیم تا بیست چهارم آبان و پیش از آغاز طرح پاییزه، این کار صورت بگیرد. نامهنگاریها و پیگیریها انجام شده و امیدوار هستیم تا با همراهی معاونت توسعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بدون بدهی به کتابفروشها وارد طرح پاییزه بشویم.
حسینیپور ایجاد شعبات استانی خبرگزاری کتاب (ایبنا) و برگزاری هماندیشی در سرای اهل قلم با موضوع ضرورت یا عدم ضرورت استاندارسازی کتابهای کودکان و نوجوانان در سرای اهل قلم را از دیگر برنامههایی دانست که قرار است در هفته کتاب برگزار شود.
وی افزود: همان گونه که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامههای خود مطرح کردهاند، ایران فقط تهران نیست. ظرفیتهای خوبی در استانها چه در میان اهل قلم و چه در بین ناشران و کتابفروشیها در استانها وجود دارد که باید معرفی و دیده شود. در همین راستا قرار است ششم آذرماه، برنامه عصر کتاب را در استان چهارمحال بختیاری داشته باشیم که در آن از سه نفر از نویسندگان این استان تقدیر خواهد شد.
در ادامه این برنامه، هادی حیدری دبیر مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب توضیحاتی را ارائه کرد. وی گفت: با توجه به این که موضوع کتاب بارها در قالب کارتون و کاریکاتور کار شده بود و از آنجایی که کیفیت کار برای ما مهم بود، در ابتدا این دغدغه و نگرانی بود که استقبال به میزان مورد انتظار ما نباشد. خوشبختانه بعد از انتشار فراخوان، حجم گستردهای از آثار از سراسر کشور به دبیرخانه رسید.
حیدری اظهار کرد: این استقبال از حیث تنوع در موضوعات و تکنیک هم متنوع و با کیفیت بود. 184 هنرمند کارتونیست از سراسر کشور طرح های خود را ارسال کردند و در مجموع 393 اثر کارتونی در دبیرخانه ثبت شد. تنوع سنی شرکتکنندگان هم از نکات قابل توجه دیگر در این مسابقه است؛ ما از نوجوان 13 ساله تا هنرمند 66 ساله را در بین شرکتکنندگان داریم. بیشترین آثار ارسال شده به ترتیب از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسانشمالی، خراسانرضوی، اصفهان، آذربایجانشرقی، تهران، فارس، مرکزی و کرمانشاه به دبیرخانه رسید. نکته جالب دیگر این مسابقه، حضور برابر خانمها و آقایان بود؛ به طوری که دقیقاً 92 کارتونیست آقا و 92 کارتونیست خانم این رویداد شرکت کردند.
دبیر مسابقه کارتون و کاریکاتور، کامبیز درم بخش، حسن کریمزاده و محمدرضا دوست محمدی را داوران این مسابقه معرفی کرد و گفت: روز چهاردهم مهرماه جاری در مؤسسه خانه کتاب، آثار داوری شد. داوران با نگاه سختگیرانه و موشکافانه آثار را بررسی کردند. آثار 38 هنرمند به مرحله دوم راه پیدا کرد که بعد از بررسیهای نهایی، 3 اثر حائز رتبههای اول تا سوم و سه اثر هم شایسته تقدیر شناخته شدند.
حیدری همچنین گفت: آیین اختتامیه اولین دوره مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب شنبه بیست و ششم آبان ماه جاری از ساعت 15 تا 17 در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد. نمایشگاهی از آثار ارسال شده هم در حاشیه این مراسم در گالری فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود. در این مراسم شاهد تجلیل و نکوداشت هنرمند ارزنده و کارتونیست مؤلف کشورمان آقای جواد علیزاده خواهیم بود. ضمن این که کتاب آثار منتخب مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب به عنوان «کاریکتاب» در این مراسم اختتامیه رونمایی خواهد شد.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/