رباتهای دروغین منافقین در فضای مجازی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همه چیز از یک گزارش آغاز شد، گزارشی که نشان میداد یک سازمان تروریستی چگونه با بهرهگیری از ابزارهای پیشرفته آمریکایی برعلیه یک کشور اقدامات امنیتی انجام میدهد.
خبرگزاری الجزیره روز یکشنبه در گزارشی از به راه افتادن کمپین گسترده سوءاستفاده ازشبکههای اجتماعی از سوی مخالفان جمهوری اسلامی خبرداد و نوشت که این گستردگی و فعالیت زیاد در این زمینه بسیاری از تحلیلگران را بر آن داشت تا برای پی بردن به این که چه کسی پشت این پروژه است، دشمنان ایران را زیرنظر بگیرند.
اگر چه توئیتر به صراحت به پرسشها در مورد روشی که برای شناسایی سوءاستفاده سازمان یافته از این ابزار اجتماعی پاسخ نداد، اما براساس تحقیقات این شبکه خبری، اغلب حسابهای مذکور تعدادی محدودی دنبالکننده داشتند و از تصاویری خنثی به عنوان عکس پروفایل استفاده میکردند.
بیشتر این حسابها منحصرا در مخالفت با جمهوری اسلامی توئیت و اغلب از اعضای سازمان منافقین طرفداری میکردند.
الجزیره در ادامه در گفتگو با اعضای سابق گروهک منافقین از این که چگونه این سازمان از هزاران حساب توئیتری جعلی برای ارتقای جایگاه خود و اغراق در تمایل کاربران اینترنتی به تغییر نظام در ایران استفاده میکند، پرده برداشت.
پس از این گزارش بود که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در توئیتی نوشت: توئیتر حساب کاربران واقعی ایرانی شامل مجریهای تلویزیونی و دانشجویان را با فرض اینکه که بخشی از یک عملیات نفوذ هستند، بست. ظریف در ادامه توئیت خود آورده است: چطور است به رباتهای واقعی! در تیرانا که برنامه تبلیغی تغییر رژیم در ایران که از واشنگتن هدایت میشود را نشخوار میکنند، نگاهی بیندازید؟
ظریف ساعاتی بعد پیوند گزارش شنبه شبکه الجزیره را همرسانی کرد تا این گزارش الجزیره شکل رسمی به خود بگیرد.
از نکات جالب توجه این گزارش افشاگرانه، صحبتهای حسن حیرانی عضو سابق گروهک منافقین است که میگوید 1 هزار تا 1500 نفراز اعضای این گروه تروریستی مدیریت هزاران حساب کاربری را در برعهده دارند که با دستورالعملهای مشخصی سازماندهی شدهاند.
الجزیره دراین گزارش با اشاره به اغتشاشات دی ماه سال گذشته، فعالیتهای توئیتری گروهک منافقین را در شکلگیری این اغتشاشات تأیید میکند.
همچنین، مارک اوون جونز استاد تاریخ خاورمیانه دانشگاه اکستر بر این باور است که اخبار جعلی زیاد، برای ایجاد موج، خیلی کوچکند، آنچه درباره نظر منفی افکار عمومی ایران علیه نظام به نظر میرسد، لزوماً واقعی نیست.
وی میافزاید: اغلب حسابهایی که از اواخر ماه دسامبر تا ماه مه (دی96-اردیبهشت97) توئیتهایی با هشتگ ایران آزاد (#FreeIran) و تغییر رژیم ایران (#Iran_Regime_Change) منتشر کرده بودند، در یک بازه زمانی چهار ماهه ساخته شده است. این امر حاکی از آن است که بیشتر این توئیتها، کار رباتها بودهاند.
این اقدامات توئیتر در حالی انجام میشود که چند هفته پیش شبکههای بزرگ اجتماعی از جمله توئیتر از مسدود کردن صدها حساب کاربری ایرانیها خبر داده بودند. فیسبوک و توئیتر صدها حساب کاربری ایرانی و روسی را با ادعای جعلی بودن آنها مسدود کردند.
فیسبوک درمجموع 652 صفحه و حساب کاربری ایرانی را که ادعا میشود به رسانههای دولتی ایران تعلق داشتهاند به اتهام هماهنگی برای انجام رفتارهای غیرمعتبر مسدود کرد. تقریبا بلافاصله بعد از فیسبوک، توئیتر هم با طرح اتهامات مشابه از مسدود کردن 284 حساب ایرانی خبر داد حال آنکه از مرتبط دانستن آنها با نهادهای دولتی ایران پرهیز کرد.
سازمان منافقین که سالها در عراق در شکل یک سازمان تروریستی مورد حمایت رسمی دولتهای غربی و برخی دولتهای منطقهای قرار داشت پس از سقوط صدام و با خروج اعضای آن به پاریس و تیرانا پایتخت آلبانی انتقال یافت و در عمل اقدامات ضدایرانی خود را تشدید کرد.
نگاهی به پیشینه این سازمان نشان میدهد پس ازآن که آمریکا در سال 1376 (1997) برای اولین بار نام سازمان منافقین را درلیست سازمان های تروریستی قرار داد، سیاسی و ابزاری بودن این اقدام آمریکا و به تبع آن اتحادیه اروپا و در برخی موارد کانادا محرز بود.
رویکرد مبهم و سیاسی آمریکا در برخورد با ترور و تروریسم حتی پس از حادثه 11 سپتامبر و ادعای رهبری مبارزه با تروریسم بینالمللی تغییر نکرد.
منافقین تلاشهای حقوقی، سیاسی و مالی بسیاری برای خروج نام سازمان خود از فهرست تروریستها از سوی اروپا و آمریکا انجام دادند تا این که بالاخره توانستند در 7 بهمن 1387 نام این سازمان را از لیست تروریستی اتحادیه اروپا خارج کنند.
در 27 تیر 1389 نیز یک دادگاه استیناف در واشنگتن آمریکا حکم داد که نگه داشتن سازمان مجاهدین خلق در لیست تروریستی آمریکا اشتباه بوده است و وزارت خارجه آمریکا در سال 1391 نام این سازمان را از فهرست گروههای تروریستی خارج کرد.
به نظر میرسد که پس از گردهمایی این گروه در پاریس درتیرماه، این گروه با سازماندهی مجدد خود و با حمایتهای فنی در فضای مجازی به دنبال مسیرها و ابزارهای جایگزین حضور در افکار عمومی است.
حمید بعیدینژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن در صفحه شخصی خود مینویسد: براساس گزارشها، سازمان منافقین بهعنوان اولویت کار تشکیلاتی خود و با بهرهگیری از پیشرفتهترین فناوریهای اطلاعاتی که از سوی آمریکا و اسرائیل و به هزینه عربستان در اختیار این سازمان در پایگاه اشرف در آلبانی قرارگرفته است، به هزار و پانصد عضو خود مأموریت داده است که در کاری تماموقت روزانه میلیونها پیام در قالب هشتگهای براندازانه با هویتهای جعلی تولید و در شبکههای مجازی تکثیر کنند.
اگرچه فرقه رجوی سالهاست مانند ربات مسخ شده مورد استفاده آمریکاییها قرار میگیرد. اما اکنون این گروه تروریستی ابتدا خود رباتوار دست به فعالیت ضدایرانی زدهاند و دوم اینکه در فضای توئیتر ایجاد ربات میکنند تا فضای سیاسی و اجتماعی ایران را مسموم کنند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/