دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: انتخاب روز حقوق بشر اسلامی حرکتی در جهت پیاده کردن حقوق بر اساس فقه است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدجواد لاریجانی در حاشیه مراسم اعطای دومین جایزه بینالمللی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی محصول مصوبه کشورهای اسلامی در کنفرانس کشورهای اسلامی است تا در چنین روزی حقوق بشر اسلامی که یک پیش نویس از آن نیز در اجلاس قاهره تصویب شد، به عوان حرکتی در جهان اسلام برای پیاده کردن حقوق بشر بر اساس فکر اسلامی شناخته شود.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در تصویب این قطعنامه و همچنین در تعیین این روز نقش مهمی داشت. امروز ما دومین مراسم اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی را برگزار کردیم و در تنظیم مقدمات این اجلاس نهادهای مختلف کشور بویژه وزارت امور خارجه نقش مهمی داشتند. هدف از برگزاری این مراسم این است که دنیای اسلام با جمعیت میلیاردی این را حق مسلم خود میداند که زندگی مدنی جهان اسلام را بر اساس فکر اسلامی تنسیق کند. با احترام به تجربه سایر ملتها و ملل غربی در تجربه دمکراسی لیبرال و سکولار خودشان، این حق را برای خودمان قایل هستیم تا بر اساس تعالیم اسلام زندگی خود را تنسیق کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوهقضاییه ادامه داد: اعلامیه حقوق بشر اسلامی که در قاهره تصویب و با مخالفت بسیار شدید دول اروپایی مواجه شد، همین هدف را دنبال میکند. مخالفت دولتهای اروپایی با این بیانیه قابل قبول نیست. ما به تحربه غربی احترام میگذاریم اما تحمیل نحوه زندگی غربی را هرگز نمیپذیریم.
لاریجانی گفت: هدف دیگر از تعیین این جایزه این است که ما معتقدیم در جهان اسلام باید فعالیتهای حقوق بشری رشد یابد.خوشبختانه جمهوری اسلامی بعد از انقلاب در این زمینه دارای رکورد است و امروز ما شاهد دهها سازمان مردمنهاد در این حوزه هستیم. حقوق بشر اسلامی امروز یک محور بسیار غنی برای تحرکات و فعالیتهای فکری است و باید وارد چارچوبی برای پیشرفت شود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوهقضاییه عنوان کرد: امروز اسلام مورد ظلم وسیع است. از فجیعترین صحنهها فیلم میگیرند و در رسانههای مختلف پخش میکنند و زیر آن شعار «لا اله الا الله محمداً رسوال الله» تبلیغ میشود؛ یعنی زیباترین شعارهای بشریت و انسانیترین شعارها، با فجیعترین صحنهها همراه میشود و این بدون شک ناشی از دشمنی عمیق نهادهای صهیونی و غربی است که علیه اسلام و به اسم اسلام سازماندهی شده است.
لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره واکنش سازمان ملل به منشور حقوق بشر اسلامی چه بوده است؟ گفت: همان طور که اشاره کردم، ادعای این منشور این نیست که ما چارچوب حقوق بشر اسلامی را به سایر کشورها تحمل کنیم بلکه حقوق بشر باید میدانی برای همکاری فرهنگها و تمدنهای مختلف باشد ولی کشورهای غربی در سازمان ملل صفکشی خیلی خشنی را انجام دادند و در مقابل این تجربه بسیار خوب و پیشنهاد داهیانه جهان اسلام مخالفت وسیع کردند. ما معتقدیم این منشور که مصوب همه کشورهای اسلامی است باید با قدرت پیگیری شود و به عنوان حرکتی در اسناد نسل سومی حقوق بشر ثبت شود.
انتهای پیام/