دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد:

واگذاری بندر چابهار به هندی‌ها شایعه یا واقعیت؟/ لینک خبر از سایت مرتبط با وزارت راه حذف شد + سند

صحبت‌های وزیر راه و شهرسازی مبنی بر واگذاری بندر چابهار، در حالی از سوی مسئولان این وزارتخانه تکذیب می‌شود که بیشتر رسانه‌هایی همچون خبرگزاری آنا این خبر را به نقل از یکی از زیرمجموعه‌های وزارت راه‌ و شهرسازی منتشر کرده‌اند.
کد خبر : 311163

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، خبر واگذاری بندر چابهار به هندی‌ها که به نقل از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، روز شنبه 17 شهریور بر روی خروجی بیشتر رسانه‌ها قرار گرفت، جنجال بسیاری به‌پا کرد و مسئولان این وزارتخانه را به صرافت انداخت تا با تکذیب و بعضاً تلطیف خبر، اندکی از هجمه رسانه‌ای در خصوص انتشار این خبر را بکاهند تا بعدها و در فضایی دیگر در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.


اصل این خبر که خبرگزاری آنا هم آن را منتشر کرد، با این عنوان انتشار یافت که وزیر راه و شهرسازی گفت، اداره بندر چابهار تا یک ماه آینده به هندی‌ها واگذار می‌شود.


پس از انتشار این خبر، موجی از اعتراض‌های مردمی و کارشناسان در فضای رسانه‌ای و البته بیشتر در فضای مجازی به‌‌راه افتاد که این اقدام مسئولان وزارت راه را مصداق خیانت به کشور توصیف کرده و مایه آبروریزی و شرمساری کشور دانستند.


خبر واگذاری اداره بندر چابهار به هندی‌ها آن‌قدر دستمایه نقد و اعتراض شد که حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم ضمن مخالفت با چنین طرحی آن را طرحی ناپخته و اقدامی ناصواب توصیف کردند؛ اما پس از آنکه شدت اعتراضات مردمی و مسئولان بالا گرفت، برخی مسئولان وزارت راه در اقدامی که بیشتر فرار رو به جلو بود، انتشار این خبر را جریان رسانه‌ای خاص عنوان کرده و بیشتر یک شایعه دانستند.


معاون حمل‌ و نقل وزیر راه و شهرسازی خبر واگذاری بندر چابهار به هندی‌ها را یک شایعه خنده‌دار دانست که به‌زعم خودش به دلیل بی‌دقتی یک خبرنگار و سردبیر رسانه‌ای خاص موجب جنجال رسانه‌ای شد.


مهرداد تقی‌زاده در گفتگویی در خصوص این خبر گفت: تمامی فعالیت‌های اپراتور هندی ـ ایرانی تحت نظر اداره‌کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان انجام می‌گیرد و یک ابتکار مدیریتی خوب در سطح بین‌المللی است که حتی بسیاری از کشورهای جهان از این‌گونه قراردادها استفاده می‌کنند.


البته شاید به گفته این مسئول وزارت راه اصل این خبر به گونه‌ای نباشد که در رسانه‌ها منتشر شده و جنجال‌های به‌راه افتاده هم درست نباشد (که البته امیدواریم این‌گونه باشد) ولی نباید این خطا را به رسانه‌هایی نسبت داد که مسئولان دولتی اعتقاد دارند با آنان همسو نیستند و در یک خط رسانه‌ای قرار ندارند.


اما اصل خبر چه بود و چگونه رسانه‌ای شد؟ آیا بنا به اعتقاد معاون وزیر، این خبر یک بازی رسانه‌ای بود یا اینکه ریشه این خبط رسانه‌ای را باید در جای دیگری جستجو کرد؟



منبع اصلی خبر واگذاری بندر چابهار به هندی‌ها که خبرگزاری آنا هم با استناد به آن، اقدام به انتشار آن کرد، سازمان بنادر و دریانوردی بود و البته خبرگزاری آنا هم در یک اقدام حرفه‌ای رسانه‌ای با هایپر کردن لینک خبر، دسترسی به اصل خبر را هموار کرد؛ اما در اقدامی که بیشتر پاک کردن صورت مسئله است، اصل خبر از روی خروجی سایت سازمان بنادر و کشتیرانی حذف شد و دسترسی به آن ممکن نیست + سند


بنابر این به نظر می‌رسد ریشه این جنجال رسانه‌ای را باید در خود مجموعه اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی جستجو کرد نه با تعمیم دادن آن به رسانه‌هایی که هدفی جز انتشار واقعیت ندارند.


انتهای پیام/4076/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب