دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1394 - 12:59
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد

آغاز به کار مقطع دکتری دانشکده کشاورزی واحد رودهن از مهر 94/ ارائه خدمات فنی مهندسی و ارتقای عملیات اگروتکنیکی

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از سال 1362با هدف تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر در دو رشته تحصیلی کاردانی امور زراعی و کارشناسی زراعت فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.
کد خبر : 32315

به گزارش خبرنگار آنا، اکنون پس از گذشت بیش از سه دهه، این دانشکده نقش کلیدی را در آموزش کشاورزی و تحقیقات پایداری، کاربردی و توسعه‌ای در شرق استان تهران ایفا می‌کند.


رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در باره عملکرد این دانشکده با خبرنگار خبرگزاری آنا به گفت‌وگو نشست و اظهار کرد: وجود اعضای هیات علمی جوان با متوسط سن 42 سال و با توانمندی‌های علمی در گرایش‌های مختلف، امکانات آزمایشگاهی شامل آزمایشگاه حشره‌شناسی و بیماری‌های گیاهی، آزمایشگاه گیاه‌شناسی، آزمایشگاه زراعت و اصلاح نباتات، آزمایشگاه ژنتیک و فیزیولوژی گیاهان زراعی، آزمایشگاه میکروبیولوژی، هرباریوم آزمایشگاه کشت بافت، آزمایشگاه زیست‌شناسی سلولی و ملکولی، بافت‌شناسی، جنین‌شناسی ژنتیک و آزمایشگاه شیمی خاک و همچنین مزارع و گلخانه‌های تحقیقاتی و آموزشی شامل مزرعه تحقیقاتی آموزشی کولیک (۱۵ هکتار باغ و ۵ هکتار زمین کشاورزی و ۳ حلقه چاه و یک سوله ماشین آلات) با وسعت ۳۰ هکتار، گلخانه آموزشی کولیک با وسعت ۵۰۰ متر مربع و گلخانه مجتمع با وسعت ۱۰۰ متر مربع، دارای یک ایستگاه هواشناسی و کارگاه ماشین‌آلات کشاورزی، طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را در زمینه‌های مختلف کشاورزی موجب شده است.



دکتر مهدی باقی یادآور شد: این فعالیت‌ها عمدتاٌ در دو جهت افزایش توان تولیدی و تامین امنیت غذایی با هدف بهبودی و ارتقای سطح زندگی مردم سمت و سو یافته است. اکنون دانشکده کشاورزی در 8 مقطع کارشناسی در رشته‌های زراعت و اصلاح نباتات، علوم و مهندسی خاک، اقتصاد کشاورزی، مکانیک بیوسیستم، علوم و مهندسی صنایع غذایی، مهندس محیط زیست، علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی فعال و مبادرت به پذیرش دانشجو کرده است.


وی افزود: گسترش تحصیلات تکمیلی و پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد در رشته‌های زراعت، اقتصاد کشاورزی، اگرواکولوژی، اصلاح نباتات، مدیریت محیط‌‌زیست از پیشرفت قابل قبولی برخوردار و اکنون بیش از 100 نفر دانشجو در گرایش‌های مورد توجه به تحصیل اشتغال دارند. از مهر آینده، مقاطع دکترا در دانشکده کشاورزی نیز آغاز می‌شود.


رئیس دانشکده کشاورزی واحد رودهن گفت: این دانشکده علاوه بر رسالت آموزشی و پژوهشی، امیدوار است با شناخت از پهنه وسیع استان و منطقه و درک مزیت‌های نسبی آن قادر باشد با ارئه خدمات فنی مهندسی و ارتقای عملیات اگروتکنیکی، الگوی‌های نوینی از توسعه و تولید در بخش کشاورزی را با هدف و دستیابی به کشاورزی پایدار، ارائه کند.
















وی خاطرنشان کرد:‌ ایجاد دوره دکتری زراعت و اقتصاد کشاورزی به تصویب سازمان مرکزی رسیده و قرار است از سال 1395 دانشجو در این رشته پذیرفته شود. اکنون پیشنهاد ایجاد رشته کارشناسی ارشد خاک شناسی، کارشناسی باغبانی گرایش اصلاح و فیزیولوژی گیاهان زراعی، کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست، کارشناسی ارشد اقتصاد محیط زیست، کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی به عنوان رشته مصوب شورای دانشکده کشاورزی نیز در دست بررسی است.


این مسئول گفت: دانشکده‌ کشاورزی‌ واحد رودهن اکنون دارای‌ 34 عضو هیأت‌ علمی‌ (شامل‌ 2 دانشیار، 28 استادیار و 2 نفر بورسیه دکتری و 2 مربی‌)، 4 نفرکارشناس‌ آموزشی‌، 5 نفر کارشناس آزمایشگاه و 2 نفر کادر اداری ‌است‌ و در آن‌ 700 دانشجوی کارشناسی‌، 110 دانشجوی کارشناسی‌ ارشد و 5 دانشجوی دکتری‌ مشغول‌ به‌ تحصیل‌ هستند.


باقی ادامه داد:‌ این دانشکده دارای انجمن‌های علمی زراعت و اصلاح نباتات، اقتصاد کشاورزی و انجمن علمی گیاهان داروئی است. اعضای‌ هیأت‌ علمی‌ این‌ دانشکده‌ با نهادها و سازمانهای‌ اجرایی‌ مانند سازمان جهاد کشاورزی‌، موسسه تحقیقات و مراتع کشور و... همکاری‌ داشته‌ و طرح‌های‌ مشترک‌ آموزشی‌، تحقیقاتی‌ و مشاوره‌ای‌ در زمینه‌های‌ مختلف‌ را به‌ اجرا درآورده‌ است‌.


رئیس دانشکده کشاورزی واحد رودهن یادآور شد: اکنون مزرعه آموزشی پژوهشی دانشکده با مساحت 15000متر مربع و گلخانه‌ تحقیقاتی‌ دانشکده‌ در فضایی‌ به‌ مساحت‌ 600 مترمربع‌ در اختیار دانشجویان و پژوهشگران دانشکده برای امور پژوهشی است. آزمایشگاه‌های دانشکده کشاورزی نیز با امکانات نسبتا مناسب در سه فاز، جمعا به مساحت حدود 1000 متر مربع در اختیار محققان است.



وی گفت: از فعالیت اعضای هیئت علمی این دانشکده می‌توان از احداث آزمایشگاه های متعدد، احداث مزارع و باغات و فضای سبز در منطقه کولیک، محوطه‌سازی و احداث فضای سبز در مجتمع دانشکاهی و راهنمائی دانشجویان و اولیای آنها در مورد احداث گلخانه و تونل‌های پلاستیکی پرورش قارچ و انواع سبزیجات و گل‌های زینتی نام برد.


باقی خاطرنشان کرد که انجمن علمی گیاهان دارویی ایران- شاخه رودهن در محل دانشکده کشاورزی براساس تفاهم‌نامه 32328/93 مورخ93/9/9 دانشگاه و در راستای تحقق اهداف سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب 25/4/1392 شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارتقاء سطح دانش علمی مرتبط با گیاهان دارویی فعالیت خود را آغاز کرد و مراسم افتتاحیه انجمن علمی گیاهان دارویی ایران – شاخه رودهن نیز مورخ 94/3/9 در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و با حضور استادان، مدعوین ویژه از موسسات تحقیقات و اجرایی کشور و دانشجویان برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب