بیخطرسازی پسماندهای عفونی برعهده واحدهای درمانی است/ متخلفین را به مردم معرفی کنید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، بشیر خالقی در رابطه با جمعآوری پسماندهای بیمارستانی گفت: زبالههای بیمارستانی که اعم از کلیه مواد و وسایلی که با بیمار عفونی تماس داشتهاند و اعضاء و اندامهای قطعشده، پسماندهای آلوده به خون و فرآوردههای خونی بعد عملهای جراحی و سرنگهای استفاده شده است که برای جمعآوری و دفع آن قوانین و آییننامههایی برای اجرایی کردن در بیمارستانها وجود دارد.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه روزانه 107 تن زباله بیمارستانی در تهران تولید میشود، ادامه داد: تفکیک زبالههای بخش درمان اعم از عفونی و عادی و بیخطرسازی پسماندهای عفونی بر عهده واحدهای درمانی است. برای تفکیک پسماندهای عفونی بیمارستانها دستور عمل مشخصی طراحی شده و از این جهت خلأ قانونی وجود ندارد اما تمامی مشکلات ما از عدم نظارت بر حسن انجام کار است.
وی تأکید کرد: در تمامی بیمارستانها دستگاههایی به نام اتوکلاو وجود دارد که اتاق عمل و بخش مختلف بیمارستان را ضدعفونی میکنند و سپس بهعنوان زباله عادی دفع میکنند. اما اینکه تا چه حدی این فرآیند در بیمارستانها عملیاتی میشود، به مدیریت آن مجموعه بستگی دارد به همین جهت باید دستگاههای نظارتی با دقت و حساست بیشتری این موضوعات را پیگیری کنند چرا که با جان مردم در خطر است.
خالقی با اشاره به اینکه پسماندهای بیمارستانی از 700 مرکز درمانی جمعآوری میشوند، یادآور شد: بسیاری از بیمارستانها، عمل ضدعفونی را بهصورت کامل اجرایی میکنند، در گذشته برخی از بیمارستانها پسماندهای عفونی خودشان را میسوزاندند که البته غیرقانونی بود و باعث افزایش آلودگی هوا و بیماریهای تنفسی میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دستگاههای نظارتی باید وقت و نیروی بیشتری صرف کنند، دانشگاههای علوم پزشکی معاونتهای نظارتی و بهداشت محیط دارند، این واحدها باید وظایف نظارتی خود را با جدیت پیگیری و ارزیابی کنند و با متخلفین برخورد قاطع کنند. همچنین رسانهها ازجمله صدا و سیما و خبرگزاریها باید متخلفین را به مردم معرفی کنند، این موارد مستقیماً با جان مردم در ارتباط است و نباید محافظهکارانه برخورد شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/