دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1397 - 16:16
مترجم کتاب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و جنگ ایران و عراق:

معرفی جهانی ابعاد حمله شیمیایی عراق، نیازمند ورود فعالانه ایران است

مترجم کتاب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و جنگ ایران و عراق گفت: ورود به‌موقع مراکز پژوهشی و دانشگاهی برای معرفی جهانی ماهیت هشت سال دفاع مقدس نیازمند ورود فعالانه ایران از طریق برگزاری همایش بین‌المللی با این موضوع در کشور و یا خارج از مرزها است.
کد خبر : 308951

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نشست تخصصی، نقد و بررسی و رونمایی از کتاب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و جنگ ایران و عراق پیش از ظهر امروز در تالار هویزه باغ‌موزه دفاع مقدس با حضور مجید کریمی مترجم کتاب، امیر سرتیپ دوم بازنشسته سعید ملک‌زاده، خدایار روزبهانی و مجید تفرشی برگزار شد.


مترجم کتاب به عنوان سخنران اول، این کتاب را نخستین کتاب دانشگاهی تألیف شده در غرب که به تحلیل واکنش‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در کاربرد سلاح شیمیایی از سوی عراق در جنگ تحمیلی می‌پردازد، عنوان کرد و گفت: این کتاب به دلیل استفاده از اسناد متنوع برای به اثبات رساندن چشم‌پوشی شورای امنیت از حمله شیمیایی عراق به ایران دارای اهمیت است و حتی پاورقی‌های اسناد، شماره سند دبیرخانه سازمان ملل و شورای امنیت را دارد.


وی افزود: نویسنده این کتاب با نگاه غربی به بررسی استفاده سلاح‌های شیمیایی توسط عراق پرداخته و این موضوع در غرب مهم به‌شمار می‌رود و بی‌بدیل است.


سعید ملک‌زاده، سرتیپ بازنشسته ارتش جمهوری اسلامی ایران سخنران دوم این نشست بود که سکوت نهادهای بین‌المللی در حمله شیمیایی عراق به کشورمان را فاجعه‌بار توصیف کرد و گفت: این پژوهش ثابت می‌کند، قدرت فوق‌العاده بالای ایران در دوران دفاع مقدس، دشمن و کشورهای حامی او را غافلگیر کرد. در سال‌های منتهی به جنگ و در ماجرای پذیرش قطعنامه 598، شورای امنیت در آن مقطع شرایطی را فراهم کرد که از ماجرای استفاده عراق از سلاح‌های شیمیایی چشم‌پوشی کنیم.


این کارشناس مسائل نظامی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های بارز این کتاب تحلیل دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت و یادآوری دانش دیپلماسی بوده و با ذکر تاریخ به تحلیل اسناد می‌پردازد و روش تحقیق جالبی را مورد استفاده قرار داده است.


روزبهانی به‌عنوان سخنران سوم در نقد این کتاب تصریح کرد: در زمان دفاع مقدس، ایران می‌توانست از سلاح شیمیایی برای مقابله‌به‌مثل استفاده کند اما بر اساس فرامین و رهنمودهای امام خمینی (ره) حاضر به تولید این سلاح نشدیم.


وی ادامه داد: در بخشی از این کتاب نویسنده مطرح می‌کند، در رابطه با ماهیت جنگ ایران و عراق میان دو ابرقدرت شرق و غرب اختلاف وجود داشت اما من خلاف این را قبول دارم؛ چون نه تنها این دو ابرقدرت بلکه سایر کشورها برای نابودی انقلاب اسلامی و تأمین منافع خود اتحاد نظر داشتند.


روزبهانی تأکید کرد: این پژوهش تأکید می‌کند در غرب اثر پژوهشی در موضوع کاربرد سلاح شیمیایی توسط عراق وجود ندارد و دلیل وجودی این فقدان در راستای منافع کشورهای غربی قابل توجیه است.


تفرشی به عنوان آخرین سخنران این نشست، به آرشیو غنی و مفید کتابخانه‌ها و مراکز اسناد کشورمان در حوزه تاریخ جنگ و سلاح‌های شیمیایی استفاده شده توسط عراق اشاره کرد و افزود: در عرصه جهانی آرشیوهای کتابخانه و مراکز اسناد به این اندازه کامل نیستند و کمتر به موضوع کاربرد سلاح شیمیایی توسط عراق پرداخته‌اند و همان‌طور که در زمان جنگ به ایران ظلم کرده‌اند، امروز هم به این طریق ظلم می‌کنند.


این پژوهشگر مسائل معاصر ادامه داد: متأسفانه در عرصه جهانی حضور فعالی در موضوع تاریخ‌نگاری جنگ نداریم و رسانه‌های غربی با بهره جستن از این ضعف، واقعیت‌های جنگ ایران و عراق را وارونه جلوه می‌دهند و کشورمان را مقصر معرفی می‌کنند. باید افکار عمومی جهان را از طریق به‌کارگیری استادان دانشگاهی، فعالیت بیشتر وزارت امور خارجه، استفاده از نویسندگان مستقل و برقراری رابطه با اتاق‌های فکر خارجی قانع و با واقعیت‌های مربوط به جنگ تحمیلی آشنا سازیم.


تفرشی خاطرنشان کرد: عربستان در سال‌های اخیر هزینه‌های قابل‌توجهی را برای نمایش وارونه از چهره ایران هزینه کرده اما برای مبارزه با این اقدام ورود فعالانه‌ای نداشته‌ایم.


مترجم کتاب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و جنگ ایران و عراق در پایان به اهمیت ورود به موقع مراکز پژوهشی و دانشگاهی برای معرفی جهانی ماهیت هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و پیشنهاد برگزاری همایش بین‌المللی با این موضوع، هر دو سال یک‌بار در ایران و یا خارج از مرزها را مطرح کرد.


به گزارش آنا، در پایان این نشست، از این کتاب به‌طور رسمی در حضور جانشین فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، رونمایی شد. کتاب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و جنگ ایران و عراق به نویسندگی راندی هونشمار اویگاردن و ترجمه مجید کریمی در تابستان 1396 توسط انتشارات دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.


انتهای پیام/4071/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب