دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همراه با کاروان اربعین؛

برای حضور در راهپیمایی اربعین حسینی چه باید کنیم؟

در این گزارش بنا نداریم به مباحث معرفتی و بینشی اربعین حسینی بپردازیم و از این‌‎رو در حوزه اجرایی و مباحث عملیاتی برخی موضوعاتی را به زائران عزیز ارائه می‌کنیم.
کد خبر : 317455

به گزارش خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هر سال با فرا رسیدن ماه محرم و صفر، زمزمه‌های اربعین حسینی نیز به گوش می‌رسد و همه قلب‌ها بی‌تاب منتظر رسیدن اربعین هستند تا بار دیگر در کربلای معلی حضور یابند و عشق و ارادتشان را به اباعبدالله الحسین (ع) نشان دهند.


امسال نیز مشتاقان آن حضرت خود را برای یک سفر معنوی آماده می‌کنند اما هنوز برخی که برای اولین بار عازم این سفر هستند با نحوه اعزام و شرایط آن آشنا نیستند که در این گزارش به گوشه‌ای از این شرایط اشاره می‌کنیم.


پیش از عزیمت به این سفر معنوی باید بدانیم که به کجا می‌رویم و رفتن‌مان برای چیست؟ این سؤال برای همه پیش می‌آید و گاهی بدون پاسخ می‌ماند اما بسیار پاسخ آن را به خوبی می‌دانند.


پیاده‌روی و زیارت اربعین حسینی از سنت‌های قدیمی است که از زمان ائمه معصومین (ع) پایه‌گذاری شده و این سفر همچنان در میان مسلمانان به‌ویژه شیعیان یک رسم دیرینه است که هر سال در 20 ماه صفر انجام می‌گیرد و میلیون‌ها مشتاق از گوشه و کنار جهان خود را به شهر کربلای معلی می‌رسانند و در این نقطه مشترک اجتماع می‌کنند.


در این گزارش بنا نداریم به مباحث معرفتی و بینشی اربعین حسینی بپردازیم و از این‌‎رو در حوزه اجرایی و مباحث عملیاتی موضوعاتی را به زائران عزیز ارائه می‌کنیم تا به راحتی بتوانند این سفر را انجام دهند.


1. تهیه گذرنامه 


همگی می‌دانیم برای رفتن به یک کشور دیگر نیازمند شناسنامه بین‌المللی هستیم تا بتوانیم مجوزهای لازم را برای سفر فراهم کنیم؛ از این‌رو هر مسافر باید قبل از عزیمت حتماً گذرنامه یا همان پاسپورت را تهیه کنند تا در اعزام به سفر دچار مشکل نشود. کسانی که قصد عزیمت به کربلا را دارند اگر تاکنون گذرنامه دریافت نکرده‌اند باید با در دست داشتن مدارک لازم همچون شناسنامه، کارت ملی و سایر موارد نیاز به مراکز خدماتی پلیس‌+‌10 در شهرها و استان‌های خود مراجعه کنند. آن دسته از مسافرانی هم که گذرنامه دارند باید قبل از عزیمت سفر به تاریخ اعتبار آن دقت داشته باشند که حداقل 6 ماه فرصت داشته باشد.


2. تهیه روادید


روادید مجوز رسمی است که از سوی دفاتر نمایندگی هر کشوری یا همان سفارت صادر می‌شود و به مسافران اجازه می‌دهد در مدت زمان معین به کشور مورد نظر خود عزیمت کنند بنابراین زائران پس از دریافت گذرنامه باید جهت دریافت روادید یا همان ویزا اقدامات لازم را انجام دهند، امسال طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته صدور روادید از طریق سامانه رسمی سما زیر نظر سازمان حج و زیارت با کمترین هزینه ممکن صادر می‌شود که زائران می‌توانند جهت انجام اقدامات لازم به نشانی samah.haj.ir مراجعه کنند.


3. تهیه ارز


با توجه به اینکه پول رایج هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است، بنابراین زائران قبل از عزیمت به کشور عراق و شرکت در مراسم اربعین حسینی، تلاش کنند که پول خود را در ایران به دینار عراقی تبدیل کنند تا در هنگام حضورشان در شهرهای زیارتی دچار مشکل نشوند. توصیه می‌شود که زائران به جای تهیه دلار حتماً از پول رایج عراق که دینار است، استفاده کنند.


4. وسایل مورد نیاز برای سفر


هر مسافری که قصد عزیمت به کشور دیگری را دارد باید برخی لوازم و وسایل مورد نیازش را متناسب با کشور تعیین شده آماده کند که در حین سفر با مشکل جدی روبه‌رو نشود. کوله‌پشتی راحت و سبک از جمله لوازم جدی مورد نیاز زائران اربعین است که به دلیل پیاده‌روی طولانی استفاده از ساک دستی و یا استفاده از سایر وسایل سفر برای زائران ممکن نیست، از این‌رو مسافران می‌تواند لوازم همچون لباس گرم، حوله‌ شخصی، مسواک، کلاه آفتاب‌گیر، کیسه خواب، لیوان، بشقاب، قاشق، نخ سوزن، چفیه، دستمال رولی، قرآن کوچک، دعا و زیارت‌نامه جیبی، شارژر موبایل و سایر لوازم شخصی را از قبل تهیه کنند.


5. لوازم خوراکی


همراه داشتن برخی خوراکی‌ها خشک همچون آجیل، انجیر، نان خشک سبوس‌دار، میوه‌های خشک، نخودچی، شکلات، لیموترش، نمک، پسته و سایر موارد مورد نیاز در سفر اربعین برای زائران لازم است که داشتن این امکانات آن‌ها را کمک زیادی خواهد کرد که گرسنگی اذیت‌شان نکند. ممکن است برخی زائران به دلیل بیماری خاصی که دارند در طول سفر دچار مشکل شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود که حتماً داروهای مورد نظرشان را از قبل آماده و همراه داشته باشند.


 انتهای پیام/4071


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب