دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1397 - 17:22

چرا خاک پاکستان برای تروریست‌ها امن است

درحالی مقامات پاکستان بعد از هر حادثه تروریستی در مرز ایران قول پیگیری و مقابله می‌دهند که از ابتدای امسال حداقل هشت حمله تروریستی ازخاک این کشور علیه پاسگاه‌های مرزی ما انجام شده است.
کد خبر : 318816
n83068796-72607447.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، از ابتدای امسال افزون بر 10 نفر از نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران در مرزهای سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند که از این تعداد هشت شهید در مرز میرجاوه در درگیری با اشرار به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.


علاوه بر این در این مدت پنج حمله گروهک تروریستی که قصد ورود به خاک ایران از نقطه مرزی سراوان را داشتند، توسط نیروهای قرارگاه قدس سپاه پاسداران ناکام ماند که در آخرین درگیری 6 مهر سال جاری خبر هلاکت «ملاهاشم نکری» شخص دوم گروهک تروریستی جیش الظلم مخابره شد و ضرب شصتی اساسی به تروریست‌ها وارد کرد.


اما اکنون که اعضای این گروهک توان مقابله نظامی و رو‌در‌رو با نیروهای جان‌برکف جمهوری اسلامی را ندارند شامگاه دوشنبه 23 مهر با استفاده از عوامل نفوذی در پایگاه مراقبتی در نقطه صفر مرزی لولکدان میرجاوه تعدادی از بسیجیان بومی و نیروهای هنگ مرزی را ربودند.


نکته قابل توجه فعالیت آزادانه این گروهک تروریستی در خاک کشور پاکستان است که در طول 6 ماهه گذشته چندین بار به خود اجازه تجاوز به مرز جمهوری اسلامی ایران را داده و بعد از هر درگیری اعضای باقیمانده این گروهک به خاک پاکستان متواری شدند و این بار نیز با ربودن تعدادی از مرزبانان ایران مجدداً به لانه خود در گوشه‌ای از خاک آن کشور بازگشتند.


پاکستان باید مسئولیت‌پذیرتر باشد


پس از حادثه دیروز و ربوده شدن تعدادی از نیروهای نظامی ایران در نقطه صفر مرزی میرجاوه سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران که خود در منطقه حضور داشت با انتشار ویدئویی برای آزادی گروگان‌ها از دست تروریست‌ها طی عملیاتی مشترک با ارتش پاکستان اعلام آمادگی کرد.


وی اظهار کرد: تماس‌های مختلفی با ارتش پاکستان گرفتیم و از آنان خواستیم نسبت به تحویل اشرار و سلامتی ربوده شدگان تضمین دهد.


سردار پاکپور با بیان اینکه پاکستان باید نسبت به مرزهای خود مسئولیت‌پذیرتر باشد، تصریح کرد: از ابتدای امسال تعداد زیادی از پاسگاه‌های ما از داخل خاک پاکستان مورد حمله قرار گرفتند.


وی ادامه داد: همین اتفاق حدود 15 روز پیش در میل مرزی 164 اتفاق افتاد که نفر دوم این گروهک به نام «هاشم نکری» به درک واصل شد.


فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران تصریح کرد: این تروریست‌ها در پاکستان پایگاه و مقر دارند و در این خاک زندگی می‌کنند که جمهوری اسلامی برای هرگونه عملیات مشترک با ارتش پاکستان علیه آنان و آزادی ربوده شدگان آمادگی دارد.


بی‌نتیجه ماندن قول‌های مقامات سیاسی پاکستان


شاید تلخ‌ترین حادثه مرزی دو سال اخیر مربوط به حمله گروهک تروریستی جیش الظلم به 11 مرزبان ایرانی در اردیبهشت 1396 در مرز میرجاوه باشد که هر 11 نفر به شهادت رسیدند. این شرارت‌ها با استفاده از خاک سرزمینی پاکستان ادامه یافت و مشابه سایر فعالیت‌های تروریستی، باز هم در فروردین امسال رخ داد و چهار مرزبان و بسیجی در همین مرز و به وسیله همین گروهک به شهادت رسیدند.


اما این پایان تحرکات تروریست‌ها از سمت خاک پاکستان به مرزهای ایران نبود چراکه این گروهک اقدامات خرابکارانه خود را همزمان با بازی‌های تیم ملی ایران در جام جهانی ادامه داد و چهار نیروی نظامی در میرجاوه را به شهادت رساند.


بعد از این حادثه که پنجم تیرماه امسال در مرز میرجاوه اتفاق افتاد، سفیر پاکستان به وزارت امور خارجه ایران احضار شد و تذکری جدی نسبت به این موضوع دریافت کرد.


همچنین قبل از آن در پایان خرداد ماه سال جاری نیز پنجمین نشست کمیته دائمی مشترک مرزی استان سیستان و بلوچستان ایران و ایالت بلوچستان پاکستان در زاهدان برگزار شده بود که مذاکره بر سر امنیت مرزها و حوادث مرزی بخش مهم این نشست را به خود اختصاص داد اما گویا هیچکدام از این نشست‌ها فایده‌ای در بر نداشت چرا که همچنان شرارت‌ها در مرز پاکستان و ایران ادامه دارد.


این درحالی است که بارها جمهوری اسلامی ایران بر همکاری و اقدام مشترک با ارتش پاکستان در مقابله با تروریست‌ها اعلام آمادگی کرده است و مسئولان ایرانی همچنان خواهان حل این مشکلات با مشارکت کشور پاکستان هستند اما تاکنون عملکرد قابل قبولی از سوی طرف پاکستانی دیده نمی‌شود.


پاکستان از جمله کشورهایی است که تاکنون صدمات بسیاری از جانب فعالیت‌های تروریستی متحمل شده است اما این انفعال در برابر حضور گروهک‌های تروریستی مانند جیش الظلم در خاک این کشور سؤال برانگیز است.


شاید همین آرامش مقامات پاکستانی در برخورد با تروریست‌ها سبب شده تا خاک این کشور به مکانی امن برای زندگی، ایجاد پایگاه و انجام فعالیت‌های خرابکارانه تبدیل شود.


شدت عمل و اشراف اطلاعاتی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ایران بر گروهک‌های تروریستی و مقابله با دسیسه‌های دشمنان به ویژه سازمان‌های جاسوسی وابسته به سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و عربستان تاکنون از ورود عوامل گروهک‌های تروریستی به داخل خاک ایران اسلامی جلوگیری کرده است.


در صورت همکاری شایسته پاکستان با نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و نظامی ایران با وجود این اشراف اطلاعاتی می‌تواند خاک پاکستان را برای تروریست‌ها به جد ناامن کند. 


بنا به اظهار برخی منابع، ورود به خاک ایران و انجام اقدامات خرابکارانه و جنایت علیه مردم این منطقه از اهداف مهم گروهک‌های تروریستی به ویژه جیش الظلم است اما هر تلاش آنان در نقطه صفر مرزی با اقتدار نیروهای امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی و بسیج مردمی و سپاه پاسداران خنثی شده و با تحمل تلفات و خساراتی به ناچار به داخل خاک پاکستان باز گشتند.


پس از متلاشی شدن گروهک تروریستی جندالله و معدوم شدن عبدالمالک ریگی و تعدادی از سرکردگان این گروهک، برادر عبدالمالک و تعدادی دیگر از اشرار تروریست در تلاش برای ساماندهی باقیمانده گروهک برآمدند که به علت اختلافات درون گروهی و تسویه حساب‌های داخلی با یکدیگر درگیر و به 2 شاخه تقسیم شدند و در نهایت گروهی به نام جیش العدل راه انداختند.


این گروهک از زمان تشکیل تاکنون برای اعلام موجودیت و کسب رضایت اربابان خود هر ازگاهی به پاسگاه‌ها و پایگاه‌های مرزی ایران حمله می‌کند یا از داخل خاک پاکستان پاسگاه‌های ما را مورد حملات سلاح‌های نیمه سنگین قرار می‌دهند.


عمل به تعهدات مصوبات کمیسیون مشترک مرزی دو کشور از سوی پاکستان و همکاری‌های مشترک مرزی می‌تواند منجر به قلع و قمع این گروهک‌های تروریستی شود.


حاکم بودن گرایشات قومی و قبیله‌ای در ایالت بلوچستان پاکستان و اشراف اندک دولت مرکزی آن کشور بر مناطق مرزی موجب شده تا گروهک‌های تروریستی به راحتی در این ایالت لانه کنند و از همین منطقه نیروها و پاسگاه‌های ما را هدف قرار دهند.


تلاش‌های دیپلماتیک هر چند مؤثر است اما تاکنون به عینه مشاهده شده است که طرف پاکستانی یا توان عمل به تعهدات کمیسیون‌های مشترک مرزی را ندارد یا تمایلی به انجام آن‌ها نشان نمی‌دهد.


برای این منظور لازم است مسئولان سیاسی امنیتی در شورای امنیت ملی و شورای تأمین سیستان و بلوچستان برای حل این مشکلات چاره‌اندیشی اساسی بکنند و همان‌گونه که تاکنون بارها مسئولان خطاب به دولت پاکستان اعلام کرده‌اند: اگر توان مقابله با این اشرار و تروریست‌ها را ندارد، ایران حق خود می‌داند که آنان را در داخل خاک پاکستان هدف قرار دهد.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب