دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مهر 1397 - 07:00
سناتورهای آمریکایی:

به همدستی در جنایت عربستان در یمن پایان دهید

دو سناتور آمریکایی خواستار عدم مشارکت آمریکا در جنایات ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در یمن شدند.
کد خبر : 316795

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از سی‌ان‌ان، «الیزابت وارن» و «رو کانا» در مقاله‌ای که در وب‌سایت شبکه سی‌ان‌ان منتشر شد، با انتقاد از حمایت دولت آمریکا از ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در حمله به یمن خواستار پایان یافتن این حمایت شدند.


در این مقاله آمده است: سلاحی که 40 کودک یمنی را در حمله جنگنده سعودی به اتوبوس حامل دانش‌آموزان به قتل رساند، ساخت کشور آمریکا بود و همچنین سوخت جنگنده‌های سعودی در جنگ نیز توسط هواپیماهای آمریکایی تأمین می‌شود، بنابراین آمریکا به‌طور مستقیم در این جنگ دخالت دارد.


این دو سناتور ادامه داده‌اند که ائتلاف عربی با بی‌مسئولیتی کامل نسبت به جان شهروندان غیرنظامی تاکنون چندین بار مناطقی را بمباران کرده است که نظامیان در آن نبوده‌اند. به‌طور مثال این ائتلاف با حمله به یک مراسم عروسی در 20 آوریل (31 اردیبهشت) باعث مرگ غیرنظامیانی شد که اکثراً اعضای یک خانواده بودند.


در این مقاله تصریح شده است که حمله هوایی در ژوئن (خرداد) به کلینیک پزشکان بدون مرز یمن که از پیش مشخص بود که این یک مرکز پزشکی است قوانین بین‌المللی را نقض کرد.


در این مقاله آمده است: «درنتیجه جنگ یمن تاکنون دست‌کم 10 هزار یمنی کشته شده‌اند،  بیش از دو میلیون نفر بی‌خانمان و 22 میلیون نفر نیز به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این فاجعه انسانی یک‌شبه اتفاق نیفتاده است، بلکه بیش از سه سال است که ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان و امارات عربی متحده عربی در حال بمباران یمن هستند و این در حالی است که آمریکا بر روی جنایت‌های آنان چشم بسته است.»


در ادامه این مقاله آمده است که ما نمی‌توانیم چشمان خود را به روی اقدامات ائتلاف سعودی، یا نقش خود در درد و رنج مردم یمن ببندیم. چگونه دولت آمریکا می‌گوید که به دنبال راه‌حل این جنگ است ولی در مقابل، از فروش سلاح به اعضای ائتلاف عربی و به‌خصوص عربستان سعودی چشم نمی‌پوشد؟


این مقاله افزوده است: «باوجود اینکه سازمان ملل متحد گزارش داده که ائتلاف عربی در کشته شدن کودکان یمنی مقصر است، جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا ادعا می‌کند که این ائتلاف تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام داده است.»


این دو سناتور دموکرات ادامه داده‌اند: «تصمیم دولت در حضور آمریکا در بمباران‌های ائتلاف عربی چه به‌طور مستقیم و چه غیر مستقیم، باعث می‌شود که جایگاه کنگره نادیده گرفته شود. دولت بر اساس قانون اساسی آمریکا تنها در صورتی  اجازه ورود در یک عملیات نظامی را دارد که کنگره آن را تصویب کرده باشد؛ درحالی‌که برای دخالت در جنگ یمن هیچ‌گونه مجوزی گرفته نشده است و با توجه به نقض مکرر قوانین بین‌المللی توسط ائتلاف عربی، این مجوز هم داده نخواهد شد.»


در پایان این مقاله آمده است: «بحران یمن در حال وخیم‌تر شدن است و آمریکا می‌تواند در این زمینه اقدامی انجام دهد. ما می‌توانیم ائتلاف سعودی را مسئول این جنایت‌ها بدانیم. ما می‌توانیم از تمامی طرف‌های درگیر بخواهیم تا خشونت را متوقف کنند. ما می‌توانیم از مذاکرات صلح سازمان ملل متحد حمایت کنیم. مردم یمن رنج می‌برند و آمریکا به‌جای حمایت از بمباران‌های بیشتر، باید به تحقق صلح در منطقه کمک کند. کنگره، در این زمینه مسئولیت فوری بر عهده دارد.»


انتهای پیام/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب