قتلی که آرزوی بنسلمان را به باد داد
گروه بینالملل خبرگزاری آنا- محسن احدی؛ نشست اقتصادی «داووس صحرا» به دلیل انصراف بسیاری از غولهای سرمایهگذاری جهان بسیار کمفروغ برگزار شد. شرکتهای مطرح اقتصادی جهان از اوبر، تسلا و گوگل گرفته تا تعداد قابل توجهی از مقامهای سیاسی و اقتصادی جهان به دلیل نقش عربستان سعودی در قتل جمال خاشقجی از حضور در این کنفرانس انصراف داده بودند.
این موضوع برای ولیعهد جاهطلب سعودی که در سودای جلوهگری بهعنوان چهرهای اصلاحطلب در میان مقامهای غربی بود بسیار گران تمام شد. محمد بن سلمان با ارائه چشمانداز 2030 و تلاش به ارتباط با غولهای فناوری جهان در سودای ایجاد مدلی از «سیلیکون ولی» در عربستان سعودی بود.
نظرسنجی روزنامه تلگراف که بعد از ماجرای مفقودی و قتل خاشقجی انجام گرفته است، نشان میدهد که 78 درصد از پرسششوندگان تمایلی به سفر به عربستان سعودی ندارند و این کشور را خطرناک میدانند.
اما نگاهی به دادههای آماری در سالهای گذشته، سعودیها حکایت از آن دارد که بهرغم تلاش شاهزاده جوان این کشور، سرمایهگذاران خارجی تمایلی به حضور در این کشور نداشتهاند.با نگاه به آمار سرمایهگذاری خارجی در عربستان سعودی در بازه زمانی 2016 تا 2017 متوجه میشویم که افزایش نگرانی از اقتدارگرایی ولیعهد و سرکوب مخالفان و بازداشت شاهزادگان این کشور در عین جلوهگری سیاسی حدود 80 درصد کاهش یافته است.
این موضوع نشان میدهد که تلاش سعودیها و در رأس آن محمد بن سلمان نتوانسته اعتماد سرمایهگذاران خارجی را جلب کند و اقتدارگراییاش خط بطلانی بر تلاشهایش بوده است.
کمفروغ بودن نشست سرمایهگذاری داووس در صحرا را باید پایان جاهطلبی بن سلمان دانست که در باتلاق تصمیمات خود غرق میشود و پایانی بود بر رؤیای ولیعهد متوهم سعودی که عملاً پرده از پشتصحنه سیاست در این کشور پر رمز و راز برداشت.
انتهای پیام/4093/ن
انتهای پیام/