دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس مسائل آمریکا پاسخ می‌دهد؛

چرا وزیرخزانه‌داری آمریکا درقبال اخراج ایران ازسوئیفت مقابل ترامپ می‌ایستد

کارشناس مسائل آمریکا گفت: وزیر خزانه‌داری آمریکا قطعاً منافع ایران رادرنظر نمی‌گیرد که مخالف خروج ایران از سوئیفت است بلکه منافع آمریکا را از راه دیگر درنظر می‌گیرد.
کد خبر : 312181

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مرتضی غرقی در خصوص ممانعت وزیر خزانه‌داری آمریکا از درخواست ترامپ برای اخراج ایران از سیستم مالی سوئیفت گفت: سوئیفت یک سیستم مالی است که براساس دلار عمل می‌کند و ابتکار اصلی تشکیل آن از طرف آمریکایی‌ها بوده است.


وی با بیان اینکه به طور کلی آمریکایی‌ها از این ابزار به عنوان اهرم فشار علیه کشور‌ها استفاده می‌کنند، گفت: با این سازوکار آمریکایی‌ها هر کس را که بخواهند از سیستم سوئیفت خارج و به هر کس بخواهند اجازه مانور و کار با سوئیفت را می‌دهند.


غرقی دلیل مخالفت وزیر خزانه‌داری آمریکا با خروج ایران از سوئیفت را این طور بیان کرد که وی قطعاً منافع ایران رادرنظر نمی‌گیرد، که مخالف خروج ایران از سوئیفت است بلکه منافع آمریکا را از راه دیگری درنظر می‌گیرد. به طور قطع وزیر خزانه‌داری آمریکا این نکته را در نظر می‌گیرد که اگر ایران از سوئیفت خارج شود برای حیات اقتصادی خود به دنبال یک راهکار جدید خواهد بود و به دنبال یک سیستم مالی نو می‌گردد همان طور که الان فشار‌هایی که به ایران وارد شده سبب شد کشورمان رایزنی‌هایی را با ترکیه به عمل آورد و از آنجا که ترک‌ها نیز تحت فشار دلار آمریکا بودند در نتیجه یک سیستم مالی جدید برای خود تعریف کنند.


این کارشناس مسائل آمریکا افزود: تهدید‌هایی که به لحاظ سوئیفت و دلار علیه کشور‌ها اعمال می‌شود سبب خواهد شد تا کشور‌ها به خود بیایند و به سمت مسیر مستقلی از دلار برای مبادلات اقتصادی خود بروند.


وی با اشاره به اینکه شاید این اقدام آمریکا در کوتاه مدت به ضرر کشور‌ها باشد و روند اقتصادی را مختل کند، گفت: اما در دراز مدت این اقدام منافع سیاسی و اقتصادی برای کشور‌های طردشده خواهد داشت و استقلال اقتصادی را برای آن‌ها به دنبال می‌آورد.


غرقی با بیان اینکه وزیر خزانه‌داری آمریکا به دلیل اینکه در صورت خروج ایران از سوئیفت آمریکا هیچ اهرم فشاری علیه کشورمان نخواهد داشت مخالفت خود را علنی می‌کند، گفت: این اتفاق به معنی افول قدرت آمریکا در بخش اقتصادی و سوئیفت خواهد بود.


این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: وزیر خزانه‌داری ایالات متحده به دنبال ایجاد سیطره آمریکا بر سوئیفت و دلار است و اقدام ترامپ باعث کم رنگ شدن اهرم آمریکایی‌ها بر کشور‌هایی که آمریکا خواستار خروج آن‌ها از سوئیفت است، خواهد شد.


وی یادآور شد: از سوی دیگر این اقدام می‌تواند تبدیل به یک الگو و مدل در جهان باشد وسایر کشور‌ها مثل آمریکای لاتین، کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و چین و هم‌پیمانانش باشد و رفته رفته همه این کشور‌ها به دنبال ایجاد راه‌های جدید برای مبادلات اقتصادی خود به دور از دلار باشند و این اتفاق خواه ناخواه انزوای سیاسی و اقتصادی آمریکایی‌ها را به دنبال خواهد داشت. به اعتقاد من با توجه به شرایط پیش آمده ایران باید از سوئیفت به طور داوطلبانه خارج شود.


این کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سؤال که عده‌ای عنوان می‌کنند اگر فشار آمریکا بر سوئیفت برای توقف همکاری با ایران به نتیجه برسد تلاش اروپا برای حمایت از ایران با شکست مواجه خواهد شد، گفت: به طور کلی اقتصاد آمریکا ۲۵ درصد اقتصاد جهان است و در اصل بخش اعظم اقتصاد جهان که مبادلات پولی و بانکی است دست آمریکایی هاست و اروپا استقلال اقتصادی و پولی زیادی در دنیا ندارد و حتی بعضا آمریکایی‌ها بانک‌های داخل اروپا را نیز تحریم می‌کنند.


وی افزود: براساس برجام قرار بود، بانک مرکزی اروپا مشکل مبادلات پولی ایران را حل کند که به بهانه‌های مختلف از جمله FATF و برنامه موشکی ایران این موضوع نیز به تعویق افتاد.


غرقی در پایان خاطرنشان کرد:، اما با تمام این شرایط هنوز اعتقاد دارم چنانچه اروپا، چین و روسیه بخواهند با تحریم‌های آمریکا مقابله کنند توانا خواهند بود، چون وقتی یک کشور تعداد زیادی از کشور‌ها را به باتلاق تحریم می‌کشد در حقیقت این خود آن کشور است که تحریم شده است.


منبع: دانشجو


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب