سرطان پستان را بشناسیم
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سرطان پستان بهعنوان دومین عامل مرگومیر زنان و شایعترین بیماری در این قشر محسوب میشود که براساس آمار و تحقیقات بهعمل آمده از سوی مرکز تحقیقات زنان، در طول دوره سنی 35 تا 55 سال بسیاری از زنان ایران به این بیماری مبتلا میشوند.
مهمترین علائم بروز سرطان سینه در زنان لمس توده در اطراف سینه است که از درد نوک پستان آغاز و همراه با ترشحات و خونریزی خود را بروز میدهد. علاوه بر آن نیز میتوان به تغییر شکل پستان اشاره کرد که نوک پستان به داخل فرورفته و یا نوک پستان همراه با جوش و تورم به صورت برگشته نمایان میشود که پس از بروز چنین نشانههایی باید بانوان بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنند؛ زیرا تشخیص و درمان بهموقع این بیماری میتواند از تشدید بیماری پیشگیری کند.
افرادی که در خانواده و نزدیکان خود سابقه ابتلا به سرطان سینه دارند باید توجه بیشتری به بدن خود داشته باشند؛ زیرا سابقه بروز بیماری سرطان سینه در اقوام و بستگان درجه یک، علت مهمی بهشمار میآید. همچنین رژیم غذایی با چربی بالا، مصرف داروهای استروژنی، بیماریهای خوشخیم پستان، یائسگی بعد از 55 سالگی، اثرات هورمونی، چاقی، آغاز قاعدگی زودهنگام، مصرف الکل، وجود سرطانهای دیگر در فرد، موقعیت جغرافیایی، نوع بافت پستانی، اضطراب و استرس نیز در بروز بیماری سرطان سینه بسیار موثر است.
زنان مستعد به ابتلا به سرطان پستان علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی و سبک زندگی صحیح و سالم باید غربالگری و انجام ماموگرافی را بهموقع انجام دهند زیرا با این اقدام، خطر گسترش بیماری و مرگ تا حد بسیاری کاهش مییابد.
برهمین اساس برای زنان بالای 35 سال باید بهصورت سالانه، زنان بالای 20 سال بهصورت خودآزمایی پستان بهصورت ماهانه و در زنان بین 30 تا 40 سال نیز هر سه سال یکبار معاینه از سوی پزشک متخصصص صورت گیرد که در پیشگیری از ابتلا به بیماری و تشخیص و درمان بهموقع بسیار موثر است.
انتهای پیام/4044/ن
انتهای پیام/