چرا ادلب مهم است؟
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ آمریکا و متحدانش در حالی سوریه را تهدید به عدم استفاده از سلاحهای شیمیایی میکنند که خود این کشورها روند خلع سلاح شیمیایی سوریه را زیر نظر سازمان ملل متحد تصدیق کردهاند.
اما امروز چه شده است که این کشورها مجدداً با بهره گرفتن از حربه سلاحهای شیمیایی دست به تهدید دولت مشروع سوریه میزنند؟ باید این حلقه مفقوده را در خود ادلب پیدا کرد. ادلب با حدود سه میلیون سکنه، حالا آخرین محل پناه گرفتن تروریستها است. بنا به گفته کارشناسان حدود 60 درصد از جمعیت این منطقه را تروریستهای وابسته به جبهة النصرة و احرار الشام وابسته به القاعده و خانوادههای آنها تشکیل میدهند.
با این شرایط پس چرا دولتهای غربی که خود را متضرر از حرکتهای تروریستی گروههای تکفیری چون داعش و القاعده میدانند، اینگونه نگران جان این افراد هستند.
در پاسخ به این سؤال باید به دو نکته مهم اشاره کرد که میتواند در یافتن پاسخ به ما کمک نماید.
1-همانطور که قبلاً نیز اعلام شد، ادلب آخرین پناهگاه تروریستها است. اگر تروریستها و حامیان غربی آنها ادلب را از دست دهند، باید با این گزاره مهم روبهرو شوند که تلاشهای آنها برای سرنگونی بشار اسد و طرح موسوم به آینده سوریه بدون او عملاً شکستخورده است و ناچارند به واقعیتی به نام بشار اسد در رأس حکومت سوریه تن دهند.
این اتفاق برای دولتهای غربی که تمام تلاش خود را برای سرنگونی حکومت سوریه کردند، بسیار سخت بوده و سختتر از همه اعلام این شکست است. چراکه اگر دولت بشار اسد بتواند به حق طبیعی خود، یعنی حکومت بر کل سرزمین سوریه دست یابد، دولتهای غربی دیگر توجیهی برای تهمت زدن علیه دولت این کشور و متحدان آن ندارند. ازاینرو است که همچنان سعی دارند تا یک استخوان لای این زخم نگهدارند و ازاینرو ادلب بهترین گزینه برای آنها است تا تداوم اتخاذ سیاستهای خود در قبال سوریه را ادامه دهند.
2-شاید بسیار مهمتر از نکته اول هم باشد و میتوان با بررسی آن به حلقه مهم مفقوده این جریان بیشتر پی برد. چند ساعت بعد از اجلاس سهجانبه مهم تهران، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ایالاتمتحده با برگزاری یک جلسه فوقالعاده به بررسی تحولات ادلب پرداخت.
صحبتهای نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد در جلسه جمعه گذشته حاوی نکته بسیار مهمی بود. وی با اشاره به نشست تهران از روسیه و ایران خواست به نقش خود برای پایان دادن به وضعیت موجود در سوریه متعهد باشند و ضمن هشدار نسبت به سرازیر شدن تروریستهای حاضر در سوریه به کشورهای اروپایی، تأکید کرد که پاریس با رئیسجمهوری روسیه و ترکیه در خصوص تحولات ادلب گفتگوهایی داشته است.
از همان زمان آغاز ناآرامیها در سوریه دولتهای غربی با ارسال تجهیزات و کمک اطلاعاتی به گروههای معاند در این کشور، باعث کاشتن بذری شدهاند که بعد از بزرگ شدن نهال آن، حالا به خطر عمده برای خود آنها مبدل شده است. تسری خشونت اسلامگرایان افراطی تحت نام عملیات تروریستی در اروپا بعد از بحران سوریه، حاصل عملکرد خود دولتهای غربی در شکلدهی و تجهیز گروههای تروریستی در سوریه بوده است. سلاحی که حالا علیه خود آنها مورداستفاده قرار میگیرد.
اروپائیان نگران از سرنوشت هزاران تروریستی هستند که از اروپا برای فعالیتهای خرابکارانه و برای عضویت داعش و القاعده در عراق و سوریه رفتهاند و حالا کارآزمودهتر در مسائل نظامی و با نفرتی عمیقتر، اگر به اروپا بازگردند خواب راحت را از چشم مردمان قاره سبز خواهند گرفت. ازاینرو است که آنان به بهای ریختن خون هزاران بیگناه در سوریه حاضرند ادلب را به زندانی برای تروریستهای خودساخته تبدیل نمایند.
هرچند هنوز تا پایان بحران سوریه و بازگشت آرامش به منطقه غرب آسیا راه زیادی مانده، ولی از همین حالا میتوان صدای ناقوس افول دولتهای غربی و در رأس آن آمریکا را در منطقه شنید. نتیجهای که حاصل تلاش گروههای مقاومت و پایمردی افرادی است که جان برایشان در مقابل ایمان و تفکرشان هیچ بود.
انتهای پیام/4077
انتهای پیام/