عاشورا سرمشق مردم ما در برابر جنگ اقتصادی دشمن است
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی امروز در جلسه هیأت دولت گفت: ماه محرم همواره برای ما یادآور فداکاری و ایثار سالار شهیدان و یاران باوفای آن حضرت است. این صفحه ماندگار تاریخ هرساله برای ما درسآموز است که چگونه باید در برابر پیچیدگیها و مشکلات بزرگی که برای جامعه اسلامی و مردم مسلمان پیش میآید، ایستادگی، استقامت و فداکاری کرده و چگونه میتوانیم پیروزی بزرگ فرهنگی و سیاسی ابدی را کسب کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) پیروز دائمی تاریخ است و هیچکسی در تاریخ وجود ندارد که میدان کربلا و عاشورا را قضاوت کند و پیروزی مطلق را برای امام حسین (ع) نداند و چه مسلمان و چه غیرمسلمان و هر کسی که این تاریخ را بخواند، در برابر عظمت امام حسین (ع) سر فرود خواهد آورد.
رئیسجمهور با تبیین گروهها و جریانات حاضر در واقعه عاشورا، اظهار کرد: در عاشورا و در کنار امام حسین (ع) یک گروه وفاداران به آرمان آن حضرت و وظایف دینی و اجتماعی خود قرار داشتند که در صدر وفاداران اصحاب امام حسین (ع)، قمر بنیهاشم (ع) است که وفای او بهعنوان معروفترین ویژگی آن پرچمدار و سقا بهشمار میرود.
روحانی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) در شب عاشورا برای اصحاب خود بهعنوان بهترین یاران تاریخ و وفاداران اهلبیت (ع) دعا کرد، افزود: در مقابل، یک گروه هم دشمنان ستیزهجو و ظالمان و غاصبانی بودند که همیشه با راه حق مبارزه کرده و در پی راه باطل بودند و در روبهروی امام حسین (ع) در صحنه عاشورا قرار داشتند. در کنار ظالمان، خائنین هم در صحنه عاشورا بودند و آنها افرادی بودند که امام حسین (ع) را به کوفه دعوت کردند و نامهها و امضاهای آنها وجود داشت. آنها امام حسین (ع) را دعوت کردند و بر آمدن ایشان اصرار داشتند و اول خود را بهعنوان فدایی خاندان رسالت معرفی کردند و سپس در روز سختی و مشکلات به امام حسین (ع) و اهلبیت (ع) و حق، پشت کرده و خیانت کردند و شمشیر به رخ امام حسین (ع) کشیدند.
روحانی افزود: گروه دیگری هم در واقعه عاشورا بودند که نسبت به وقایع بیتفاوت بودند. آنها میدیدند که در این صحنه نبرد، یک طرف حق و بهنفع جامعه اسلامی و یک طرف باطل و بهضرر جامعه اسلامی ایستاده، اما براساس منافع مادی و دنیوی، خود را کنار کشیده و به گوشهای خزیده و پس از آنکه امام حسین (ع) به شهادت رسید، عدهای از آنها اظهار ندامت کرده و تواب شدند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز میتوان صحنههای عاشورا را ترسیم کرد، گفت: ما امروز در یک جنگ روشن، در برابر متجاوزان تاریخ قرار داریم. امروز گروهی روبهروی ملت ایران قدارهبندی میکنند که بهجز چند کشور، طرفداری از لحاظ سیاسی و فکری ندارند و بدترین وضع در داخل کشور خودشان است.
روحانی با اشاره به اینکه شرایط داخلی امروز آمریکا با سالهای گذشته آن تفاوت بسیاری دارد و امروز یکی از دوران بسیار بد در تاریخ آمریکاست، خاطرنشان کرد: امروز کمتر محقق، روشنفکر و صاحبنظری در آمریکا وجود دارد که با کاخنشینان کاخ سفید موافق باشد و حتی برخی از آنها به صراحت آنها را بهعنوان ابله و سفیه مینامند و این در تاریخ آمریکا کمتر اتفاق افتاده است. امروز متحدان آمریکا از لحاظ سیاسی در کنار آنها قرار نداشته و حتی متحدان سنتی آمریکا نیز از این کشور فاصله گرفته و نسبت به این فاصله گرفتن افتخار میکنند و این در حالی است که زمانی آنها برای اینکه در کنار آمریکا بودند، افتخار میکردند.
