دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آبان 1397 - 07:48

انقلاب ضیایی در والیبال

از زمانی که ریاست فدراسیون والیبال به ضیایی سپرده شد حواشی در این فدراسیون به اوج خود رسیده است.
کد خبر : 320289

 به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، «برای اصلاح آمدم نه انقلاب» این نخستین جمله‌ای بود که احمد ضیایی دی سال گذشته وقتی بر مسند فدراسیون والیبال نشست آن را بر زبان آورد. رئیسی که به ظاهر قرار نبود در فدراسیون موفق والیبال تغییرات گسترده‌ای به وجود بیاورد، اما کم‌کم ضیایی دست به کار شد و در این مدت زمان اندکی که ریاست فدراسیون را برعهده گرفته است دست به تغییرات عمده‌ای زد.


ضیایی از زمان حضورش در فدراسیون والیبال افرادی چون محمود افشاردوست (دبیرکل)، مهدی‌اسلامی (خزانه‌دار)،‌ امیرحسین احمدی‌نیا (مدیر روابط عمومی)، علیرضا دریابیگی (رئیس کمیته بازاریابی)،‌ منوچهر پورحسن (رئیس سازمان لیگ)، امیدوار حاتمی (رئیس کمیته داوران) و کسری غفوری (رئیس سازمان ساحلی) را تغییر داد و افراد دیگری را روی کار آورد. او حالا در تازه‌ترین اقدامش امیر خوش‌خبر سرپرست تیم ملی والیبال را تغییر داد هر چند که سایت فدراسیون والیبال در خبری موضوع استعفای خوش‌خبر را رد کرد و از پایان مأموریت او حرف زده است، اما خوش‌خبر در مصاحبه‌ای به صراحت اعلام کرده است که ضیایی از او خواسته تا نامه‌ استعفایش را امضا کند.


به طور حتم تغییر، حق طبیعی هر رئیسی است و کسی نمی‌تواند به آن خرده بگیرد، اما آن چیزی که این روزها باعث ناراحتی اهالی فدراسیون والیبال شد، وضعیت فدراسیون والیبال است. از زمانی که ضیایی در فدراسیون مشغول به کار شد حواشی زیادی حول این فدراسیون بوده است.


لباس‌های رنگارنگ تیم والیبال دختران


چند ماهی از حضور ضیایی در رأس فدراسیون والیبال نگذشته بود که لباس‌های رنگارنگ دختران والیبال که برای حضور در جام کنفدراسیون والیبال خودشان را آماده می‌کردند سوژه رسانه‌ها شد. در تمرین تیم ملی والیبال دختران، بازیکنان با لباس‌های رنگارنگی که متعلق به خودشان بود حضور داشتند. این اتفاق در حالی رقم خورد که در تمرین تیم مردان، تمامی لباس‌ها یکدست بود و همین موضوع به خوبی نشان‌داد فدراسیون والیبال برنامه‌ای برای فراهم کردن شرایط و امکانات تیم والیبال دختران ندارد. البته با رسانه‌ای شدن این موضوع بلافاصله فدراسیون والیبال هم واکنش نشان داد و صدیقه کعبی‌زاده نایب رئیس فدراسیون والیبال از سفارش دادن لباس‌های یکدست برای دختران خبر داد و البته ضیایی هم این موضوع را به حوزه بانوان ارجاع داد.


منتقدان مورد خشم آقای رئیس!


پس از انتقادهایی که پیرامون لباس بانوان والیبال مطرح شد، آقای رئیس خشمگین شد و در واکنش به منتقدان با الفاظ نه چندان خوشایند از آنها استقبال کرد. البته ضیایی از همان ابتدا که ریاست فدراسیون را برعهده گرفت در مصاحبه‌های خود نشان داده بود که چندان رابطه خوبی با رسانه‌ها ندارد. به هر روی بعد از این انتقادها ضیایی با خبرنگاران حوزه والیبال نشستی برگزار کرد که البته در آن نشست هم باز هم نشان داد با رسانه‌ها رابطه خوبی ندارد.


تعطیلی سامانه هواداری والیبال


سامانه هواداری والیبال از زمان داورزنی به راه افتاد، این سامانه هر سال چند میلیارد تومان برای فدراسیون والیبال درآمدزایی می‌کرد اما در اقدامی عجیب، ضیایی در نخستین حضورش این سامانه را تعطیل کرد.


بازی‌های آسیایی اوج بی‌نظمی فدراسیون والیبال!


در حالی که والیبال از ابتدای سال 97 روزهای شلوغی داشت بحث اعزام تیم ملی به بازی‌های آسیایی به یک موضوع پیچیده تبدیل شد. تیم ملی در ابتدای سال در لیگ ملت‌های والیبال به میدان رفت که البته با نتایج ضعیفی همراه بود و در نهایت شاگردان کولاکوویچ به جایگاه بهتر از دهمی دست پیدا نکردند. بعد از این رقابت‌ها، ایگور کولاکوویچ سرمربی تیم ملی والیبال اعلام کرد در بازی‌های آسیایی حضور پیدا نمی‌کنند و به هیچ کدام از بازیکنان هم اجازه حضور نمی‌دهد، تصمیمی که البته خیلی زود تغییر کرد چرا که مدال‌آوری تیم ملی والیبال برای وزارت ورزش و جوانان مهم بود به همین خاطر با اعلام داورزنی معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان تیم اصلی به بازی‌های آسیایی راه پیدا کرد. البته در ابتدا این موضوع مورد موافقت فدراسیون والیبال قرار نگرفت اما بعد از آن بالاخره فدراسیون هم راضی شد و تیم راهی جاکارتا شد.


اما اوج بی‌‌نظمی در فدراسیون والیبال زمانی رخ داد که تیم ملی ب برای حضور در بازی‌های آسیایی تشکیل شد و جهانگیر سیدعباسی که اتفاقاً همشهری آقای رئیس هم بود، عهده‌دار این تیم شد. انتخابی که با انتقادهای زیادی همراه بود چرا که از نظر اهالی والیبال سید‌عباسی رزومه پرباری برای مسئولیت این تیم ندارد. البته  زمان زیادی طول نکشید که با تصمیم وزارت ورزش تیمی که چند روزی هم تمرین کرده بود خانه‌نشین شد و به جای آن تیم اصلی اعزام شد.


ناکامی تنها دستاورد والیبال از بلغارستان


بعد از بازی‌های آسیایی، تیم ملی برای رقابت‌های جهانی راهی بلغارستان شد. شاگردان کولاکوویچ در رقابت‌های جهانی برخلاف دوره گذشته که ششمی جهان را با کواچ به دست آورده بودند نمایش ضعیفی داشتند و در نهایت در جایگاه سیزدهم قرار گرفتند.


تمدید قرارداد بی سرو صدای ایگور با فدراسیون


بعد از کسب نتایج ضعیف تیم ملی، فدراسیون به صراحت اعلام کرد آینده کولاکوویچ با تیم ملی والیبال مشخص نیست. ضیایی هم در صحبت‌های خود چندین بار تأکید کرد برای بررسی نتایج تیم ملی با اهالی والیبال نشستی برگزار می‌کند و نتایج تیم را بررسی خواهد کرد. اما گویا آقای رئیس کارهای مهم‌تری دارد و نتایج تیم ملی والیبال و عملکرد ایگور برای او مهم نیست، چرا که هیچ نشستی برگزار نشد و از طرفی قرارداد کولاکوویچ هم بی‌سر و صدا تمدید شد و او هم راهی کشورش شد.


برگزاری لیگ با نقض قوانین


بعد از رقابت‌های جهانی، برگزاری رقابت‌های لیگ برتر والیبال یکی از آزمون‌های سخت پیش‌رو فدراسیون والیبال بود. طبق آیین‌نامه فدراسیون و براساس بندهای 8 و 9 آیین‌نامه تیم‌هایی که از سال‌های گذشته بدهکار هستند تا زمان تسویه حساب اجازه حضور در لیگ برتر را ندارند. با وجود بندهایی که در آیین‌نامه فدراسیون والیبال قید شده بود اما امسال تیم‌هایی که بدهی قبلی داشتند و با بازیکنان خود تسویه حساب نکرده بودند در لیگ حضور پیدا کردند و قوانین و مقررات از طرف فدراسیون زیرپا گذاشته شد.


نامه‌نگاری‌ها با نهادهای بین‌المللی


محمود افشاردوست دبیر سابق فدراسیون والیبال به عضویت  کمیته مربیان کنفدراسیون آسیا درآمده بود و این سمت تا سال 2019 در اختیار او بود، اما در اقدامی عجیب ضیایی با نامه به کنفدراسیون آسیا خواستار برکناری افشاردوست شد. دبیرکل سابق فدراسیون والیبال پس از این اتفاق اعلام کرده بود: «این سمت را با رأی‌گیری که صورت گرفته به دست آورده و فدراسیون نمی‌تواند خواستار برکناری او شود.» البته ضیایی هم در پاسخ به این صحبت گفته بود: «‌اگر حمایت داورزنی را نداشت به هیچ‌عنوان چنین پستی به افشاردوست نمی‌دادند. افشاردوست می‌داند که اگر داورزنی از او حمایت نمی‌کرد و اعتبارش را برای گرفتن این کرسی نمی‌گذاشت، هرگز چنین پستی را به دست نمی‌آورد. کدام انتخابات و کدام رأی‌گیری صورت گرفته است؟» البته در لیست ضیایی تنها خواستار برکناری افشاردوست نبود، بلکه محمدرضا داورزنی معاون قهرمانی وزارت ورزش و البته کسی که موفقیت والیبال با نام او گره خورده است و بدون شک اگر حمایت‌های داورزنی نبود ضیایی نمی‌توانست ریاست فدراسیون را برعهده بگیرد،از نفراتی بود که ضیایی به دنبال برکناری او از پست‌های بین‌المللی بود.


جلوگیری از تعلیق با اقدام فدراسیون والیبال!


بعد از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان که شهریور امسال تصویب شد، مدیران بازنشسته ورزش ایران به خط شدند تا هر چه سریعتر صندلی ریاست خود را به شخص دیگری واگذار کنند. ضیایی یکی از مدیران بازنشسته بود که البته با اجرای این قانون سخت مخالف است و بارها اعلام کرده که اجرای این قانون عطف به ماسبق است و برای آیندگان باید به اجرا دربیاید نه گذشتگان!‌ به هر‌ روی ضیایی از بازنشستگان کشوری محسوب می‌شود و دیر یا زود باید صندلی ریاست  خود را به شخص دیگری واگذار کند هر چند که او در این میان به راه‌های میانبری هم دسترسی پیدا کرده و برای اینکه صندلی ریاست خود را از دست ندهد این موضوع را به اطلاع فدراسیون جهانی رسانده تا از این طریق مانع کناره‌گیری‌‌اش از صندلی ریاست شود هر چند که البته راهی که ضیایی انتخاب کرده به ترکستان می‌رسد چرا که این قانون در سراسر کشور به اجرا درمی‌آید و عدم دخالت دولت در امور فدراسیون‌ها محسوب نمی‌شود از همین رو تعلیق در انتظار ورزش ایران نخواهد بود.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب