دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جدیدترین آمار و ارقام از صنعت گردشگری جهان؛‌

خیز اسپانیا به سمت جایگاه نخست گردشگری جهان

جدیدترین آمار منتشر شده درباره ۱۰ کشور پرگردشگر جهان نشان می‌دهد آمریکا با از دست دادن جایگاه دوم جهان جای خود را به اسپانیا داد و فرانسه همچنان پربازدیدترین کشور جهان است.
کد خبر : 310757

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سازمان جهانی گردشگری در گزارش جدید و تکمیلی خود از روندهای صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۷، پربازدیدترین کشورها را سال گذشته میلادی معرفی کرد که طبق معمول چند سال گذشته، فرانسه با جذب ۸۶.۹ میلیون گردشگر در رتبه نخست قرار داد اما رتبه دوم که سال پیش از آن در اختیار آمریکا بود حالا به اسپانیایی‌ها اختصاص یافته که سال گذشته میزبان ۸۱.۸ میلیون توریست خارجی بودند و با سرعت به سمت جایگاه نخست جهانی خیز برداشته‌اند.


اسپانیا در سال ۲۰۱۷ میزبان میزبان ۸۱.۷۸۶ میلیون توریست بوده که در مقایسه با سال گذشته آن از رشد ۸.۶ درصدی حکایت دارد. این کشور اروپایی که در حال حاضر ۱۲.۲ درصد از سهم کل بازار جهانی گردشگری را به خود اختصاص داده در سال گذشته میلادی ۶۷ میلیارد و ۹۶۴ میلیارد دلار نیز از محل این صنعت درآمدزایی داشته است.


فرانسه و اسپانیا به ترتیب ۵.۱ و ۸.۶ درصد رشد را در جذب گردشگر بین‌المللی در بازه زمانی ۲۰۱۷-۲۰۱۶ به ثبت رسانده‌اند اما آمریکا تنها کشور در میان ۱۰ کشور پربازدید جهان است که در سال گذشته رشد منفی ۳.۸ درصد را در جذب گردشگر به ثبت رسانده که کارشناسان سیاست‌های مهاجراتی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور فعلی را از مهم‌ترین دلایل نزول صنعت توریسم آمریکا عنوان می‌کنند.


در فهرست پرگردشگرترین کشورهای جهان چین و ایتالیا با ۶۰.۷ و ۵۸.۳ میلیون توریست بدون تغییر جایگاه چهارم و پنجم را حفظ کرده‌اند و مکزیک با دوپبه سعود نسبت به سال قبل آن و جذب ۳۹.۳ میلیون گردشگر در رتبه ششم قرار گرفته است. ترکیه نیز با دو پله سعود و جذب ۳۷.۶ میلیون توریست در رتبه هشتم قرار دارد و تایلند نیز با ۳۵.۴ میلیون گردشگر برای اولین بار خود را به جمع ۱۰ کشور برتر دنیا در جذب گردشگر رسانده است.



از حیث رشد جذب گردشگر بین‌المللی در فاصله زمانی ۲۰۱۷-۲۰۱۶، ترکیه با جهش بزرگ ۲۴.۱ درصدی با فاصله موفق‌ترین عملکرد را به ثبت رسانده است و توانسته شمار گردشگران خود را از ۳۰ میلیون و ۲۸۹ هزار نفر در ۲۰۱۶ به ۳۷ میلیون و ۶۱۰ هزار نفر در ۲۰۱۷ ارتقاء دهد. گردشگری ترکیه در بازه زمانی ۲۰۱۶-۲۰۱۵ به سبب بروز جملات تروریستی و همچنین تیرگی روابط با روسیه با کاهش منفی ۲۳.۳ درصد همراه شده بود.


پس از ترکیه، مکزیک و ایتالیا به ترتیب با ۱۲ و ۱۱.۲ درصد رشد بیشترین رشد را در جذب گردشگر به خود اختصاص داده‌اند و آمریکا نیز با منفی ۳.۸ درصد بدترین عملکرد را به ثبت رسانده است.



اما آمریکا همچنان با اختلاف فراوان با سایر رقبا با ۲۱۰.۷ میلیارد دلار پردرآمدترین کشور جهان از محل صنعت گردشگری است و اسپانیا با ۶۸ میلیارد دلار و فرانسه با ۶۰.۷ میلیارد دلار در رتبه دوم و سوم قرار دارند و نکته جالب حضور استرالیا در جایگاه هفتم این فهرست با درآمد ۴۱.۷ میلیارد دلاری است در حالی این کشور در میان ۱۰ کشور پربازدید جهان جایی ندارد.


چین با رشد ۱۷.۶ درصدی و رساندن درآمدهای خود به ۳۵.۶ میلیارد دلار، بیشترین رشد را در بخش درآمدزایی در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.





در میان مناطق مختلف جهان، قاره اروپا ۶۷۱ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۷ جذب کرده و از محل آن ۵۱۹ میلیارد دلار درآمدزایی کرده است، منطقه آسیا-اقیانوسیه نیز سال گذشته پذیرای ۳۲۳ میلیون توریست خارجی بوده و ۳۹۰ میلیارد دلار نیز از این محل کسب کرده است. همچنین قاره آمریکا نیز میزبان ۲۰۹ میلیون توریست (درآمد ۳۲۶ میلیارد دلاری) بوده است و آفریقا نیز ۶۳ میلیون گردشگر (درآمد ۳۷ میلیارد دلاری) را در سال گذشته میلادی رقم زده است. منطقه خاورمیانه نیز ۵۸ میلیون توریست را در سال گذشته میزبانی کرده که از محل آن درآمد ۶۸ میلیارد دلاری را نصیب خود کرده است.



بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری (WTO)، شمار گردشگران بین‌المللی در سال ۲۰۱۷ به رقم ۱.۳۲۳ میلیارد نفر رسیده است که در مقایسه با سال گذشته آن با رشد ۸۴ میلیون نفری همراه بوده است.


این هشتمین سال پیاپی است که گردشگری بین‌المللی با رشد مثبت همراه بوده است اما بالاترین رشد آن با ۷ درصد در سال ۲۰۱۷ به ثبت رسیده که مناطق اروپا و آفریقا به ترتیب با رشد ۸ و ۹ درصدی بهترین عملکرد را داشته‌اند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب