بانک مرکزی با دخالت و بازارسازی مانع سقوط قیمت دلار شد
عباس هُشی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به دخالت بانک مرکزی در بازارسازی دلار و نقش آن در جلوگیری از پایین آمدن قیمت دلار در بازار تشریح کرد: وقتی بانک مرکزی اعلام میکند که دلار را به قیمت 11 هزار تومان میخریم؛ این اقدام به چه معنی است؟ یعنی اینکه بانک مرکزی میخواهد که دلار بالای هشت هزار تومان باشد، اما بعد گفتند ببینید مردم، دلار یکدفعه شد 18 هزار تومان و گرانیاش گردن شما بود، ما جلوی آن را گرفتیم و میخواهیم دلار را پایینتر از 18 هزار تومان تثبیت کنیم که شما راحت زندگی کنید؛ یعنی به مرگ گرفتند که به تب راضی شوند.
وی ادامه داد: البته این اقدام را یکبار دیگر در آذر سال 92 بانک مرکزی انجام داده بود. با آمدن دولت آقای روحانی، دلار احمدینژادی چهار هزار و پنجاهتومانی سقوط کرد و همینطور پایین آمد تا به دو هزار و 700 تومان رسید. متأسفانه آن موقع هم رئیس بانک مرکزی گفت، کف دو هزار و 700 تومان برای قیمت دلار مناسب است، یعنی قیمت دلار را نگه داشتند، علیرغم اینکه خیلی از اقتصاددانان آن موقع فشار میآوردند که بگذارید از دو هزار و 700 هم قیمت دلار پایینتر بیاید تا نرخ واقعی پیدا کند اما این کار را نکردند؛ این در حالی است که نرخ واقعی دلار به ضرر ویژهخواران ارزی است.
عضو جامعه حسابرسان با اشاره به دخالت بانک مرکزی در بازارسازی دلار تصریح کرد: در زمان سقوط قیمت دلار بانک مرکزی اعلام به خرید دلار به قیمت 11 هزار تومان کرد، بانک مرکزی در نقش بازارساز اجازه نداد قیمت دلار بیشتر پایین بیاید.
ارز تکنرخی زمینه ایجاد ویژهخواران ارزی و رانت میشود
هُشی با اشاره با این نکته که وقتی ارز تکنرخی شود در معاملات ارزی یک عده ویژهخوار کمیسیون گیرشان میآید، تصریح کرد: اگر ارز چند نرخی باشد ویژهخواران ارزی و رانت در این زمینه به وجود نمیآید، عدهای ویژهخوار با گرفتن ارز دولتی و با فروش آن در بازار آزاد به سودهای کلانی میرسند که با ارز چند نرخی این رانتها و سودهای کلان از بین میرود.
انتهای پیام/4092/ 4083/
انتهای پیام/