زمینههای همکاری ایران و چین فراهم است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر علیاکبر ولایتی امروز در دیدار مجدد با هیأت عالی مؤسسه مطالعات بینالملل و استراتژیک دانشگاه پکن و هیأت عالی علمی و دانشگاهی همراه ضمن خوشامدگویی، بر لزوم توجه به توسعه همکاریهای چندجانبه ایران و چین بهویژه در زمینه مطالعات راهبردی و استراتژیک تأکید کرد.
پروفسور وانگ جی سی هم که روز گذشته با دکتر ولایتی درباره تبادلات علمی و دانشگاهی مذاکره کرده بود، ضمن تشکر از فرصت دوباره تصریح کرد: روز گذشته در مورد روابط دو کشور و اهداف استراتژیک و شیوه اجرای این اهداف مباحث ارزشمندی مطرح شد و علاقهمند هستیم در این زمینه بیشتر گفتگو داشته باشیم و دیدگاههای شما درباره روابط ایران و چین بسیار مهم بود و علاقهمندیم تا این ایدهها را در چین مطرح و در این جهت گام برداریم.
ولایتی هم در این دیدار گفت: روابط استراتژیک بین دو کشور ضرورتی است که ما به سوی آن پیش میرویم و با توجه به شرایط بینالمللی باید همبستگی بیشتری ایجاد شود.
وی به مواضع رئیسجمهور آمریکا هم اشاره و تصریح کرد: ترامپ چهرۀ بدون نقاب آمریکاست و احساس میکنند که ابرقدرت بودن آنها بعد از جنگ جهانی در حال رکود است و این در حالی است که کشورهایی مثل چین در شرق آسیا، ایران در غرب و روسیه در شمال آسیا حضور دارند و لذا پیشبینی میکنند که محور دنیا شرق آسیا باشد و هر پیشرفتی که کشورهای روسیه، چین و ایران دارند مانند خاری در چشمان آنان است.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع منطقه هم اشاره کرد و گفت: همانطور که شما در مورد سرنوشت کره و تایوان و نفود آمریکاییها نگران هستید، ما هم از نفوذ آمریکاییها و دشمنی و تنشآفرینیهای آنان در منطقه خودمان با هدف تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی نگران هستیم. بیتردید اگر بر عراق مسلط میشدند. جنگهای پیدرپی راه میانداختند و باید دانست که سرنوشت عراق، سوریه و ایران به هم پیوسته است و این در حالی است که تمام طرحهای ضداستقلال کشورها را آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت برخی کشورهای غربی و همچنین مرتجع منطقه برای برهم زدن امنیت و آرامش منطقه طراحی میکنند.
ولایتی اضافه کرد: سوریه و عراق از ما کمک خواستند و ما هم حمایت کردیم و بدون حضور ما گروههای تروریستی مانند داعش و النصره در بغداد و دمشق مسلط میشدند و این در حالی است که آمریکاییها میگویند از منطقهای که به ما تعلق دارد، بیرون برویم تا آنها آنجا باشند و این غیرممکن است چراکه آنها باید جواب بدهند که در منطقه ما چه میخواهند.
وی در ادامه افزود: چین میتواند نقش مؤثرتری را بهویژه در بازسازی منطقه داشته باشد و باید این رفتوآمدها بیشتر باشد و میتواند در قالب همکاریهای سهجانبه نیز محقق شود.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی و استراتژیک دانشگاه پکن هم افزود: شما شناخت دقیق و مؤثری از منطقه و همچنین موضوعات بینالمللی دارید و از موفقیت ایران در ایجاد امنیت در عراق و کشورهای منطقه خوشحال هستیم.
وی گفت: این سفر به مفهوم و معنای نگاه به شرق از سوی جمهوری اسلامی ایران که مطرح کردید، بیشتر آشنا شدیم که نشان از شناخت دقیق ایران از منطقه و تأثیرگذاری ایران دارد و ایران و چین فضای زیادی برای همکاری دارند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/