پیگیری استرداد اموال بابک زنجانی وظیفه وزارت امور خارجه است
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به سؤالات نمایندگان پاسخ داد.
وی در ابتدا در پاسخ به سؤال حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهینشهر درباره اینکه چرا در ردیابی اموال بابک زنجانی در خارج از کشور با قوه قضائیه همکاری نمیکنید؟ اظهار کرد: در مورد حمایت وزارت امور خارجه از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای استرداد اموالی که بابک زنجانی از کشور برده است، گفت: نقش وزارت خارجه در این زمینه حمایتی است و ما موظفیم اقداماتی که دستگاههای کشور انجام میدهند را پیگیری کنیم و درخواستهای دستگاههای مختلف برای تخلفهای صورت گرفته را دنبال کنیم که وزارت امور خارجه این کار را انجام داده است.
وی افزود: درخواستی نبوده از سوی قوه قضائیه یا دستگاههای ذیربط مانند بانک مرکزی، وزارت اطلاعات یا ... که وزارت امور خارجه دنبال نکرده باشد. در این رابطه دهها ملاقات تنظیم شده، اما برای اینکه اقدامی از سوی وزارت خارجه انجام شده باشد، باید یک توافق معاضدت قضائی با کشور طرف مقابل داشته باشیم یا حکمی باشد و یا دادخواستی وجود داشته باشد که وزارت امور خارجه بتواند آن را دنبال کند که چنین چیزی برای پیگیری به وزارت خارجه ابلاغ نشده است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: اگر تمایل داشته باشید فهرست ملاقاتهایی که سفیران ما در مالزی، تاجیکستان و در کشورهای مختلف برای پیگیری موضوع داشتهاند را خدمتتا ارائه دهم. اما این واقعیت است که وزارت امور خارجه در این موارد مسئول پیگیری و تسهیل انجام کارهاست.
ظریف در پاسخ به این سؤال که چرا فعالیتهای وزارت امور خارجه در حین یا بعد از برجام به اطلاع مجلس نرسیده است، تصریح کرد: هر سندی بعد از امضا شدن، در سایت وزارت خارجه و سایتهای اروپایی و در محافل خبری در معرض دید عموم قرا گرفته است.
وی گفت: سندی بعد از برجام امضا نشده است، صرفاً توافق برای اجرای برخی مواد فنی برجام در حوزه انرژی هستهای انجام شده که این سندها در معرض دید عموم قرار گرفته است و براساس نظر کارشناسان هستهای که مسئول این توافقها بودهاند در جهت تأمین منافع ملی کشور بوده است.
وزیر امور خارجه درباره این سؤال که چرا وزارت امور خارجه وقتی در برجام دید زورش به غربیها نمیرسد به مردم گزارش نداد، گفت: برجام حاصل یک توافق چندجانبه است و در این نوع توافقات هیچ طرفی نمیتواند به تمام خواستههای خود برسد.
وی تأکید کرد: آمریکاییها وقتی وارد توافق برجام شدند، میخواستند برنامه هستهای ایران متوقف شود و فردو نه تنها تعطیل شود، بلکه درش را گل بگیرند. میخواستند آب سنگین اراک تعطیل شود و مرکز تولید آب سنگین اراک بسته شود.
ظریف اضافه کرد: آمریکاییها در نظر داشتند که ایران فقط روی سانتریفیوژ RI1 تحقیق و توسعه داشته باشد و موضوع موشکهای ایران را به بحث هستهای اضافه کنند و آنها دهها خواست دیگر از این دست داشتند که به آن نرسیدند و آنها هم زورشان نرسید.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مذاکره این نیست که برویم و تمام خواستههایمان را به طرف دیکته کنیم و آنان نیز خواستههای ما را اجابت کنند و همه چیز وفق مراد باشد، گفت: مذاکره رسیدن به توازن و تفاهمی است که بتواند منافع ما را حفظ کند که امروز به لطف خدا شاهدیم برجام آنقدر در جهت منافع ملی ما بوده است که آمریکا با افتضاح از آن خارج شده است.
وی با بیان اینکه طبق اعلام آمریکاییها قرار بود امروز فروش نفت ایران به صفر برسد، بیان کرد: اگر تمام خبرهای دنیا را نگاه کنید متوجه میشوید که آمریکا مجبور شد از ادعاهای خود عقب نشینی کند. آمریکاییها سروصدای فراوانی کرده بودند که مانع فروش نفت ایران میشویم اما خودشان امروز بیانیه دادند که تا 6 ماه دیگر به ایران فرصت میدهیم.
ظریف خاطرنشان کرد: آمریکاییها میخواستند دنیا را تهییج کنند و اجماع علیه ایران ترتیب دهند، اما برجام آنچنان از استحکام برخوردار بود که هنوز همه دنیا بر اجرای آن تأکید دارند و برجام هنوز میتواند منافع جمهوری اسلامی ایران را حفظ کند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه هیچکس از همان ابتدا هم به آمریکاییها اعتماد نداشت، تصریح کرد: مذاکره برای رسیدن به تفاهمی است که برای همه طرفها قابل قبول باشد، بنابراین این آمریکاییها هستند که زورشان نرسید آنچه میخواستند را بگیرند. آنان بعد از یکسال و نیم تلاش هنوز نمیتوانند برجام را تضعیف و خواستههای خودشان را از برجام بگیرند.
ظریف تأکید کرد: در شرایطی که دنیا قدرت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را پذیرفته نخواهیم با این تصورات که برویم در یک مذاکره هرچه میخواهیم بگوییم و طرف مقابل هم دستهای خود را بالا ببرد و بپذیرد بگوییم که به خواستههای خود نرسیدهایم.
وی با تأکید بر اینکه برجام منافع کشور را حفظ کرد، گفت: امروز برنامه هستهای ایران در شرایطی است که اگر جمهوری اسلامی ایران تصمیم بگیرد به برنامه هستهای خود بازگردد به مراتب بهتر از گذشته میتواند آن را پیش ببرد ولی این تصمیمی است که نظام باید بگیرد. اما آن زمان من به مردم اعلام کردم برجام آن چیزی است که ما میتوانستیم بگیریم.
ظریف اضافه کرد: آن نتیجهای که در برجام با توجه به دستورات و حمایتهای مقام معظم رهبری و پشتوانه و مقاومت مردم ایران و استفاده از همه امکانات گرفته شد، بهترین توافقی بود که امکان داشت.
انتهای پیام/4034/ن
انتهای پیام/