دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1397 - 07:00
تکرار/ از ارز تا مرز؛

نمره مردودی دولت روحانی در خدمت‌رسانی به زائران اربعین

ایرانیان در عراق عزت ملی خود را زیر سؤال می‌دیدند که میزبان، پول ایران را قبول نمی‌کند. دولت امسال نمره مردودی در خدمت‌رسانی به زائران اربعین کسب کرد.
کد خبر : 322353
2592752.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا- محمدعلی حسن‌نیا؛ در چند سال اخیر پیاده‌روی اربعین حسینی به نمادی برای اتحاد جهان اسلام و شیعیان تبدیل شده و این موضوع در نگرش کلان کشور نیازمند همدلی و پای کار آوردن تجهیزات و امکانات برای رفاه زائران است.


در سال‌های گذشته شهرداری تهران و برخی کلان‌شهرهای دیگر که نگاهی جهادی و انقلابی به این مراسم بزرگ داشتند، وارد کار شده و از راه‌اندازی موکب، ایجاد ایستگاه‌های خدمت‌رسانی تا اتوبوس و وسایل‌نقلیه برای زائران فراهم کردند. حتی در زمان شهرداری قالیباف در تهران نیروهای خدمات شهری در کربلا و نجف مستقر شده و پاکسازی معابر شهری را بر‌عهده گرفتند.


از نکات مهم و نادیده شده درباره سفر اربعین امسال این است که کشور عراق از لحاظ مدیریت دولتی و شهری در اوایل کار بوده و توان پذیرایی و خدمت‌رسانی قوی از زائران را ندارد و بیشتر موکب‌های مردمی میزبانی از زائران را بر دوش می‌کشند؛ این مورد در عراق بسیار مشهود است و بنابراین باید دولت ایران کمک‌های زیادی انجام دهد.


از مواردی که امسال به شدت ضعیف دیده شد و ناراحتی شدید زائران ایرانی را به دنبال داشت، ارز مسافرتی بود که با نرخ هر دینار ۹ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه شد، ولی اکثریت مسافران از توزیع آن در مرز مهران، نجف و کربلا بسیار ناراضی بودند و طبق مشاهدات عینی خبرنگار خبرگزاری آنا، توزیع با کندی بسیار و حتی با درگیری در مرز همراه بود و در نجف و کربلا هم مسافران اسیر دریافت ارز بودند.


پایین آمدن ارزش پول ملی کشورمان نیز سبب ناراحتی ایرانی‌ها و حتی عراقی‌ها شده بود. ایرانیان در آنجا عزت ملی خود را زیر سؤال می‌دیدند که میزبان، پول ایران را قبول نمی‌کند و عراقی‌ها هم از کسادی بازار خود که دیگر ایرانی‌ها خرید نمی‌کردند، ناراحت بودند.


یکی از موارد دیگری که زائران را کلافه و سردرگم کرد، ارتباط خطوط تلفن همراه  بین عراق و ایران بود که هزینه‌های گزافی برای زائران ایجاد کرد. نکات بسیار تمسخرآمیزی که در این مورد وجود داشت این بود که حتی اگر تماس برقرار نمی‌شد از حساب مشتریان کم می‌شد! هزینه رومینگ هم بسیار زیاد بود که باید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این موارد را توضیح دهد و عذرخواهی جهرمی نیز در توئیتر خود دال بر این موضوع است.


در آخر سرگردانی مسافران بعد از خستگی و نزدیک شدن به مرز ایران را باید یکی از ناکارآمدی‌ها دولت در اربعین دانست که نبود اتوبوس و وسایل حمل‌ونقل یکی از موارد بود که شب‌خوابی زائران دیشب و امروز در مهران از این موارد است. باید گفت که دولت نمره مردودی امسال در خدمت‌رسانی به زائران اربعین کسب کرد.


انتهای پیام/4034/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب