رصد عطارد در آسمان شب
احمد کریمی در گفتگو با حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره رصد سیاره عطارد در آسمان گفت: عطارد هر 88 روز یکبار بهدور خورشید گردش دارد و برای ناظر زمینی تقریباً 28 روز صبحگاهی و 28 روز شامگاهی این سال عطاردی طول میکشد.
وی افزود: منظور از صبحگاه زمانی است که خورشید درحال طلوع کردن است و شامگاه نیز زمان غروب خورشید است. زمان کمی پیش میآید که عطارد در بیشترین کشیدگی قرار داشته باشد. کشیدگی مداری برای دو سیاره عطارد و زهره بهصورت غربی و شرقی، یعنی صبحگاهی و شامگاهی انجام میشود. عطارد را سیاره تیر مینامند چراکه خیلی سریع بهدور خورشید میگردد و یونانیان باستان فکر میکردند که عطارد دو سیاره مجزا است که یکی صبحگاه و یکی شامگاه بهدور خورشید گردش دارد.
این کارشناس نجوم در ادامه گفت: از ساعت 17:31 دقیقه شامگاه سهشنبه 15 آبان بهمدت 6 روز میتوان این سیاره را در آسمان و در کنار ستاره قلبالعقرب دید.
کریمی ادامه داد :از هجدم آبان، ماه نیز در کنار این سیاره قرار میگیرد که وجود هلال باریک ماه در کنار آن شاخص خوبی برای پیدا کردن آن در آسمان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این پدیده بهمدت 10 روز در آسمان اتفاق میافتد که با چشم غیرمسلح نیز میتوان سیاره عطارد را رصد کرد.
انتهای پیام/4085/
انتهای پیام/