تأثیر حجم نقدینگی در ایجاد تقاضای کاذب
فریدون امیدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خرمشهر اظهار کرد: اصطلاحی در نظریهٔ آشوب وجود دارد مبنی بر اینکه چگونه دگرگونیهای کوچک، میتوانند بر دستگاههای عظیم و پیچیده همچون الگوهای اقتصادی، مؤثر باشند. عبارت «اثر پروانهای» در نظریهٔ آشوب به این سبب مطرح شد که نشان دهد حرکت بالهای یک پروانه میتواند توفان بهپا کند. به عبارتی بالزدن یک پروانه در شرق آسیا سبب توفان در غرب میشود.
وی افزود: اکنون با توجه به اثر پروانهای، میخواهیم بدانیم تغییرات کوچک در گردش نقدینگی دپوشده در سیستم بانکی چه تأثیری به اقتصاد کشور دارد.
معاون مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل خرمشهر خلیجفارس با بیان اینکه تکانههای اقتصادی کنونی، ناشی از گردش نقدینگی است، تأکید کرد: اگر نقدینگی، گردش بیشتری پیدا کند و این غول خفته بیدار شود در اقتصاد کشور بحران به وجود میآید.
امیدی، نقدینگی را مجموع پول، شبه پول و متغیر ریالی بانکی معرفی کرد که امکان تبدیل به دیگر داراییها در آن وجود ندارد، بنابراین خطر تأثیر نقدینگی بر اقتصاد در گردش نقدینگی زیاد است.
وی ادامه داد: به عبارت سادهتر، وقتی دلار یا سکه خریداری میشود، بخشی از این نقدینگی بهحساب صراف یا طلافروش واریز میشود که سبب گردش نقدینگی میشود؛ در صورتی که گردش نقدینگی زیاد تکرار شود، ایجاد تقاضای بیش از حد در بازار را منجر شده و تورم ایجاد میکند.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: گرانیهای اخیر، متأثر از گردش هر چند اندک نقدینگی چند هزار میلیاردی خفته در بانکهاست که در سالهای اخیر بهدلیل بالابودن نرخ سود در بانکها سپردهگذاری شده است.
انتهای پیام/4062/4082/
انتهای پیام/