رونمایی از تمبر یادبود جشنواره گردو، منبت و فرش در تویسرکان
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از میراثآریا، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، صبح امروز با حضور در جشنواره گردو، منبت و فرش تویسرکان گفت: امروز گردشگری توانسته به جایگاه سوم اقتصاد دنیا تبدیل شود و هیچ تردیدی نیست که این صنعت میتواند مهمترین ابزار توسعه بهویژه برای کشورهای در حال رشد باشد.
علیاصغر مونسان تصریح کرد: در سال 1950 فقط 25میلیون گردشگر در دنیا جابهجا شده است، این در حالی است که اکنون این عدد به یکمیلیارد و 30میلیون نفر رسیده است و این موضوع نشان از رشد فزاینده صنعت گردشگری در دنیا دارد.
وی گفت: ایران جزء 10 کشور برتر دنیا در حوزه جاذبهها و ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی است و این موضوع میتواند محرک بسیار خوبی در گردشگری باشد. در کشور بیش از یکمیلیون سایت تاریخی، 34 اثر ملی ثبتشده در فهرست میراث ملی و 23 اثر جهانی ثبتشده در فهرست یونسکو داریم که تمام این موارد میتواند در رشد رونق گردشگری تأثیر بهسزایی داشته باشد.
معاون رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات و مسئولیتهایی که در همه بخشها وجود دارد در شش ماه نخست سال 97 شاهد رشد 51 درصدی گردشگران ورودی به کشورمان بودیم؛ اگرچه ترکیب گردشگران ورودی به کشورمان تغییر کرده است؛ اما گردشگران منطقهای که بیشتر گردشگران حوزه سلامت هستند، ارزآوری بسیار خوبی برای کشورمان دارند و در ایجاد اشتغال و تحرک حوزه گردشگری اثرگذار هستند.
مونسان گفت: در دولت دوازدهم 1100 ثبت ملی انجام شده است و 300 بنای تاریخی مورد مرمت قرار گرفته است. در این دوره به ازای هر 10 روز یک موزه در کشور راهاندازی شده که بیشتر این موزهها غیردولتی هستند و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
وی افزود: در حوزه صنایعدستی نیز 5 میلیون دلار صادرات داشتهایم که پیشبینی میشود این رقم قابلیت افزایش تا 2 میلیارد دلار را نیز داشته باشد. در حوزه صنایعدستی ثبت جهانی دو شهر را داشتهایم که این موضوع در رونق صنایعدستی و گردشگری این مناطق تأثیر بهسزایی داشته است.
معاون رئیسجمهوری ادامه داد: 1900 پروژه گردشگری با حجم سرمایهگذاری 43 هزار میلیارد تومان در کشور در حال ساخت است و 62 هزار نفر مشغول به فعالیت در این پروژهها هستند و با وجود مشکلات موجود تلاش میکنیم تا 345 پروژه تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
مونسان گفت: تویسرکان دارای 221 اثر تاریخی است که از این تعداد 67 اثر ثبت ملی شده است و تلاش میکنیم تا سایر آثار نیز به ثبت ملی برسد. وجود آرامگاه حبقوق نبی در شهرستان تویسرکان میتواند گردشگری مذهبی این منطقه را توسعه دهد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار کرد: در طرح اشتغال روستایی منابع مالی با نرخ سود 6 درصد برای حوزههای صنایعدستی و گردشگری در نظر گرفته شده است که خوشبختانه 116 طرح در شهر تویسرکان با استفاده از منابع این طرح در حال اجراست که امیدواریم موجب رونق تویسرکان شود.
وی افزود: برگزاری چنین جشنوارههایی که به معرفی جاذبهها و ظرفیتهای موجود کمک میکند در توسعه گردشگری استان مؤثر است و امیدواریم در سالهای آینده نیز شاهد برگزاری باشکوهتر و بهتر این جشنواره در شهرستان تویسرکان باشیم.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/