روحانی با بیان اینکه امروز بهجز چند کشور معدود معلومالحال هیچکسی در کنار آمریکا قرار ندارد، گفت: امروز آمریکا در بدترین شرایط جهانی قرار گرفته و حتی سازمانهای بینالمللی مانند یونسکو، سازمان ملل متحد، سازمان بینالمللی انرژی اتمی و دادگاه کیفری بینالمللی با سیاستهای آمریکا موافق نیستند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز آمریکا بدترین شرایط را در درون خود دارد، تصریح کرد: امروز ایران علیرغم اینکه با جنگ اقتصادی ناخواسته روبهرو است و در برابر افرادی قرار گرفته که به هیچ قانون بینالمللی احترام نمیگذارند، اما روحیه و ایستادگی ملت ایران بهویژه در این ایام که پرچم امام حسین (ع) به اهتزاز درمیآید، مثالزدنی است. اگر مشکلی وجود داشته و احتمال عدم ایستادگی از سوی برخی میرود، پرچم عاشورا و کربلا همه این افسونها را باطل و تبلیغات یکساله دشمنان را میزداید و مردم باز سرمشقشان امام حسین (ع) و اصحاب و یاران آن حضرت خواهد بود.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز هم ندای امام حسین (ع) را میشنویم که فرمود «اگر آماده فداکاری هستید، حسین (ع) عازم است و شما را دعوت میکند»، گفت: امروز امام حسین (ع) ما را دعوت میکند و ما این ندا را با گوش جان میشنویم و خوش بهحال آن کسانی که به این ندای امام حسین (ع) پاسخ مثبت میدهند.
روحانی با بیان اینکه امام حسین (ع) قیام خود را برای احیای راه پیامبر (ص) و امربهمعروف و نهیازمنکر، بهپا داشت، گفت: امام حسین (ع) فرمود که نمیتوانم ببینم خوبیها روی زمین افتاده و عدهای بیاعتنا هستند و به راه باطل و بدیها، چشم دوختهاند و من همان راه پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) و امام حسن (ع) را برگزیدهام.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه راه امام حسین (ع) راه امربهمعروف و نهیازمنکر بود، اظهار کرد: امروز معروفی بالاتر از امید دادن به مردم در مسیر استقامت و منکری بیشتر از ایجاد هراس و اضطراب در دل مردم آنهم به طور نابجا و غلط وجود ندارد. امروز صاحبان تریبون، رسانهدارها و کسانی که ندا و صدایشان در کشور قابل شنیدن است، یک رسالت و وظیفه سنگینی بر عهده دارند، چراکه امروز در یک آزمایش بسیار بزرگ قرار گرفتهایم و تمام رسانههای حقیقی و مجازی و همه مسئولان و کسانی که قدرت دارند، باید به ملت بزرگ ایران کمک کنند و بار بسیار سنگینی بر دوش دارند.
رئیسجمهور با بیان اینکه مسئولان و کارگزاران و رسانهها در این آزمایش یا پیروز خواهند شد و یا شکست میخورند، اما ملت ایران قطعاً پیروز این صحنه خواهد بود، تصریح کرد: اگر ایستادگی کرده و به مردم روحیه بدهیم، هزینه ملت را کاهش دادهایم؛ اما اگر ترس، هراس و ناامیدی ایجاد کنیم، هزینه ملت را بالا بردهایم و چه کاری ضدانقلابیتر از این که ما در صفحه اول روزنامهها، سایتها و خبرگزاریها و رسانههای خود، در دل مردم هراس ایجاد کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه نباید نادرست و ناعادلانه سخن گفته و حقایق را به مردم نگوییم، تصریح کرد: البته مردم در این جنگ بدون مشکل نخواهند بود، چرا که جنگ بدون کشته و مجروح نمیشود، اما این جنگی است که مطمئن هستیم، پیروزی نهایی با ماست و دشمن را در آن شکست خواهیم داد.
رئیسجمهور با انتقاد از عدم گفتن حقایق و واقعیات به مردم و ایجاد ترس و دلهره در مردم گفت: مگر ارز خارجی در اقتصاد کشور ما چند درصد نقش دارد؟ اگر تولید ناخالص داخلی را برمبنای قدرت خرید یا ارزش بازار محاسبه کنیم، واردات کالا و خدمات که متکی به ارز است درصد بسیار کمی است و براساس برخی محاسبات حدود پنج درصد و بر اساس برخی دیگر که ارزش و قدرت خرید را در آن درنظر نمیگیرند، حدود 10 درصد است. بر فرض آنکه واردات کالا و خدمات 10 درصد نقش دارد، باید ببینیم که از این میزان چه مقدار با ارز 4200 تومان، چه مقدار با ارز حدود هفت هزار تومان و چه میزان برای بازار سوم، میماند. بازار سوم در برابر ارزش تولیدات داخلی کشور، کمتر از یک درصد و یا 1.3 درصد است.
رئیسجمهور با بیان اینکه نباید اقتصاد کشور را بر اساس این رقم محاسبه کنیم و این بهدور از عدل، کارشناسی، حق و انصاف است، افزود: متخصص، نخبه و روزنامهنگار و سرمقالهنویس ما، چرا این واقعیتها را به مردم نمیگویند و این در حالی است که امروز خدمات، آموزش، بهداشت و درمان، آب و برق، گاز، بنزین، گازوئیل و انرژی، برمبنای دلار کوچهپسکوچههای فلان خیابان محاسبه نمیشود.
روحانی با بیان اینکه نباید به مردم ظلم کرده و آنها را نسبت به آینده مأیوس کنیم، گفت: عدهای مداوم میگویند که باید مشکل مردم را درک کنید و این درست است که مردم مشکل دارند و ما در جنگ اقتصادی و روانی قرار داریم، اما این دلیل نمیشود که حقایق را تحریف کرده و نقاط مثبت را به مردم نگوییم. با مقایسه رشد اقتصادی در چهار سال گذشته نسبت به 35 سال گذشته، درمییابیم که این رشد بهطور متوسط دو برابر بوده است. صاحبنظران، متخصصان و صداوسیما میتوانند این را بررسی کنند اما بحث اینجاست که اگر اینگونه بوده، چرا واقعیات را به مردم نمیگوییم. در همین شرایط سال 97، صادرات و واردات کشور تغییر کرده و تراز تجاری ما نسبت به پارسال بهتر بوده است، اما بهمحض اینکه دولت این موفقیتها را بازگو میکند، عدهای پیدا میشوند و در گوشهای کل اقتصاد را بر مبنای همان یک درصد، محاسبه میکنند و این عدالت و انصاف نیست.
رئیسجمهور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، گفت: سخنان ایشان هیچ نقطه ابهامی را باقی نگذاشت و ایشان بهصراحت گفتند که امروز زمان آن نیست که کسی بخواهد پشت دولت را خالی کند. تا انتخابات زمان بسیاری باقیمانده است. هیچکسی نباید تصور کند که تخریب دولت میتواند برای آنها چه در انتخابات سال آینده و چه در انتخابات سال 1400 رأی بهوجود بیاورد و کسانی که اینگونه فکر میکنند، مردود این آزمایش تاریخی در ایران خواهند بود و ملت ایران راجع به آنها قضاوت خواهد کرد و پسازآنکه از این گردنه عبور کردیم، تاریخ حرفها، رفتار و جملات آنها باقی خواهد ماند و مردم قضاوت میکنند که در شرایط سختی آنها، برای کاهش یا افزایش دشواری مردم چه رفتاری داشتهاند.
رئیسجمهور با بیان اینکه مقام معظم رهبری ازاینگونه رفتار به ویروس بدبینی تعبیر کردند، اظهار کرد: برخی امروز ویروس بدبینی را در کشور در سخنانشان و تریبونها و رسانههایشان منتشر میکنند.
رئیسجمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به روز دوم محرم و ورود کاروان سرور و سالار شهیدان به کربلا به ذکر مصیبت در رثای مصائب حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و اهلبیت آن حضرت پرداخت.
انتهای پیام/4071/خ
انتهای پیام/