مواد اولیه دغدغه اصلی تولیدکنندگان/ تصمیمهایی که به تولید لطمه میزنند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، افزایش قیمت ارز موجب شد تا سایر بازارها نیز تحت تأثیر قرار گرفته و دچار تغییرات شوند.
افزایش قیمت ارز موجب شد بیشتر صنایع که به مواد اولیه وارداتی وابستگی داشتند برای تهیه آن به مشکل برخورده کنند از طرفی بخشی از صنایع نیز به دلیل اینکه مواد اولیه آنها در گمرک مانده و بنا به دلایلی ترخیص نشدند تا آنها نیز دچار مشکل در تولید شوند.
کمبود و گرانی مواد اولیه موجب شد تا برخی از کالاها هم گران و هم نایاب شوند و مردم در تهیه آن دچار زحمت شوند.
فعالان بخش صنعت متفقالقول از گرانی مواد اولیه و همچنین از عدم ترخیص آنها از گمرک گلایه دارند و خواستار رفع مشکلات شدند.
موسی فرزانیان رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار با بیان اینکه برخی از کالاها از مدتها قبل در گمرک مانده و باید از گمرک ترخیص شود، گفت: برخی از تولیدکنندگان ماههای قبل کالاهای خود را به بازار عرضه کردند و با دریافت ارز به دنبال جایگزین این کالاها و مواد اولیه آنها بودند که در حال حاضر برای ترخیص آنها از گمرک باید برای آن مابهالتفاوت پرداخت کنند و این موضوع تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.
همچنین نیما بصیری تهرانی عضو هیئت مدیره انجمن سلولزی در این باره اظهار کرد: مواد اولیه در گمرک وجود دارد اما، به دلیل مشکلات نمیتوانند ترخیص شوند، زمانی که کالای ثبت سفارش شده است دولت نمیتواند ادعای دریافت مابهالتفاوت کند؛ اگر قیمت ارز تغییر کرده به دلیل بیتدبیری بوده است چرا باید واردکنندگان و تولیدکنندگان تاوان آن را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد مواد اولیه صنعت سلولزی وارداتی است، گفت: مواد اصلی صنعت سلولزی خمیر کاغذ است که از کشورهای چین و کانادا تهیه میشود و امکان تولید داخل ندارد، همچنین برخی از قطعات دستگاهها وارداتی هستند که به آن ارز دولتی تعلق نمیگیرد.
بصیری تأکید کرد: به دلیل کمبود مواد اولیه خط تولید بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شده و موجب شده عرضه کالا در بازار کاهش یابد.
رسول شجری رئیس اتحادیه کفاشان نیز درباره مشکلات ایجاد شده به دلیل کمبود مواد اولیه اظهار کرد: واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی مواد اولیه از عرضه جنس به دلیل تغییرات نرخ ارز امتناع میکنند.
وی گفت: بخشی از این مشکل در گمرک بوده که با بخشنامه دولت قسمتی از آن در حال برطرف شدن است.
مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر نیز در این باره بیان کرد: با تغییر سیاستهای ارزی کشور، تولیدکنندگان علاوه بر مشکلاتی که با تغییر نرخ ارز مواجه شدند، در تأمین ارز برای تهیه مواد اولیه نیز به مشکل برخورد کردند و با مشکلاتی که به وجود آمد، مواد اولیه کارخانجات به اتمام رسید و نتوانستند در زمان مقرر آن را تأمین کنند.
سخنگوی انجمن صنفی تایرسازان تصریح کرد: برخی از مواد اولیه در گمرک باقیمانده که مقرر شده طبق مصوبه جدید از پرداخت مابهالتفاوت معاف شود.
وی با بیان اینکه مواد اولیه تایر ۹۰ مورد است که اگر یک مورد آن نباشد نمیتوان تایر تولید کرد، گفت: در مجموع به لحاظ ارزشی ۴۵ درصد مواد اولیه صنعت تایر وارداتی است.
با توجه به گلایه تولیدکنندگان از مشکلات تأمین مواد اولیه وزارت صنعت و دولت باید تمهیدات ویژهای در این باره بیاندیشند تا واحدهای تولیدی با دغدغه کمتر به فکر تولید باشند و از گرفتن تصمیمات لحظهای بپرهیزند.
منبع: میزان
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/