75 درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ایرج حریرچی در نشست خبري این هفته با خبرنگاران اظهار کرد: متاسفانه 75 درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست و هم اکنون تعداد نابینایان کشور حدود 150 هزار نفر تخمین زده میشود که این افراد حدود 20 درصد کل معلولان جسمی حرکتی و ذهنی کشور را تشکیل میدهند، این در حالی است که با احتساب افراد کم بینا، این رقم به 750 هزار نفر میرسد که به درجات مختلفی اختلال بینایی دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: متاسفانه 75 درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست. حدود 25 درصد از معابر پایتخت برای نابینایان بهسازی شده است و این وضعیت برای نابینایان دردیگر شهرها نامطلوبتر است.
وی با اشاره به اینکه مراقبتهای بازتوانی نابینایی و کمبینایی به دو دسته بزرگ، وسایل کمبینایی (اپتیکی) و غیر آن (مانند عصای سفید و خط بریل) طبقهبندی میشود و از سوی دیگر ناظر بر اقدامات بازتوانی اجتماعی و شغلی و آموزشی است، تاکید کرد: ناآگاهی بیماران و ارجاع ندادن آنان به نظام درمانی برای دریافت این خدمت و در درجات بعدی مکانیزمهای حمایتی خانواده و جامعه و عوامل فرهنگی در کنار مسایلی همچون پوشش ناکافی بیمه نیز از جمله مهمترین موانع بهرهمندی و استفاده از خدمات به شمار میرود.
وی اقدامات انجام شده به منظور توانمندسازی اجتماعی و فردی افراد معلول را ناکافی دانست و گفت: براساس گزارش انجمن نابینایان، میزان بیکاری در افراد نابینا و کم بینا بیش از 60 درصد برآورد شده است.
حریرچی تصریح کرد: دسترسی به خط بریل در کل کشور به دلیل کمبود مربی برای آموزش و هزینه بالای دستگاه، ضعیف و دسترسی به رایانههای مناسب به منظور کاربران نابینایان نیز برای نابینایان تحصیلکرده حدود 40 درصد تخمین زده میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به رایج بودن استفاده از قرص برنج در كشور به ويژه در نواحي شمالي كشور برای نگهداري برنج و ساير غلات در انبارها و جلوگيري از تأثير مخرب آفات اشاره کرد و گفت: عواملی مانند قيمت پايين و پتانسيل سميتزايي بالا و قابل در دسترس بودن قرص برنج، سبب بروز مسموميتهاي حاد عمدي و تصادفي و در نهايت مرگ و مير ميشوند.
وی افزود:هر چند در ساليان اخير اقداماتي جهت كاهش توليد، ممنوعيت و محدوديت در فروش آنها انجام شده ولي آمار نسبتاً بالاي مسموميتهاي ناشي از اين عوامل، به ويژه در استانهاي شمالي كشور و تهران، خود، گوياي لزوم برخورد جديتر با اين معضل است.
حریرچی اظهار کرد: در 35 سال اخير، موارد زيادي از مسموميت با ميزان مرگ و مير بالای ثانويه به استفاده از قرص برنج در تمام دنیا گزارش شده است كه به جز موارد نادري از آنها كه به صورت تصادفي بوده، عمده آنها به علت خودكشي بوده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا پایان مرداد امسال ٣٠٨ نفر بر اثر مسموم شدن با قرص برنج در کشور جان خود را از دست دادهاند، گفت: یعنی هر روز دو نفر، که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 30.5 درصد افزایش را نشان می دهد، مسموم شدهاند.
حریرچی تصریح کرد: متاسفانه در سال گذشته نیز آمار فوتیهای قرص برنج نسبت به سال قبل از آن با رشد 7 درصدی مواجه بود.
مسمومیت با قرص برنج هیچ درمان و پادزهر اختصاصی ندارد
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه از سال 1390 تا اول شهریور امسال 4 هزار و 109 نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، تاکید کرد: مسمومیت با قرص برنج هیچ درمانی ندارد و هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درمانی فقط شامل اقدامات حمایتی است.
وی با تاکید بر اینکه اقدام اصلی، پيشگيري است، افزود: در پيشگيري از مسموميتهاي گوارشي به ويژه مسموميتهاي تصادفي در اطفال، آگاه سازي خانوادهها و هم اقدامات عمومی جهت پیشگیری از خودکشی مهم است.
حریرچی با اشاره به اینکه تظاهر به خودکشی برای جلب توجه در تعدادی از افراد وجود دارد که متاسفانه در مورد قرص برنج در قریب به اتفاق موارد منجر به مرگ دلخراش می شود، تصریح کرد: باید اقدامات وسیع و سختگیرانه برای جلوگیری از توزیع قرص برنج انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به بیماری سل اشاره و بیان کرد: در میان بیماریهای عفونی، بیماری سل بیشترین آمار مرگ و میر در دنیا را به خود اختصاص داده، به طوری که در کل دنیا، رتبه نهم بار بیماری ها را دارد و متاسفانه پیش بینی میشود تا سال 2030 میزان بار بیماری ناشی از بیماری سل افزایش یابد.
وی افزود: 90 درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماری سل، در کشورهای در حال توسعه رخ میدهد و در حال حاضر با اینکه گفته میشود که 60 درصد موارد ناشی از سل در دنیا شناسایی شده، 10.4 میلیون نفر در دنیا، بیمار مبتلا به سل شناسایی شده است.
حریرچی یادآور شد: در کل دنیا از هر 100 هزار نفر، 140 نفر به بیماری سل مبتلا هستند و در ایران نیز از هر 100 هزار نفر، 11 نفر به سل مبتلا می شوند، یعنی نسبت به متوسط دنیا این رقم حدود 14 برابر کمتر است، سال 96 در کشور، 8 هزار و 819 مورد بیمار مسلول شناسایی شده که حدود 15 درصد آنها غیر ایرانی بودهاند.
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، بیشترین میزان بروز سل در افراد بالای 65 سال رخ میدهد و میزان موفقیت در درمان سل در ایران، 87 درصد است و طبق هدف گیریها، به 95 درصد خواهد رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری سل علاوه بر اینکه جزو بیماریهای نوپدید است، در مورد بعضی بیماران دیگر شیوع بیشتری دارد، مثلا در مورد بیماران مبتلا به ایدز این اتفاق میافتد و 10 درصد بیماران مبتلا به ایدز به سل نیز مبتلا میشوند. به طور کلی برای گروههای پرخطر برنامه استراتژیک کشوری داریم و دارو برای این افراد توزیع شده و بر مصرف داروی این افراد نظارت میشود.
حریرچی اظهار کرد: اخیراً 30 آزمایشگاه ویژه کشت سل و همچنین 5 مرکز بستری سل مقاوم به درمان در شیراز، مشهد، تبریز، گرگان و کرمانشاه به بهره برداری رسیده است و همچنین 8 آزمایشگاه مرجع منطقهای ویژه سل راه اندازی شده و در این راستا، شبکه آزمایشگاهی سل نیز در 381 شهر در کشور آزمایشگاههای خود را مستقر کردهاند. آزمایشگاه کشوری سل نیز در بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان قطب شناخته شده است، علاوه بر آن یک بیمارستان مدرن تشخیصی و درمانی سل نیز در شهرستان زابل به کمک خیّرین و وزارت بهداشت در حال احداث است و تمامی خدمات تشخیصی و درمانی درمان سل در سراسر کشور به صورت رایگان ارائه میشود.
انتهای پیام/4044/
انتهای پیام/